Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Catharina Roelofs

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 12 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Het appartement beslaat de gehele bovenverdieping van ons huis en heeft een eigen ingang en privé terras. De gasten kunnen ook gebruik maken van het zwembad en het grote terras een niveau lager. Hier staan zonnestoelen. Nog een niveau lager is het grote grasveld waar je prima een balletje kan trappen, badminton kan spelen of je werpkunsten op de petanque-baan kan vertonen, al dan niet met een glaasje Pastis.
Het appartement bestaat uit een ruime hal, 2 slaapkamers, grote living, ruime keuken, badkamer, wasruimte en toilet. In één van de slaapkamers staat een tweepersoonsbed, in de andere slaapkamer staan 2 enkele bedden. Vanuit alle kamers heb je een prachtig uitzicht.
Beddengoed, handdoeken, theedoeken etc. zijn allemaal aanwezig.

De toegangsweg naar het huis is grotendeels verhard en prima toegankelijk voor standaard "auto's (geen verlaagde sportieve modellen).
Het appartement is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Domaine des Oliviers'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Sospel ligt 15 km landinwaarts van de autobaanafslag Menton. Het dorp ligt in breed dal op een hoogte van 350 m, omringt door bergen. Het huis ligt op 10 minuten rijden van het centrum, een stukje bergopwaarts. Je kunt ook naar het dorp wandelen via een prachtig pad dat via een kortere route naar het dorp afdaalt.
Wat afstanden (vanaf ons huis); vliegveld Nice 1 uur, Monaco 1 uur, Menton 35 minuten,
Domain des Oliviers is de naam van de gite en ligt in de wijk Bramafame. De Bramafame is het beekje dat in het dal naast het huis stroomt (nou ja, vooral s’winters). De wijk is hiernaar genoemd maar er zijn niet veel mensen in Sospel die de wijk kennen; er staat tenslotte ook maar 1 huis. Het terrein ligt aan de zonnige kant van het dal en beslaat ruim 5 hectare met stukken bos, terassen met olijfbomen en open veld.

  • Bergachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Domaine des Oliviers heeft de afgelopen 4 jaar 8 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.25 sterren
  • 10 sterren

    Wij hebben het erg naar onze zin gehad tijdens ons verblijf bij Domaine des Oliviers, dank jullie wel, Catharina en Nico voor jullie gastvrijheid.
    Het appartement is zeer ruim, licht en van alle comfort voorzien. Catharina en Nico hebben echt aan alles gedacht. Vanuit elke kamer heb je een prachtig uitzicht op het domein en de omliggende bergen. Naast je privé-terras, kan je ook genieten van verschillende rustige plekjes om te zonnen of de schaduw op te zoeken en natuurlijk van het zalige zwembad.
    De omgeving is mooi en heeft enorm veel te bieden, een week is er eigenlijk te kort! Er zijn tal van mogelijkheden voor leuke uitstappen, je moet er wel wat bochtenwerk voor over hebben.

  • 9 sterren

    Een prachtige omgeving, heerlijk huis met een hoop ruimte en fijne sfeer. Hertjes, eekhoorntjes en zwijntjes lopen soms rondom het huis. Het dorp Sospel is echt een heel gezellig dorp met veel restaurantjes en heerlijke bakkers. Catharina en Nico zijn erg gastvrij en erg vriendelijk. We hebben het heel erg naar ons zin gehad met onze 2 dochters. Dank jullie wel !!

  • 9 sterren

    Zeer mooie omgeving en rustig gelegen. De weg vanuit het dorp naar de gîte komt de eerste keer avontuurlijk over maar dit went snel. Catharina is super vriendelijk en heel behulpzaam. De gîte is kraaknet en niets ontbreekt voor een zorgeloze vakantie. Kortom een aanrader.

Culinair en wijn

Aan restaurantjes in Sospel is geen gebrek; langs de rivier en op het centrale place de Cabraia zijn een legio aan terrasjes waar je lekker kan eten. De barretjes serveren tussen de middag hun plats du jour. Voor het betere culinaire werk kan je natuurlijk langs de kust terecht. Het is zeker de moeite waard een bezoekje te brengen aan Airole of Dolceaqua (in Italie) waar, laat het nou net zo uitkomen, ook prima wijnen gemaakt worden.

Wat is er te doen

Je moet natuurlijk even op het strand zijn geweest. Op de meeste plaatsen in de omgeving zijn het kiezelstranden maar in Menton en Monaco zijn zandstranden. Voor, na of tussen het badderen kan je de sentier douanier afwandelen langs de waterlijn van Carnoles (net naast Menton) tot Monaco. Als we het dan toch over wandelen hebben; je kan ook rond St Jean Cap Ferrat lopen en van de zeezijde langs optrekjes wandelen die tot de duurste van de wereld horen. Als de kust te warm is, kan je de bergen intrekken, bijvoorbeeld naar Casterino in het Mercantour nationaal park. Op een uurtje rijden ben je in het hart van het Mercantour park (op voorbehoud; wegen zijn door storm Alex onbegaanbaar geworden en er word hard gewerkt om ze te herstellen). Er zijn ook legio paden die vanaf Sospel de bergen in gaan. Een van de paden loopt om ons terrein heen en sluit aan op de GR52. Ook kan je de Mangiabo opwandelen (3-4 uur). Vanaf deze berg heb je een geweldig uitzicht over de kust tussen San Remo en Cannes. Onderweg stuit je op resten van een groot kanon waarvan er in 1943 drie op last van de bezetter de berg op zijn gesjouwd.
Ligne Maginot forten bezoeken; rondom Sospel zijn 3 forten; Barbonnet, Agasin en Col St Jean. De laatste is een museum en kan altijd bezocht worden. Het fort Agasin is de grootste en ligt niet ver van ons huis. Het wordt onderhouden door vrijwilligers en is af en toe open voor bezichtiging.

Vanuit Sospel worden canyoning tochten georganiseerd. Wij kunnen voor U reserveren bij een Nederlandse professional die vanuit Sospel werkt. Er word ook veel ge-mountain biked op de bergpaden vlak in de buurt. Kaarten zijn beschikbaar bij het VVV. Fietsen vanuit Sospel is iets voor de aspirant bolletjestrui drager. Voor de iets minder ambitieuze klimmer is een fietspad (trace van een spoorbaan) langs de kust vanaf San Remo zeer aan te raden.

Bij tennisclub in Sospel kunt U een baan huren en kort geleden zijn 2 padelbanen geopend met een sportclub waar ook niet leden gebruik van kunnen maken.

Voor de koopjesjager is de enorme vrijdagmarkt in Ventimiglia een must. In Sospel is de weekmarkt op Donderdag ochtend. In Nice en Antibes zijn grote overdekte winkelcentra (Cap 3000 en Polygon). Natuurlijk is het een stuk gemoedelijker om langs de winkeltjes in de oude stad van Nice the slenteren.
Als je na een dagje aan de kust nog even verkoeling zoeken in de rivier kan dat want er zijn een aantal diepe plaatsen in de Bevera waar je kunt zwemmen.
Andere sporten: Tennis; je kan een baan huren bij de TC Sospel (lessen zijn ook mogelijk), hanggliding (check bij office du tourisme) en natuurlijk petanque (jeu de boules)

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Watersport
  • Bergsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Extra persoon 25 Eur/nacht (maximaal 1 extra)

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 500

Prijs per week vanaf

€ 500

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie