Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 9 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Gite "La Tour" is een groot en smaakvol ingericht vakantiehuis (120m2 ) op een mooi kasteellandgoed .
De gite ligt gunstig op de zon en heeft een voor en achtertuin. Het grote verwarmde buitenzwembad ligt op 50m van de gite.
De gite heeft een ruime entree met toilet, grote sfeervolle woon/eetkamer met originele schouw en open houtkachel, keuken en toegang tot de beschutte achtertuin. Op de 1e etage is een ruime overloop met slaapbank,apart toilet, badkamer met douche ,een grote ouderslaapkamer en een grote kinderkamer met 3 bedden.Er is voldoende kastruimte.
De gite beschikt over een eigen schuurtje, 2 houten tuinsets, 3 houten ligstoelen en een barbecue.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Table d'hôtes
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Gîte La Tour (chat. Bredurillere)'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Gite "la Tour" ligt centraal op het landgoed van Château Bredurière en bevindt zich in de (gehalveerde) toren van het oorspronkelijke kasteel uit 1200.
Château Bredurière is een charmant landgoed van 6 hectare , gelegen nabij het rustieke wijnplaatsje Mareuil sur le Lay en op slechts 30 min. rijden van de Atlantische kust met haar mooie zandstranden .
Het landgoed heeft 3 sfeervolle hotelkamers in het château , 4 luxe lodges en een groot verwarmd zwembad. Er is een wijnveld, een authentiek wijnhuis,stallen en een bijzondere duiventoren.Onder de monumentale eik is een trampoline en een familieschommel. Op het terrein vindt u ook een voetbalveldje,pingpongtafel en een jeu-de-boulesbaan.
De Vendée heeft een zacht klimaat met bijna net zoveel zonuren als de Côte d'Azur.
Een verblijf op dit "zuidelijke" kasteellandgoed biedt rust en ruimte en is een exclusieve vakantiebestemming voor jong en oud.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Op wijngaard

Recensies

Gîte La Tour (chat. Bredurillere) heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

8 sterren
  • 8 sterren

    Prachtig gelegen chateau met mooi gerenoveerde bijgebouwen. Wij verbleven in de gite La Tour, een zeer smaakvol ingericht huis van alle gemakken voorzien. De beheerders van het domain zijn erg aardig en behulpzaam. Wij hebben genoten van de totale rust, de uitstapjes in de omgeving en het wildzwijn en de haas die zich in de schemering lieten zien!

  • wouter uit amsterdam

    10 sterren

    heel erg mooi en heel fijn zwembad

Culinair en wijn

Twee maal per week ,op zondag en donderdag wordt er ook gekookt voor de overige gasten op het domein.Er zal dan op afwisselende sfeervolle locaties gegeten worden, afhankelijk van het weer en het aantal gasten.Zo kunt u plaatsnemen aan de lange buitentafel onder de lindeboom van het kasteel of aan de robuuste tafels in het authentieke wijnhuis.
Op donderdag worden er in het hoogseizoen pizza’s gebakken in de gerestaureerde houtoven bij het chateau.

Vanaf de 17e eeuw had Château Bredurière een wijngaard van 65 hectare.In 1992 zijn de laatste druivenstruiken op Bredurière verwijderd . In 2013 zijn de druivenstruiken weer terug geplant op de helling voor het château. De plaatselijke succesvolle wijnboer Fabien Murail maakt met de witte druiven Chenin en Chardonnay en de rode druif Merlot mooie Bredurière wijnen (±10.000 flessen per jaar). In 2015 was de eerste oogst van de Merlot en de Chenin druiven. Alles is toen met de hand geplukt en in februari 2016 zijn de eerste flessen wijn gebotteld. De rode Merlot en de witte Chenin zijn Val du Loire – Vendèe- wijnen met de classificatie I.G.P. (Indication Géographique Protégée ) en met de naam Château Bredurière.

Wat is er te doen

Via een lange lommerrijke oprijlaan bereikt u landgoed Bredurière en ziet u het charmante kasteeltje al liggen. Het landgoed wordt omringd door een glooiend landschap en een bos dat grenst aan een klein riviertje. De kasteeltoren biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving, dat zelfs reikt tot aan de kust.
De 17e eeuwse duiventoren is gerestaureerd en werkt nog. De duiven van Bredurière vliegen in en uit en koeren vredig rondom de toren. Via een ronddraaiende trap kunt u een kijkje nemen in de broednissen.
De “heilige” bron op het landgoed ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en is één van de bijzondere plekjes op Bredurière.
Aan de bosrand ligt de hondenkennel van het oude kasteel. Deze bijzondere kennel is nog in originele staat maar is nu in gebruik als speelplek met een buiten pingpongtafel en een zandbak met speelhuisje voor de kleintjes.Rondom de kennel zijn ook een trampoline, een schommel en een voetbalveldje. Op het binnenplein, naast de ingang van het zwembad ligt de ‘jeu de boules’- baan.
Het grote verwarmde zwembad (100m2) is geheel ommuurd en is centraal gelegen op het landgoed. Door de oude muren, de olijfbomen en de lavendel heeft het zwembad een typische zuidelijke uitstraling en is het een heerlijke plek om te relaxen, te genieten en om af te koelen.
In het wijnhuis staan nog twee grote druivenpersen en oude wijnvaten. Het is tegenwoordig de overdekte ontmoetingsplek waar met elkaar gegeten en gedronken kan worden.
Voor het château ligt een glooiend wijnveld met chenin, merlot en chardonnay-druiven. Sinds 2015 kan er weer genoten worden van de eigen Château Bredurière-wijn.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Watersport
  • Yoga

Wat je ook moet weten...

Het vriendelijke heuvellandschap rondom Bredurière biedt volop mogelijkheden om te wandelen. Vanuit Bredurière loopt u zo het bos in naar het lagergelegen riviertje of maakt u een mooie wandeling naar het Lac du Marillet.
Voor de echte wandelliefhebbers zijn er veel wandelroutes beschikbaar in de iets wijdere omgeving. Een aantal van die routes begint in Mareuil sur Lay of Moutiers sur le lay.
Vanuit Bredurière kunt u ook zo op de fiets stappen en één van de vele fietsroutes volgen.Ook kunt u een gezellig fietstochtje maken naar het nabij gelegen Chateau de Bessay dat ‘s zomers is opengesteld voor bezoekers.
Mareuil sur Lay is een dichtbij gelegen dorpje (2,5 km), waar u al uw noodzakelijke boodschappen kunt doen. Er zijn oa 3 bakkers, een Intermarché , 2 verkooppunten van Vin de Mareuil, een presse/tabac, een pizzeria, een apotheek en een tankstation.
De Wijnroute in Mareuil sur Lay leidt u langs de glooiende wijnvelden waarbij u een bezoek kunt brengen aan 9 plaastelijke wijnboeren. Van kleine biologische wijnboeren tot grote wijnchâteaus.
Kanovaren op de rivier de Lay is een leuke activiteit. U kunt op Château Bredurière kano’s huren ,waarbij u wordt weggebracht, te water wordt gelaten en weer wordt opgehaald.
De kano’s zijn 3 persoons en kosten € 30,- voor 1 kano per halve dag en € 50,- voor 2 kano’s per halve dag.

Paardrijden kunt u in de buurt doen van de mooie rivier Yon. Manege Domaine de la Combe is een aanrader.
Rivier d’Yon is een romantische en avontuurlijke rivier met rotsen en kleine watervalletjes waar u naast paardrijden ook prachtig kunt wandelen en heerlijk kunt zwemmen.Er is ook een eenvoudige maar sfeervolle uitspanning waar u iets kunt drinken en eten : La Guinguette de Piquet – lieu dit Piquet -85310 Le Tablier,

Luçon (12km) is een leuk stadje met een klein oud centrum en een bijzondere kathedraal. Buiten het oude centrum bevinden zich de grote winkels, zoals een E.LeClerc en HyperU.

La Roche sur Yon (20km) heeft een zeer bijzonder plein dat erg leuk is om (met kinderen) te bezoeken.De mechanische dieren op het plein zijn in het atelier van Ile de Machines in Nantes gemaakt en kunt u zelf tot leven brengen. Het park is gratis en is in het hoogseizoen ( 15/6-1/9) dagelijks opengesteld van 10-19 uur (daarbuiten van 12-17 uur en op maandag gesloten).Les Animaux de la place Napoleon
De gezellige bar/resto 18B op het plein is dagelijks geopend van 8-24 uur.
Als u van paarden houdt is een bezoek aan de Haras de la Vendee in La Roche sur Yon ook zeker de moeite waard.

Golf de la Domangere in Nesmy (18km) is het dichtsbijzijnde golfterrein. Het is één van de mooiste golfterreinen van de Vendée en biedt een prachtig parcours met veel waterparijen in Californische stijl.De franse PRO 90 kampioenschappen worden hier gespeeld. Het parcours is 6,4km en hole nummer 7 is de langste hole van Frankrijk.Golf de la Domangere

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De tarieven zijn exclusief bed-en badlinnenset á €15 p.p. en exclusief een verplichte eindschoonmaak van € 80,-.
De bed- en badlinnenset bevat opgemaakte bedden bij aankomst , badhanddoeken (geen badlakens) en keukenlinnen.
Bij een verblijf langer dan 1 week ontvangt u zaterdags een nieuw bed-en badlinnenset : € 15 pp
Extra 6e persoon : € 85,- per week
Tijdens het laagseizoen worden uw verwarmingskosten (elektriciteit) in rekening gebracht.
Afhankelijk van de buiten temperatuur en uw gewenste binnen temperatuur ligt dit bedrag rond de €30,- per dag. (€0,18 per gebruikte KW)
Het verwarmde zwembad is geopend van mei t/m september.
Een hond is in de gite niet toegestaan.
Roken dient u buiten te doen.

Prijs is inclusief

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 80,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 15,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 700

Prijs per week vanaf

€ 700

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie