Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Fam. Keizer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Mas du Ghiou, een lieflijk onderkomen in een prachtige natuur. Recent volledig vernieuwd en van alle gemakken voorzien.
Grote woonkamer –keuken, royal slaapkamer met prima bedden en een badkamer met regendouche en antislipvloer.
Een natuurlijk weiland van een halve hectare scheidt het van de openbare weg. Het is dan ook goed bereikbaar.
De oorsprong van het huis is een watermolen die al in de zeventiende eeuw beschreven wordt. De molenstenen liggen nog in de kelder te zien.
De beek die voor de watertoevoer zorgde loopt op 15 m van het huis. Glashelder drinkbaar water kabbelt onder een koepel van groen geloverte. Het ruisen van de beek begeleidt u s ‘avonds bij het in slaap vallen.
Overigens is het huis kurkdroog.
Er is veel privacy aanwezig, mocht u bloot willen zonnen, dan is dat geen probleem.
Het huis ligt midden in de natuur en dat is ook te merken. Edelhert, ree, wild zwijn, vos, dassen, ringslang, smaragdhagedis behoren tot vaak geziene gasten. Maar zijn erg schuw. Een vogelaar telde ooit 23 soorten.
Het dal van de Ghiou is onderdeel van het grote natuurgebied Parc de Mercantour met toppen tot 2300 m en beroemd om zijn duizenden rotsgravures en prachtige meertjes in de Vallee des Merveilles. Sedert een aantal jaren leven daar ook wolven, bron van veel discussie in de Nice Matin tussen voor- en tegenstanders.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Internet

Beschikbaarheid van 'Mas du Ghiou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De bewoonde wereld is niet veraf. Met 5 minuten zit je op het terras in het dorp /stadje. Altijd plek.
Sospel is een heel oud plaatsje met ooit twintigduizend inwoners en een universiteit. Het dankte zijn belangrijkheid aan de zoutroute naar de leerlooierijen in Turijn. De oude brug met zijn twee bogen over de Bevera, een prachtig voorbeeld van asymmetrische symmetrie, is een tolbrug geweest. De Italiaanse grens is vlakbij. Het stadje heeft een kathedraal die recent gerestaureerd is en door drie bisschoppen weer is ingewijd in 2014. Regelmatig zijn er op zondag koren of orkestjes die daar komen spelen ivm met de provinciale culturele stimulering.
Voor al uw boodschappen kunt u lokaal terecht.

Via een klein bergpasje bereikt u de “Cote”. Met een half uur wandelt u onder de palmen aan de boulevard van Menton, Perle de France. Begeleid door de eeuwige rollende golfslag en het geroep van de meeuwen. Een “must”, zeker voor de dames, is de vrijdag markt in Ventimiglia ( Italië). Tasjes en nog eens tasjes. De antiek markt in Vieux Nice op maandag is ook een druk bezocht fenomeen. Liever wat mondainer? Cafe de Paris naast het Casino in Monte Carlo.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Mas du Ghiou heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.2 sterren
  • 10 sterren

    Een heerlijk huisje op een prachtig plekje.
    Jammer dat ik geen 2 weken geboekt had......zo'n rustig en privé plekje.
    Huis was lekker koel, smaakvol en functioneel ingericht en goede bed.
    Stadje Sospel authentiek, gezellige terrassen en prima supermarkt.
    We gingen ook voor de kust, maar zijn daar maar 1 x geweest. En 1x naar Moulinet (onderweg een kapelletje met prachtig uitzicht). Wandelingen vanuit het huis gemaakt. Het was te warm voor veel actie....
    Je moet wel houden van rijden in de bergen! Er zijn vele haarspeldbochten. Die zijn wel een uitdaging voor motorrijders en wielrenners. Die zie je er veel.

  • 10 sterren

    Wij hebben hier alles gevonden wat we zochten. Rust, de natuur, heel veel privacy, ruimte, een zeer comfortabel huisje met alles aanwezig wat je nodig hebt. De omgeving is prachtig, met aan de ene kant de bergen en aan de andere kant de kust, voor ieder wat wils. Kortom, het was perfect en we hopen hier zeker nog een keer terug te komen!

  • 9 sterren

    Fantastisch mooie omgeving en rustig gelegen in de bergen. Mooie uitvalsbasis voor wandelaars in de bergen. En voor mensen die houden van de Cote d'Azur.

Culinair en wijn

In Sospel vind u verschillende leuke restaurantjes waar u heerlijk kunt eten voor een eerlijke prijs. Van een pizza op het terras tot een gangenmenu bij Auberge Provencale met uitzicht over het dal. Maar rij een half uurtje en strijk ook eens neer op een terras aan de Middelandse Zee in Menton, Monaco of Nice. Uiteraard heeft u hiervoor ook de Italiaanse kust tot uw beschikking.

Wat is er te doen

Direct naast Mas du Ghiou gaat er al een wandel/bergpad omhoog maar de enthousiaste (berg) wandelaar komt sowieso niks te kort. Het gebied wemelt van de wandelpaden die over het algemeen goed te volgen zijn en u over bergen, langs riviertjes en door de prachtige natuur brengen. Met meer dan 300 km onderhouden en bewegwijzerde wandelwegen wordt zelfs de meest veeleisende wandelaar tevreden gesteld. De omgeving is een uitdaging voor het racefietsen. Franse renners trainen op de drie passen die toegang geven tot het grote dal. Ga canjoningen dwars door de plaatselijke rivieren, spring van de rotsen op aanwijzing van uw gids en laat je meevoeren door het stromende water. Huur een boot in Menton, prachtige kustplaats aan de middellandse zee, op slechts 25 minuten rijden van het huis. Of ga juist dieper de bergen in en ontdek het ene na het andere afgelegen dorp met authentieke bebouwing en sfeer. Klim letterlijk in de hoogste boom bij het klimpark dat u op drie kwartier rijden hogerop in de bergen vindt. Meters boven de grond volgt u hier een klim parcour , na uitleg en het aanmeten van een uitrusting, waarbij u op de hoogste toppen van de bergen uitkijkt. Geschikt voor kinderen en volwassenen en op verschillende niveaus. Hier kunt u overigens ook een nachtje in een tipi-tent doorbrengen. Zin in een minder sportieve dag/vakantie, dat kan uiteraard ook. Het strand vind je op een half uurtje rijden in Menton. In Menton is het ook leuk winkelen, in het hoogseizoen is het een gezellige drukte in de stad, worden er optredens in de buitenlucht gegeven en vind je langs de terassen vaak gelegenheidsartiesten. Bezoek eens het paleis van Monaco, het onderwater instituut of drink een drankje langs het parcours van de races aldaar. In en rond de haven van Monaco vergaap je je aan de mooie auto's en boten.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Houd er rekening mee dat u zich echt midden in de bergen bevindt. Dat houdt in dat u kunt genieten van een prachtig uitzicht en het in niets op Nederland lijkt maar ook dat u afstanden anders moet inschatten. De wegen zijn goed maar slingeren zich door de bergen, soms met behoorlijke hoogteverschillen en u kunt daardoor niet hard rijden. De lokale fransman haalt de 80 kilometer per uur soms wel, wij rijden eerder zo'n 50 kilometer per uur en vaak zelfs langzamer. Zodra je bij Menton de snelweg op gaat kunt u de normale reistijden aanhouden al zult u er dan nog wel rekening mee moeten houden dat u regelmatig tol moet betalen en op drukke momenten kan ook dit voor vertraging zorgen. Dus, slow down, geniet van het uitzicht en Bon Voyage!

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Handdoeken voor de badkamer zijn aanwezig, badlakens voor het strand zelf mee te nemen.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 550

Prijs per week vanaf

€ 550

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie