Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Erik en Rochelle

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Ontdek de Loire vallei... en slaap op een echt Loire kasteeldomein bij Chateau La Mothaye...

Gite: Le Grand Verger
Op het kasteellandgoed bevindt zich de geheel nieuwe vakantiewoning "Le Grand Verger", deels in de oude stallen, deels in de voormalige beheerderswoning.
Geheel smaakvol gerenoveerd en nieuw sinds de zomer 2020!
Op 75 meter van het historische kasteel en het verwarmde zwembad ligt deze oorspronkelijke beheerderswoning. Hierin bevindt zich deze ruime en comfortabele Gite voor 2 tot 5 personen.
Rondom de gite volop ruimte, natuur en rust. Met een beetje geluk ziet u een ree langs de bosrand terwijl u geniet van uw vakantie.
Uw terras wordt omringd door een groot grasveld, ons bos en de oude boomgaard. Met daarbij een magnifiek uitzicht op het mooie kasteel (in gebruik als B&B).
Aan de ene kant heeft u uitzicht op het chateau, aan de andere kant uitzicht op de oude Verger (boomgaard).
Via de openslaande staldeuren komt u binnen in de woning.

Op de begane grond is de woonkamer met een comfortabele zithoek rondom een gezellige houtkachel.
- In de woonkamer staat een TV met DVD, chromecast, en uiteraard gratis WIFI.
- Alle kamers hebben elektrische verwarming.
- En als het te warm is? Gebruik de airco in de woonkamer om het aangenaam koel te krijgen.
- In de hal is een toilet en een ruimte met wasmachine en wasdroger.

De grote open keuken is voorzien van:
- een koelkast met vriezer
- magnetron
- oven
- vaatwasser
- Natuurlijk is de keuken volledig ingericht met diverse pannen, mixer, bestek, borden, glazen, waterkoker, koffiezetapparaat, etc, etc.

Via de oude eiken trap bereikt u de eerste etage.
- Vide met een eenpersoonbed (90 x200).
- Aan de voorzijde van het huis is de eerste slaapkamer met twee eenpersoonsbedden (elk 90x200).
- De ouderslaapkamer ernaast heeft een comfortabel tweepersoons bed (160x200).
- De moderne badkamer heeft een ruime inloopdouche, wastafel en toilet.
- Alle ramen in de slaapkamers hebben een muggen-hor.

Het terras:
- luxe lounge set
- een eettafel
- Gas barbeque is aanwezig (op aanvraag)
- parasol
- 35 ha tuin, bos en park eromheen :-)

Overige faciliteiten:
Onze gasten van de Gite kunnen daarnaast natuurlijk gebruik maken van alle faciliteiten die château La Mothaye heeft:
- het zwembad
- speeltuin met trampoline, speelhuisje en schommels
- tafeltennis tafel (buiten)
- het park en bos (35ha)
- op verzoek kunt u de (algemene) wasmachine en droger gebruiken (tegen vergoeding). Vraag het ons even als u wasgoed heeft.

Winkels:
- Intermarche (supermarkt) op 3 km
- broodmachine in dorp (stokbrood) - bakkers met heerlijk vers brood op 4km (of via onze "verse broodjes service").

Ontdek de kastelen, de wijnen, de Loire cultuur en rust uit op het landgoed bij het zwembad, in je eigen gite of op je lounge bank op het terras. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een bijzonder verblijf.
Heeft u vragen of bent u op zoek naar informatie: neem gerust contact met ons op.
Deze gite is alleen te boeken op weekbasis in het midden- en hoogseizoen (za-za). Voor het laagseizoen kan dit flexibel (in overleg).

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Le Grand Verger '

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Chateau La Mothaye is gelegen in het kleine dorpje Brion in de Loire Valley dicht bij de Loire kastelen en toeristische steden zoals Angers, Saumur en Tours. Brion ligt ideaal slechts 50 minuten zuidelijk van Le Mans (bekend van de 24 uurs race) en 20 minuten van Saumur waar de een prachtig Loire kasteel in het stadje over de Loire uitkijkt. Hier is ook de beroemdste Franse paardendressuurschool (Le Cadre Noir). In slechts 30 minuten zit je in het centrum van de stad Angers waar veel winkels, restaurants en bars te vinden zijn.

*** Het park en het landgoed ***

Het chateau staat op een gebied van bijna 36 hectare dat ook wel Lieu Dit La Mothaye wordt genoemd. Dit bestaat voor ongeveer de helft uit loofbos en de andere helft is weiland en park/tuin rondom het chateau. U bent natuurlijk vrij om hier rond te lopen, te joggen of hiervandaan naar het oude kerkje in Brion te lopen. Als u ons terrein af bent, bent u al halverwege.
En misschien heeft u geluk en ziet u fazanten, eekhoorns of de reeën die in de bossen bij ons schuilen; de meeste kans hierop is in de vroege ochtend.

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Grand Verger heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.714285714285714 sterren
  • 10 sterren

    We hebben een fantastisch verblijf gehad met een heel erg vriendelijke eigenaars. Alles is goed verzorgd en je kan er helemaal tot rust komen.

  • 9 sterren

    Wij verbleven in studio Montigny en hebben er een heerlijke week gehad. De studio was ruimer dan hij op de foto's leek en voorzien van alle gemakken. Fantastische sfeer in het chateau en de studio. De regio is ons ook uitstekend bevallen. Niet heel druk en de mensen zijn er heel vriendelijk (en spreken allemaal Engels). Binnen een uur rijafstand zijn er meer dan genoeg kastelen te bezoeken. Ook de Troglodytes zijn een aanrader. Wij kunnen dit zeker aanbevelen!

  • 10 sterren

    Wat was het hier fijn! We verbleven in gite le petit verger. Een schattige gite, leuk ingericht, en met airco! Was geen overbodige luxe met de hitte! Mooie plek om buiten te zitten, geheel privé en uitzicht op bossen en een weiland. We hebben genoten van hond Luna en kip Betty. We komen zeker terug!

Culinair en wijn

In de omgeving zijn diverse goede restaurants. Zowel vlak bij ons en langs de Loire rivier, als in de mooie steden Saumur en Angers. Vraag het ons.
En er zijn vele grote en kleine wijn-caves waar je wijn kunt proeven en natuurlijk kopen. Ook hiervoor hebben we diverse tips.

Wat is er te doen

*** De Loire Valley is een Unesco World Heritage site. Eén van de slechts zes in Frankrijk ***

- Ontdek de Loire kastelen, abdijen, historische steden en lokale marktjes.

De Loire vallei heeft een rijke historie van meer dan 2000 jaar. Rondom de rivier zijn de beroemde Loire kastelen gebouwd. Vooral de chateaux (kastelen) die tijdens de Renaissance zijn gebouwd zijn bekend. Enkele bekende Loire chateaux die vanuit ons goed te bezoeken zijn: Saumur, Villandry (met de beroemde tuinen), Fort Chinon, Angers, Brissac, Ussé, Azay-le-Rideau, en Abdij de Fontevraud (ooit grootste abdij complex van Europa).
Maar ook de historische steden zijn leuk om te ontdekken (Angers, Saumur, Le Mans). Veel steden hebben in de zomermaanden festivals en activiteiten, Saumur heeft op zaterdag een grote ochtendmarkt, en elke 2e zondag van de maand is er in Montsoreau een grote brocante markt langs de overs van de Loire rivier.

*** Activiteiten: fietsen - dierentuin - de rivier op - sportieve activiteiten? ***
- Actief bezig zijn in de Loire vallei? Bekend is de 'loire a velo', met maar liefst 800 km aan fiets-tracks. We hebben diverse mooie fietsroutes beschikbaar en weten locaties om fietsen te huren.
- Naar de dierentuin? Een bijzondere setting heeft bioparc Zoo de Doue in de oude krijtgroeven waardoor een dierentuin op meerdere niveaus ontstaat.
- Een botanische tuin die niet saai is maar een geweldige ontdekkingstuin is voor kinderen en ouders? Het bekende Terra Botanica in Angers is een aanrader.
- De Loire rivier op? Dat kan prima met de kano. Of maak een boottocht over de Loire in een traditionele Cabanne of boot.
- Of vlak bij ons een ochtendje klimmen hoog tussen de bomen in de bossen van Brion?
- Een bijzonder themaparc bezoeken: Puy de Fou is 1,5 uur bij ons vandaan rijden, maar absoluut de moeite waard vanwege de mooie spektakels die ze geven. Een van de top-parken in Europa.

*** Bezoek de Anjou en en ontdek de Loire wijn ***
De 'val de Loire' is de op twee na grootste wijn-streek van Frankrijk. Door het gematigd klimaat en vruchtbare landerijen is een uitgebreide verscheidenheid aan wijnen ontstaan. Zelf zijn we enthousiast over de Crémaints: gemaakt volgens de 'methode Champagne'.
De wijnen kun je ontdekken in de bekende wijnhuizen (bijvoorbeeld in de grotten van Ackerman nabij Saumur) of door een wijnroute te volgen in de mooie omgeving. Ook hebben we natuurlijk tips voor goede kleine wijnhuizen in de omgeving. Hier loop je zo zelf naar binnen om de wijn en sfeer te proeven.

*** Golf ***
Natuurlijk kunt u kiezen uit vele golfbanen in deze Loire streek. Vlakbij ons zijn de golfbanen van Bauge, Saumur, en Angers.

*** Paardrijden / Le Cadre Noir / museum ***
- De beroemdste paarden dressuur school van Frankrijk is in Saumur: Le Cadre Noir. In de zomermaanden is 1 tot 2 keer per maand de voorstelling te bezoeken.
- In Saumur is er een museum van de Cavelery.
- En als u zelf wilt paardrijden in de omgeving, we hebben leuk contact met een manege bij ons in de buurt (Brion).

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Pretpark in de buurt

Wat je ook moet weten...

Deze gite is alleen te boeken op weekbasis in het midden- en hoogseizoen (za-za). Voor het laagseizoen kan dit soms flexibel (in overleg).
Zwembad is geopend afhankelijk van het seizoen.

Op het landgoed van La Mothaye bevinden zich naast de hier geadverteerde vakantiewoning: een tweede gite Le Petit Verger (2-5p), in het chateau twee studio's (2-3p) en twee kasteel appartementen (1-5 p).

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Basis eindschoonmaak is verplicht, inbegrepen is linnengoed en handdoeken.
Optie: zwembadhandoeken zijn niet inbegrepen, maar eventueel bij te huren voor 2,50 p.stuk.
Gite netjes opleveren bij vertrek (koelkast leeg, vaatwasser leeg, oven schoon, vuilnis buiten, etc.).
Opening zwembad is seizoensgebonden.
Verhuur is in midden- en hoogseizoen op weekbasis, wisseldag is zaterdag.
Elektriciteit niet inbegrepen: 0,35 per kwh. ter plaatse te verrekenen (prijs afhankelijk van geldende tarieven van dat moment).

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 115,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.000

Prijs per week vanaf

€ 1.000

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie