Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Joe Knightly

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving met enig verkeer

Villa Moulin is een unieke gerenoveerde (olijf) molen uit circa 1800. Veel oude details zijn nog zichtbaar, zoals de olijfpersen in de woonkamer. De villa is circa 200 m2 groot, heeft 3 slaapkamers (waarvan 1 familiekamer), 4 wc’s en 2 badkamers. De villa heeft een tuin van circa 1000m2, een parking voor 2 a 3 auto’s en een privé zwembad (10m x 2m tot 5m). De villa, deels gelegen naast een olijfgaard, ligt in een bewoond gebied, op nog geen 300 meter van de bakker en 500 meter van het centrum van Flayosc. De villa ligt ideaal voor het maken van uitstapjes zoals de vele prachtige wijnchateau’s met volop proefmogelijkheden. Verder liggen er talloze bekende en minder bekende toprestaurants in de vele pittoreske dorpjes in de omgeving. De villa is prachtig gelegen in de streek Côte d’Azur / Provence, op nog geen 40 kilometer van de Middellandse Zee-kust en befaamde Zuid-Franse badplaatsen als St. Maxime, Fréjus, St. Raphaël. en St. Tropez.
Villa Moulin ligt in het gezellige, typisch Zuid-Franse plaatsje Flayosc. Hier vindt u o.a. een aantal goede bakkerijen, enkele (kleine) supermarkten, een kwaliteitsslager en een aantal barretjes en goede restaurants.
Beneden:
Woonkamer met comfortabele zithoek bij de open haard, flatscreen met satelliettelevisie, Nederlandse zenders en dvd-speler. De ruime woon-eetkamer en heeft verder openslaande deuren naar de tuin en het patio-terras alwaar ook een berging is met toilet. De traditionele keuken met inbouwapparatuur (vaatwasser, kookplaat en combimagnetron). De zeer ruime keuken heeft ook nog een bijkeuken. Senseo en Nespresso koffiezetapparaten aanwezig.
Eerste etage:
Slaapkamer 1: tweepers.bed. Slaapkamer 2: tweepers.bed en eenpers.bed. Slaapkamer 3: 2-pers.bed en heeft ook een bedbank. Er is ruime badkamer met bad en toilet.
Dekbedden, kussens, beddengoed en handdoeken aanwezig (tegen betaling). Wasmachine aanwezig. Kinderbedje en kinderstoel aanwezig. Extra kinderbedje/stoel op aanvraag beschikbaar. Draadloos internet en Sonos draadloos box beschikbaar. Elektrische WEBER barbecue aanwezig, alsmede gezelschapsspelletjes, speelgoed, trampoline en tafeltennis tafel.
Airco in slaapkamers aanwezig.
Zwembadverwarming kan buiten de maanden juli-augustus gebruikt worden op aanvraag, kosten 125 euro extra voor aanzetten.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Villa Moulin'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Flayosc

  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • OV toegankelijk

Wat is er te doen

Flayosc
Flayosc is in het hoogseizoen een levendig en gezellig dorp, met in het weekend live muziek in Café de Paris en soms ook op het dorpsplein.
In het dorp liggen drie bakkers (de beste ligt boven in het dorp, Le Fournil Flayoscais), twee kleine supermarkten en een uitstekende maar prijzige slager (open tot 12.30 uur). Naast de apotheek vindt u een pasta-delicatessenzaak.

Een leuke winkel in Flayosc is die van pottenbakker Jean Francois. De eigenaar heeft zijn atelier boven de winkel (toen hij nog in Antibes woonde, maakte hij potten voor Picasso).

Bank om te pinnen: Credit Agricole, schuin tegenover de bakker die bovenaan in het dorp zit.

Restaurants in Flayosc
* Le Salle a Manger – goed en sfeervol, gelegen op het dorpsplein. Gerund door een Nederlands koppel.
* Le Cigalon.
* L’Oustaou.
* La Fleur de Thymes.
* La Vielle Bastide – uitstekend, voor als u van nouvelle cuisine houdt, mooi gelegen
* Café de Paris – goedkoop, prima plek voor een hapje, vooral het dagmenu (‘plat du jour’) is aan te bevelen (ca. 12 euro incl. wijn).
* Café du Commerce – goede pizza’s.
* Café de Remise – prima voor een drankje; ook de salades zijn lekker.
* Poupi Pizza – van donderdag t/m zondag staat er een wagentje bij de rotonde in Flayosc met heerlijke pizza’s (tussen 17 en 20 uur). Het is verstandig van tevoren te bellen, bestellingen duren ongeveer 20 minuten (één pizza is ruim voldoende voor twee personen).

Goede restaurants in de omgeving
* Chez Bruno is het bekendste truffelrestaurant in de omgeving. Het restaurant ligt ca. 1 km buiten Lorgues, richting de snelweg A8. Reserveren is noodzakelijk!
* Sucré Salé Chez Vincent in Lorgues.
* Le Chrissandier in Lorgues.
* La table de Pol, in Lorgues. Een nieuw en goed restaurant in de hoofdstraat. Een aanrader.
* Chez Gilles. Aan uw rechterhand wanneer u (vanuit Flayosc) bijna in Salernes bent, tegenover Poterie du Nai. Gilles kookt heerlijk, slechts twee hoofdgerechten per dag. Redelijk geprijsd. Reserveren verplicht.
* La Farigoullette in Tourtour, mooi terras met dito uitzicht (de voorkant is een
tabakszaak, het restaurant ligt erachter).

* La Table in TourTour, een van de betere restaurants in het stadje.

* Chateau de Berne in Lorgues. Dit prachtig gelegen restaurant / hotel / spa is de moeite van een bezoek zeker waard. Met name de lunchplek in de zomermaanden is een aanrader. Er zijn ook wijnkelders waar rondleidingen worden gegeven; de wijnen zijn uitstekend.

Markten
Maandag – Flayosc. Kleine markt. Goed zijn de Vietnamese / Chinese maaltijden op de markt.
Dinsdag – Lorgues. Een van de grotere en betere markten in de omgeving. Lorgues is erg populair bij Engelsen en zeer de moeite waard.
Woensdag en zaterdag – Aups. De beste markt in de omgeving. Aups is het truffelcentrum van de Provence, levendig en erg de moeite waard. Aups ligt halverwege op weg naar de Gorges du Verdon.
Woensdag en zaterdag – Draguignan. Grote markt, met ook veel kleding en andere producten.
Donderdag – Villecroze. Kleine markt, maar de moeite waard in combinatie met een bezoek aan het oude deel van het stadje en het stadspark.
Donderdag – Les Arcs. De moeite waard in combinatie met de pittoreske, middeleeuwse bovenstad.
Vrijdag – Cotignac. Kleine, traditionele markt. Cotignac is klein maar schilderachtig en een bezoek waard.
Vrijdag – Entrecasteaux. Kleine markt onder de bomen. Leuk in combinatie met een bezoek aan het kasteel.
Zaterdag – Tourtour. Kleine markt in een zeer bezienswaardig en prachtig gelegen stadje.
Zondag en woensdag – Salernes. Leuke markt onder de bomen.
Zondag – Barjol. Leuk stadje op circa een half uur rijden, met veel wasplaatsen en fonteinen.

Winkelen
Er zijn twee grote Carrefour-supermarkten, in Draguignan en Trans en Provence, waar bijna alles verkrijgbaar is tegen goede prijzen (dagelijks geopend tot 20 uur; zondag gesloten). In Draguignan zijn daarnaast nog talloze andere supermarkten maar deze zijn gesloten tussen 12 en 14 uur.
De Intermarché, onder aan de heuvel terwijl u vanuit Flayosc Draguignan inrijdt, heeft goede en goedkope groenten en vleeswaren.

Tussen Flayosc en Salernes, op circa een kwartiertje rijden, ligt aan de doorgaande weg een goede Casino-supermarkt die als enieg supermarkt in de omgeving ook iedere zondagochtend geopend is.

Centre commercial Hyper U in Les Arcs is een groot overdekt winkelcentrum waar van alles te koop is, van kleding tot levensmiddelen. Als u de route naar de snelweg A8 volgt, komt u het winkelcentrum vanzelf tegen.

Wijn
De Cooperative in Flayosc, onderaan het dorp, verkoopt lokale wijn per fles, per doos of per jerrycan. Goede kwaliteit-prijsverhouding. Maandagochtend gesloten.
Er is een goede wijngaard in Villecroze: St. Jean de Villecroze.
Domaine de Matourne, net buiten Flayosc, heeft zeer goede wijnen. Eigenaar Jurgen is erg gastvrij en laat u graag proeven.
Vlakbij, in Lorgues, wordt Domaine de St. Marc des Omedes gerund door de Engelsman Lindsay Phillips. Hij is altijd bereid bezoekers rond te leiden op zijn kleine domaine.
Les Crostes, net buiten Lorgues, is een domaine dat goede (en veel bekroonde) wijnen produceert.
Befaamd is ook Chateau Thuerry in Villecroze. Met name geroemd om de uitstekende rosé. Regisseur Francis Ford Coppola is een van de mede-eigenaren.
Chateau Berne in Lorgues is een bezoek meer dan waard. Hier kunt u ook lunchen en dineren en er zijn tevens een hotel en een goede spa. Er is ook mogelijkheid tot picknicken en er zijn doorlopend proeverijen. Kleine speeltuin voor kinderen aanwezig.
Chateau Sainte Roseline in Les Arcs sur Argens is een bezoek waard door de goede wijn maar zeker ook door de aanwezige kunst op het domaine, waaronder een prachtige mozaïek van Marc Chagall in de bijbehorende kapel.

De kust
Fréjus ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Flayosc. Prima openbaar gezinsstrand zonder poespas en strandtenten; Fréjus is een levendig dorp in het hoogseizoen en leuk voor een bezoekje.
St Maxime, ca. 35 km ten zuiden van Draguignan, is de dichtstbijzijndste badplaats van enige faam. Niet zo druk als St. Tropez, maar er zijn mooie winkels en goede restaurants. In de zomer kunt u een ferry nemen van St. Maxime naar St.Tropez; dit is sterk aan te bevelen aangezien het verkeer erg druk kan zijn richting St. Tropez.
De kust ten oosten van St. Tropez is het ‘Engelse’ deel van de Côte d’Azur, naar het westen toe vindt u meer Franse invloeden. De steden Bandol en Cassis zijn een bezoek waard. Er zijn een paar goede visrestaurants in en rond de haven.
Nice heeft een kiezelstrand. De stad is beslist een bezoek waard, temeer om een aantal bekende musea dat er zich bevindt, o.a. het Matisse- en het Chagall-museum.
Cannes is een befaamde badplaats die u zeker niet mag overslaan. Mooi zandstrand (veelal gereserveerd voor betalende badgasten), prachtige lange boulevard en veel winkel- en eetmogelijkheden.
Als u het verkeer wilt vermijden, kunt u ook de trein naar de kust nemen. De treinen vanuit Les Arcs (ca. 20 minuten rijden van Flayosc) zijn uitstekend en goedkoop. Check wel van tevoren goed de dienstregeling want die kan onregelmatig zijn. U kunt gratis parkeren bij het station en de trein stopt bij alle kustplaatsen. Juan les Pins is een aanrader, met name voor jongeren; het strand ligt op slechts enkele minuten lopen van het station. De trein stopt ook in Antibes dat, naast het strand, een mooie overdekte markt en het bekende Picasso-museum heeft. Zeker een bezoek waard.
Les Gorges du Verdon
Spectaculaire bezienswaardigheid die u niet mag overslaan tijdens uw verblijf. Lac St. Croix, aan het einde van les Gorges, biedt talloze watersport- en zwemmogelijkheden en heeft vele kleine strandjes. Het is de moeite waard een kano, elektrische boot of waterfiets te huren.
Een leuke stop-over is bijvoorbeeld Moustiers, een – met name in het hoogseizoen – zeer levendig en prachtig gelegen dorp.
Plateau de Valensole
Ten noordwesten van Tourtour bevindt zich een van de belangrijkste lavendelgebieden van de Provence, met name mooi vlak voor de oogst in juli.
De abdij van Thoronet
Mooie abdij uit het jaar 1146 die zeker een bezoek waard is – gelegen in Thoronet, op een klein half uur rijden van de villa.

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    Zwembadverwarming op aanvraag (buiten de maanden juli-augustus) €250
    Verwarming en elektra sept-oktober doorbelast op basis van verbruik.
    Aankomst en vertrek zondag t/m zondag. Aankomst tijd na 16 uur. Uitchecktijd voor 10uur.
    Een borg is verschuldigd aan de rekening van de eigenaar wanneer de reservering is bevestigd. Na een inspectie door de Property Manager waar geen schade is geconstateerd; de borg wordt binnen 5 werkdagen aan de huurder teruggestort.

    Prijs is exclusief

    • Borg € 500,00
    • Schoonmaakkosten (verplicht) € 200,00
    • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 18,00
    • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 6,00

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Recensies

    Villa Moulin heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

    Prijs per week vanaf

    € 1.000

    Prijs per week vanaf

    € 1.000

    • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
    • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
    • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
    • De host doet mee aan de Omboekgarantie