Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Geertje en Maarten

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Het eerste dat we altijd van onze huurders horen is hoe geweldig mooi het uitzicht is. Vakantiehuis Bichou ligt rustig in de heuvels aan de rand van het gezellige en levendige Cavalaire Sur Mer met zijn vele restaurants. De ligging is op het zuid-westen in de uitlopers van het natuurgebied "Massif des Maures" hetgeen een aangenaam microklimaat geeft: vrijwel het hele jaar rond aangenaam en in de zomer, in tegenstelling tot het binnenland en zuidelijker streken, zelden té warm. Dit weerspiegelt zich in de prachtige natuur.

En wie zijn die huurders: opvallend veel mensen uit creatieve beroepen, zelfstandig ondernemers, leidinggevenden en gepensioneerden. In het hoogseizoen stellen met kinderen. In het midden en laagseizoen zonder kinderen, soms met baby of peuter. Daarnaast mensen die een verblijf aan de Cote d'Azur combineren met werken op afstand. Vaak met wielrenfiets of mountainbike mee. En natuurlijk goede wandelschoenen.

Ons vrijstaande huis heeft een woonoppervlak van ca. 73m2 en is van alle gemakken voorzien. U kunt gratis gebruik maken van WIFI (met ingang van 18-07-2022 via glasvezel tot 2Gbit/s), een flatscreen TV met HD-TV en een DVD speler. Onze compleet ingerichte open keuken is voorzien van een 4-pits inductiekookplaat een heteluchtoven, vaatwasser, magnetron, broodrooster, koffie-pad én koffiefilter-apparaat, waterkoker, etc.
Er is één badkamer met wastafel, handdoekradiator en douchecabine. Verder een apart toilet.
Op de begane grond bevindt zich een slaapkamer voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed afmetingen 180x200 cm met 2 matrassen van elk 90x200 cm. Op de bovenverdieping in een afgeschermde mezzanine bevindt zich de tweede slaapkamer voorzien van twee losse één persoons bedden afmetingen 90x200cm.
Het huis is voorzien van airconditioning waardoor het ook in de warme zomermaanden aangenaam koel is.
In de naast het terras gelegen berging vindt u een wasmachine, wasdroger, strijkplank, strijkijzer etc.
Direct grenzend aan de woonkamer bevindt zich het overdekt en betegeld terras. Hierop staat een grote eettafel. Om lekker te kunnen luieren en comfortabel te kunnen genieten van het prachtige zeezicht zijn er diverse stoelen en een hangmat beschikbaar. Rondom de villa bevindt zich de mooie tuin met een typisch mediterrane beplanting zoals o.a palmen, agaves, oleanders, yucca’s en zelfs een oude olijfboom.
In en rond het huis mag niet gerookt worden. Huisdieren zijn niet toegestaan. Vanwege de toegang d.m.v. trappen is het huis minder geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn.
Uw auto kunt u veilig parkeren op onze oprit met afsluitbare poort of aan de straat onder een lantarenpaal.
Op 3 mei 2019 is het huis weer beoordeeld als 3 sterren meublé de tourisme. Meer informatie (Franstalig) op: https://etoiles-de-france.fr/

Voor meer informatie of overleg, bel gerust: +31-(0)6-20404786.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Airconditioning

Beschikbaarheid van 'Bichou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Cavalaire-sur-Mer is gelegen in het departement Var (83) dat onderdeel uitmaakt van de regio Provence Alpes - Côtes d'Azur (PACA). Deze regio is het hele jaar door in trek vanwege het klimaat, de enorme afwisseling in landschappen, de heerlijke keuken en goede wijnen. Niet voor niets hebben zich hier beroemde kunstenaars, filmsterren en andere bon-vivants gevestigd.
Vakantiehuis Bichou ligt in een rustige woonwijk boven het centrum van Cavalaire-sur-mer. Deze plaats staat bekend als een gezellige en levendige badplaats en is gelegen aan een prachtige en schone baai (de eerste met de 3 sterren kwalificatie van France Station Nautique) aan de Cote d’Azur. Het centrum biedt plaats aan vele restaurants, winkels en enkele Supermarchés. Cavalaire-sur-mer ligt precies tussen Marseille en Nice in (beiden op 120 km), Hyères en St. Raphaël (beiden op 40 km) en Le Lavandou en St.Tropez (beiden op 18 km). In de nabijheid treft u schilderachtige plaatsjes aan als Bormes-les-Mimosas, Gassin, Ramatuelle, Grimaud, etc.

Afstand van het huis tot diverse stranden:
Boulevard 2,8 km. Vanaf hier zo'n 3 km. zandstrand tot aan La Croix Valmer
Strand van Bonporteau: 3,5 km. Beschut zandstrand met aan weerszijden rotsen. Mooie snorkellocatie.
Strand van Pampelonne: 20,5 km. Hét beroemde zandstrand van St. Tropez. Niet onze favoriet.
Strand van Cavalière: 15 km. Smal zandstrand, leuke sfeer met een paar leuke strandtentjes.
Onderweg, zowel in oostelijke als westelijke richting liggen allerlei verscholen baaitjes met vaak goede restaurants waar je zó aan voorbij zou rijden.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • Aan strand

Recensies

Bichou heeft de afgelopen 4 jaar 18 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.055555555555555 sterren
  • 10 sterren

    Ideaal huis om met twee personen te verblijven. Comfortabel bed, goed uitgeruste keuken en veel ruimte met voldoende privacy om buiten in de zon of de schaduw te zitten. Zelfs in januari hadden wij heerlijk weer en konden we vaak 's middags buiten lunchen. Prima internetverbinding en heel gemakkelijk te regelen verwarming, die we eigenlijk alleen 's avonds nodig hadden. Het Massif des Maures is werkelijk uniek als natuurgebied en ook aan de (toch drukke) kust is nog veel groen en schitterende stukjes kust bewaard gebleven. Absolute aanrader! Bedankt Geertje en Maarten, ook voor de vlotte afhandeling.

    Reactie van Geertje en Maarten

    Beste Lieve en Bart, fijn om te horen en wellicht tot een volgende keer!

  • 10 sterren

    Wat een leuk huis is Bichou! Schitterend uitzicht waar je uren van kan genieten. Huis zelf van alle gemakken voorzien en super schoon. Plaatsje Cavalaire sur Mer is top en zo ook de stranden en strandtentjes waar je heerlijk kan lunchen. Heerlijk vakantie gehad.

    Reactie van Geertje en Maarten

    Beste Frits en Diana, dank voor de mooie recensie. Altijd weer welkom hier!

  • 9 sterren

    Wij verbleven hier 2 weken in juni 2023.
    Het huis is super, klein maar fijn, comfortabel en gezellig en heeft alles wat je nodig hebt. Wat we vooral heel fijn vonden was de glazen pui die je helemaal weg kunt schuiven zodat je, ook wanneer het weer ietsjes minder is of er ‘s avonds teveel wind is op het terras, je vanaf de tafel in de kamer het gevoel hebt dat je buiten zit en toch kunt genieten van het uitzicht! En genoten hebben we van de ligging, de tuin en het fantastische uitzicht. Vooral ‘s avonds was de sfeer sprookjesachtig. Helaas gingen er tijdens onze vakantie een aantal dingen mis, maar dankzij de hulp van Geertje en Maarten, die zeer betrokken waren, hebben wij toch 2 heerlijke weken gehad in Cavalaire-sur-Mer waar we met plezier op terugkijken. Ook de goedgevulde boekenkast was super!

    Reactie van Geertje en Maarten

    Beste Marie-José en René,
    Dank voor de mooie recensie. Fijn om te horen dat jullie het ondanks alles zo goed hebben gehad.
    Geertje en Maarten

Culinair en wijn

Vers stokbrood en croissants vind u op enkele minuten rijden (met de auto 1,5 km.,Camping Cros du Mouton) of bij één van de vele bakkers in het centrum van Cavalaire.
Op woensdagochtend kunt u in Cavalaire-sur-mer terecht op de lokale markt. In de directe omgeving is dagelijks wel ergens een markt te vinden (Dinsdag en zaterdag in St. Tropez, Place des Lices, zondag in La Croix-Valmer). Voor de fervente koks is de lokale visafslag interessant, dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Er is keuze uit zeer veel restaurants in allerlei smaken en prijsklassen. Met name bij de jachthaven wemelt het van de restaurants en bars. In het achterland, het Massif des Maures, een beschermd natuurgebied, vindt u vele wijnhuizen die naast de bekende rosé Côtes de Provence ook interessante witte en rode wijnen produceren.

Wat is er te doen

De mooie zandstranden of rotsige baaien van Cavalaire bereikt u eenvoudig binnen 5 minuten rijden met de auto. Er is ook in het hoogseizoen wel een parkeerplaats te vinden in de nabijheid van de stranden. Het beroemde St. Tropez ligt als het ware “om de hoek” op 15 minuten rijden via de binnenwegen. De stranden van St. Tropez langs de kust in de Baie de Pampelonne zijn eenvoudig te bereiken en op korte afstand gelegen. Een aanrader als u een keer een dagje iets anders wilt!
Het hele jaar rond zijn er vele mogelijkheden op gebied van watersport: zwemmen, snorkelen, surfles, zeilles, duikinstructie en zeevissen. De geoefende wielrenner of mountainbiker kan prachtige tochten maken. Ook wandelen kan men naar hartelust, vanuit het vakantiehuis ben je binnen 10 minuten in de bergen. Ook langs de kust zijn diverse prachtige wandelpaden te vinden.
In de directe omgeving bevinden zich maar liefst vier golfcourses. Voor tuinliefhebbers zijn de Jardin des Méditerranées Rayol Canadel sur Mer een aanrader en de regio kent nog vele andere mooie tuinen. Tijdens de zomermaanden zijn er regelmatig festiviteiten en optredens van soms zeer bekende artiesten.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Op aanvraag sturen wij u een uitgebreide brochure toe met meer informatie over het vakantiehuis.
De wisseldag is op zaterdag, Bij wijze van uitzondering flexibel, mits er een goede aansluiting op andere gasten en eindschoonmaak is.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

LAST-MINUTE: Als het vakantiehuis nog vrij is tijdens een last-minute, aarzel dan niet om even te bellen: 06-20404786.
KORTINGSREGELING: Bij het boeken van meer dan één week krijgt u 10% korting, bij meer dan twee weken 20% korting op de huurprijs.
BIJKOMENDE KOSTEN: De huurprijs is exclusief toeristenbelasting (vanaf 18 jaar en ouder: tarief 2023: € 2,16 p.p./p.d.).. De borg bedraagt € 400.- Restitutie van de borg vindt plaats binnen twee weken na einddatum en na eindcontrole van het verblijf.
Eindschoonmaak is € 70.-
EXTRA SERVICES: 1- en/of 2-persoons linnenpakket, bedden opmaakservice, boodschappenpakket, strandpakket. De prijzen hiervan ontvangt u bij een aanvraag. Let op: bij aanvragen binnen minder dan 14 dagen van uw aankomstdatum wordt € 25.- extra in rekening gebracht.
WISSELDAG: als de aansluiting met andere huurders dit mogelijk maakt zijn afwijkende wisseldagen mogelijk.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 400,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 70,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Last-minute prijs van € 1.246 voor€ 935

€ 935

Last-minute prijs van € 1.246 voor€ 935

€ 935