Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Deze advertentie is automatisch vertaald door DeepL.com. De brontaal was Engels.

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

WELKOM OP 7 PLACE ST. PIERRE
Dit mooie oude stenen middeleeuwse huis was ooit een van de olijfmolens in het dorp waar olijven werden geperst, zijderupsen hun werk deden op de hogere verdiepingen en buiten ziet u de ringen waar ezels werden vastgebonden om elke lading olijven af te leveren voor de persing. Liefdevol gerestaureerd door Sarah & David zijn we er zeker van dat u zult genieten van dit oude huis.
Place St. Pierre is gelegen in het dorp Callas onder de ruïnes van de kasteelmuren op een rustig plein en op slechts 5 minuten lopen van het dorp.
Het huis is onlangs opnieuw ingericht en is afgewerkt tot een zeer hoge standaard met alle huiselijke gemakken.
Op de begane grond vindt u de stijlvolle nieuwe keuken en de traditionele Provençaalse eethoek. Op de eerste verdieping bevinden zich de twee slaapkamers, doucheruimte en apart toilet. Op de tweede verdieping is de zitkamer en u zult genieten van ons dakterras op de bovenste verdieping, dat de hele dag zon biedt omdat het op het zuiden ligt met een prachtig uitzicht over de wijngaarden, naar het Maures & Esterel gebergte en naar de zee in de verte.
Gelegen in het middeleeuwse dorp Callas en omgeven door wijngaarden is dit de Provence op zijn best!

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Place St. Pierre'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Place St. Pierre ligt in het dorp Callas onder de ruïnes van de kasteelmuren op een rustig plein en op slechts 5 minuten lopen van het dorp.
In het dorp vindt u verschillende restaurants, bars, kleine supermarkt (grote supermarkt is te vinden in Le Muy), bakker, kapper, Dame Jeanne Cave waar u uw lokale Provençaalse wijnen kunt kopen, geldautomaat, artsen, benzinestation.

Auto nodig: 1 uur Luchthaven Nice, Marseille Airport 1 uur 20 minuten en Toulon Airport 1 uur (Toulon Airport meer seizoensgebonden voor de zomermaanden)

  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Culinair en wijn

Restaurants in Callas

HÔTEL DE FRANCE - La Fontaine.
Een geweldig lokaal restaurant, aan de duurdere kant maar overdag bieden ze een 'Plat du Jour' wat een vaste menuprijs is of als alternatief kunt u van het hoofdmenu bestellen.
Het eten is goed en de presentatie goed

LA GRUPIE
7 rue Saint Eloi, 83830 Callas, Frankrijk
Openingstijden: Gewoonlijk geopend voor lunch en diner - zondagavond gesloten

Een van onze favorieten met een traditionele lokale keuken. Als u moedig bent, heeft hij vaak een lokale specialiteit op het menu staan, bijv. varkenspootjes! Lokaal in het dorp - loop vanaf het centrale plein met Hotel de France aan uw rechterhand, langs 'Dame Jeanne' de wijncave, blijf lopen en u vindt La Grupie aan de rechterkant. Gevestigd in een van de middeleeuwse gebouwen is het klein en gezellig en heeft ook een heerlijk terras.
De eigenaar en zijn vrouw bieden een uitstekende service met een echt persoonlijk tintje en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Le Moulin des Voisins
1 Place Georges Clemenceau, 83830 Callas, Frankrijk
Openingstijden: Maandag: gesloten
Dinsdag - Zaterdag: 12:00- 14:00 & 19:00- 22:00
Zondag: 12:00-14:30 & 19:00-22:00

Gelegen net onder de bar 'Saint Eloi' in een van de oude olijfmolens waar tot op de dag van vandaag de originele olijfpers en voerbakken staan waar de ezels en pony's ooit sliepen! Tijdens de zomermaanden kunt u dineren op het buitenterras.
Gerund door Michael de Ierse chef-kok en zijn familie bieden ze traditionele regionale gerechten

La Grotte Italienne
9 rue Saint Eloi, 83830 Callas, Frankrijk
Openingstijden: Maandag: Gesloten
Dinsdag-zaterdag: 12:00-13:45 & 19:00-21:30

Een klein restaurant net buiten het plein van Callas. Dineer binnen of buiten aan de kant van de weg. Biedt geweldige pizza's en andere lokale gerechten.

Andere lokale restaurants op korte rijafstand

Hostellerie Les Gorges De Pennafort 4-sterren hotel met Michelin-ster restaurant
8660 Route Départemental 25, 83830 Callas, Frankrijk
Gelegen in het hart van de Var, op ongeveer 15 minuten rijden van Callas, serveert dit gastronomische restaurant traditionele lokale recepten met een creatieve en eigentijdse twist. Chef Philippe da Silva is bekroond met een Michelinster voor zijn fantasierijke gerechten met regionale producten.
Zoals je zou verwachten is een Michelin-ster restaurant aan de dure kant. Maar voor die speciale gelegenheid neemt u een taxi en laat u zich verwennen! Het is aan te raden vooraf te reserveren.

Rond Callas zijn vele prachtige wijngaarden met heerlijke Provençaalse wijnen u bent gewoon verwend voor de keuze!

Als u naar Callas rijdt wordt u aan weerszijden geflankeerd door wijngaarden van Jas D'Esclans, Des Demoiselles, Domaine Bastide du Plan en Chateau D'Esclans die een van de beste Rose wijnen aanbieden.
Whispering Angel' om er maar een paar te noemen!

Wat is er te doen

Lokale omgeving / activiteiten

Als u op zoek bent naar iets speciaals om het Franse dorpsleven te omarmen dan is dit het! Prachtige Provençaalse dorpjes, St. Tropez, St. Raphael en stranden op ca. 50 minuten afstand, een schat aan geweldige wijngaarden voor de deur, lokale Provençaalse markten, golf, watersport, prachtig fietsgebied en de prachtige Gorge du Verdon - allemaal in de buurt.

Rijd naar Sainte Maxime, parkeer uw auto en neem de kleine veerboot over de baai rechtstreeks naar St. Tropez is een must, ontdek de prachtige Gorge du Verdon een van de mooiste rivierdalen in Europa - een kleinere versie van de Grand Canyon in de VS, maar vergeet niet om te gaan met een volle tank diesel!

Als je een fervent golfer bent zijn er verschillende goede banen binnen 30 minuten, Saint Enderol Golf & Spa is prachtig en een geweldige plek om te lunchen, maar je moet wel reserveren.

Als u in de winter in ons huis verblijft kunt u misschien een paar dagen skiën combineren, hooggelegen skioorden zoals Isola 2000 en Pra Loup liggen op ca. 2 uur rijden of als u zin heeft in een dagje skiën dan ligt Greolieres Ski Resort op ca. 1 uur rijden, afhankelijk van de sneeuwcondities.

Het volgende dorp naast Callas is het mooie Bargemon, waar u een paar restaurants vindt als u zin heeft in een verandering en een wandeling door de kleine straatjes.

Een niet te missen plaats is 'Bargeme' een heilige plaats en het hoogst gelegen dorp in de Var, neem een picknick mee en geniet van het landschap en de rust en stilte! Wij houden ervan! Geweldig voor beginnende kunstenaars om te schilderen!

Als u wilt leren jeu de boules spelen, dan zal Liz, de vrouw die voor ons huis zorgt, u graag laten deelnemen aan de jeu de boules groep, mengen met de lokale bevolking en vele andere nationaliteiten.

Uit eten geweest met Frans eten, neem dan een pauze en vraag Liz over de pop-up Thais Restaurant geserveerd op het oude perron van het treinstation. Je moet reserveren en je betaalt contant op de avond zelf - het is leuk en je ontmoet veel verschillende mensen als je allemaal dineert aan één grote tafel!

Als u van wijn houdt, wordt u verwend met een ruime keuze, want we zijn omringd door enkele van de beste wijngaarden in de Provence, die allemaal wijnproeverijen aanbieden. Als u een kijkje wilt nemen achter de schermen van een van de wijngaarden kunnen wij dit voor u organiseren. Rose is the way to go!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Markten in en rond Callas

Een bezoek aan een Provençaalse markt is een van de kleine geneugten van het leven. Marktdag is al generaties lang een manier van leven voor de Provençalen en de meeste Europeanen. De markt heeft zowel een sociale functie als een gelegenheid om te winkelen, brengt elke week de gemeenschap samen en geeft ook een kijkje in het dagelijks leven in de Provence.
Provençaalse markten barsten van de verleidelijke kleuren en geuren. Zonovergoten fruit, meloenen, perziken en abrikozen, kleurrijke groenten, smakelijke tomaten, aubergines en courgettes, allemaal onmisbaar in de Provençaalse keuken.
Natuurlijk zijn er ook de zon, de gezelligheid, de lokale humor en de manier om de tijd te nemen... praten, grapjes maken, het gezelschap van vrienden en buren aanvoelen en waarderen, en genieten van het moment. Dit zijn allemaal verrukkelijke aspecten van een bezoek aan een plaatselijke markt.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wij vragen een terugbetaalbare borg van €400,00. Dit dekt eventuele vervuiling van beddengoed, matrassen, tapijten, extra schoonmaak indien nodig en grote breuken. Dit zal worden terugbetaald zodra Liz het huis heeft gecontroleerd.
Wij raden u aan om eventuele kleine breukstukken zoals wijnglazen, karaffen etc.. voor vertrek met Liz te regelen.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 400,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Place St. Pierre heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 966

Prijs per week vanaf

€ 966

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.