Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Rixt Ferkranus & Imco Toering

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving met enig verkeer

Dit appartement bestaat uit een gezellige woonkamer met een volledig ingerichte open keuken, een dakterras van 4 x 4 meter en een ruime slaapkamer met goede bedden, een zithoekje en een badkamer met dubbele douche, wastafel, opmaakttafel en toilet.
De gîte is geschikt voor 2 personen. Door het bijhuren van chambre "Luberon" is de gîte ook geschikt voor 4 personen.
De inrichting van woonkamer en keuken zijn hier op afgestemd. Chambre "Luberon" grenst namelijk ook aan het dakterras.
De toegang vanuit het dakterras tot "Chambre Luberon" wordt alleen dan geopend als de gîte aan 4 personen wordt verhuurd.
Wakker worden in de gîte in het hart van Reillanne, betekent dat er een bakker is op 5 minuten lopen.
Vers stokbrood, een croissantje en ontbijten op je privé dakterras met het uitzicht op de Luberon.
Vakantie in de Provence is ook het proeven van de sfeer van een historisch Provençaals dorp met een leefritme zonder spanning.
Maak eens een wandeling door de smalle straatjes van het dorp en lekker eten op één van de terrasjes op het dorpsplein!
"Les Archives" is thuiskomen in een comfortabel huis met een volledig ingerichte keuken waar je zelf je eigen maaltijd kunt bereiden.
Maar ook een dagje thuisblijven is geen straf, lekker in het zonnetje op je eigen terras met een goed boek en een kopje koffie of 's avonds nog even mijmeren onder de sterrenhemel met een goed glas wijn uit de Provence.
Gîte "Les Archives" is onderdeel van het Maison de Maître, een Notariswoning uit de achttiende eeuw, gelegen in het oude centrum van Reillanne. Het huis heeft een vloeroppervlakte van ca. 1500 m2 verdeeld over 5 etages. In het huis zitten 32 ruimtes. Van deze ruimtes is ongeveer tweederde in bewoonbare staat terug gebracht.
Dankzij het feit dat het huis ongeveer 50 jaar niet bewoond geweest is, zijn veel van de originele details bewaard gebleven, waardoor het huis z'n oorspronkelijke karakter behouden heeft.
In dit pand zijn, naast een appartement voor onszelf, drie chambres dHôtes (B&B) en twee gîtes (appartementen) gerealiseerd. Ook de bijbehorende tuinen aan beide kanten van het huis (het huis grenst aan de voor- en de achterkant aan verschillende straten) zijn helemaal opgeknapt. Aan de voorkant van het huis een terras met plaats voor zes personen onder de parasol en een tuin met platanen, 4-persoons zitje en relaxstoelen. Aan de achterkant van het huis tuinen en terrassen met een zwembad van 4x8 m. met tegen-zweminrichting (jetstream) voor de echte zwemmers. Mocht er in de straat naast het huis geen parkeergelegenheid meer zijn, geen probleem we beschikken over een privé-parking. Tevens hebben een (afgesloten) stalling beschikbaar voor (zelf mee te nemen) fietsen.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Table d'hôtes
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Gîte "Les Archives" Vacances-en-Luberon'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het dorp Reillanne ligt in de Provence op de grens van de Alpes-de-Haute-Provence, de Vaucluse en de Var. Een prachtige plek met veel verschillende mogelijkheden. Het dorp is ontstaan in de twaalfde eeuw en heeft een inwonertal van ongeveer 1500. Het sociale leven van Reillanne speelt zich af op en rond het dorpsplein (ca. 150mtr vanaf het Notarishuis). Het dorp heeft een eigen bakker, slager en supermarktje en een aantal sfeervolle cafeetjes en eethuisjes. Maar ook een postkantoor en een bureau de tabac. Reillanne ligt in het 'Parc Naturel du Luberon'. Een nationaal park dat bekend staat om z'n rust en natuurschoon. Voor de wandelaars/fietsers zijn er uitgebreide mogelijkheden om mooie tochten te lopen/fietsen. De Montagne de Lure, ook een schitterend wandelgebied, ligt op een half uurtje rijden.

  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

In Reillanne om het dorpsplein zijn twee gezellige sfeervolle cafeetjes. "Cafe De La Place", tussen de middag een lunchmenuutje voor ca € 13,00 exclusief wijntje en dessert. In de namiddag is het een heerlijk plekje om in het late zonnetje nog even een drankje te drinken. "Café Du Cours", een gezellig plekje om even een drankje te drinken met zicht op het plein. Vanaf eind juni tussen de middag een eenvoudige “plat du jour” of maaltijdsalade. Restaurant “La Pastorale” in Reillanne. Maarten en Jessica, een jong Nederlands stel begon ca. 12jaar geleden een restaurant en nu, na een aantal jaren mogen ze zich één van de betere restaurants van de omgeving noemen. Zeer aanbevelenswaardig! „ Auberge Carluc” in Céreste. Heerlijke keuken en een prima sfeertje, ga gezellig binnen zitten in de prachtige cave voûté. Restaurant “Manne Celeste” in het dorp Mane. Gezellig klein restaurantje, midden in het dorp. Probeer de heerlijke, kleine pizzaatjes eens. Auberge “Des Coupoles” in St. Michel l’Observatoire zijn Agathe en Paul gastheer en gastvrouw. Je zit er heel gezellig aan het dorpsplein. Paul kookt uitstekend. Een driegangen menuutje voor ca. € 17,- tussen de middag. En ’s avonds de keuze uit een aantal meerkeuze menu’s, vanaf ongeveer € 19,-. "Chez Eric" in Montfuron. Heerlijke Provençaalse keuken met een geweldige atmosfeer.

Wat is er te doen

Vanuit de Gîte "Les Archives" in het Maison de Maître kunt u verschillende wandel- of fietsroutes volgen. De 250km lange Tour du Luberon loopt over rustige wegen en fietspaden en de wandelroutes langs de "Via Domitia" starten vanuit huis. In het dorp bevindt zich een tennis baan en in St Michel l’Observatoire bevindt zich een manège. In Pièrevert (15 km) kunt in de Country Club golfen. Voor watersporten kunt u terecht bij de lac d’Esparon (42 km) of in St Croix (59 km). Één keer in de week worden er in de Galerie schilderscursussen gegeven. Apt, Forcalquier en Manosque, alle drie bekend om hun prachtige Provençaalse markten liggen op een afstand van 15 tot 20 km. In Isle sur le Sorgue, op een uurtje rijden, zijn de bekende antiek- en curiosamarkten. De okermijnen van Roussillon of de beroemde Gorges du Verdon vind je in de nabije omgeving. Maar ook cultuurhistorische plaatsen als Aix-en-Provence, Arles en Avignon liggen op een uurtje rijden. Voor zonaanbidders zijn er de meren van de Verdon, het Lac de St. Croix, het strand bij Martigues of het plan d'eau bij Manosque.
Prachtig zijn ook de Calangues bij Cassis, de oude haven van Marseille. Lavendelroutes met een bezoek aan een lavendelstokerij. Wijnroutes door het beroemde wijngebied van de Luberon met een bezoek aan een château of een wijnproeverij. Kortom mogelijkheden te over in dit deel van de Provence.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Watersport
  • Schildercursus

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Zwembad (verwarmd) is geopend van mei tot oktober. Schoonmaakkosten voor 3 of meer personen is € 40,- hoger.
Toeristenbelasting bedraagt € 0,80 per volwassene per overnachting (tarief 2022)

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 85,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Gîte "Les Archives" Vacances-en-Luberon heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

€ 645

€ 645

€ 645

€ 645