Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Dhoore Mieke

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

"Le Luberon" is een luxueuze gîte bij Le Rêve de Mieke.
Op de benedenverdieping is er een volledig ingerichte keuken met elektrische kookplaat (4 bekken), koelkast, microgolf, oven, broodrooster, koffiezetapparaat, friteuse enz.
Daarnaast is er beneden een ruime zithoek met satelliet TV, muziekinstallatie, DVD en TV Vlaanderen (ook voor alle Nederlandse zenders). In deze leefruimte staat een comfortabele 2-zit zetel die eenvoudig kan opengeklapt worden tot een zeer comfortabel en volwaardig 2-persoonsbed. De bovenverdieping is een mezzanine met een 2-persoonsbed van 160*200 cm. Daar vindt u een moderne badkamer met inloopdouche, lavabo, haardroger, chauffage enz.
Er is ook gratis WIFI, verwarming, airco en een alarminstallatie.
Buiten kunt u een privé terras met zicht op het zwembad, een lavendelveld en het historich dorp Saignon vinden . Op dit terras kunt u onder een pergola genieten in comfortabele tuinzetels of aan een houten tafel met banken.
Naast het verwarmd zwembad kunt u gebruik maken van een zomerkeuken met BBQ, een ijsblokjesmachine en een buitentoilet en -douche.
U kunt gratis gebruik maken van een lokaal met wasmachines, droogtrommel en strijkijzer.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Le rêve de Mieke / Le Luberon'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Apt ligt op 1000 km van Brussel en is gemakkelijk en snel te bereiken met de TGV van Lille naar Avignon. Deze treinrit neemt slechts 4 uur in beslag, gevolgd door een verplaatsing per wagen van 45 km.
"Le Rêve de Mieke" bevindt zich op 1,5 km van het historisch centrum van Apt, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 2° eeuw voor Christus.
Apt, de hoofdstad van de Luberon, biedt mogelijkheden tot winkelen en heeft tal van gastronomische faciliteiten. De wekelijkse markt op zaterdag is de grootste en gezelligste van de Provence.
Apt is bovendien de Europese hoofdstad van het geconfijt fruit.

Het heuvelend landschap wordt gekenmerkt door zeer uitgestrekte wijngaarden en olijfboomgaarden en de vele wondermooie lavandelvelden.

Natuurliefhebbers kunnen langs menig uitgestippelde wandelpaden genieten van een uiterst rijke flora en fauna. Voor de sportievelingen is er op 40 km de mytische Mont Ventoux.

In de onmiddellijke buurt, op de kam van de Luberon, staat één van de enige natuurlijke cederwouden ter wereld.

Kortom, "Le rêve de Mieke" is een unieke plaats om tot rust te komen en te genieten van een schitterende streek met zijn alom gekende provençaalse charmes.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

Le rêve de Mieke / Le Luberon heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Wat een geweldige gite! Smaakvol ingericht en heerlijk rustig.
    Je deelt het zwembad met 3 andere huisjes, maar hebt veel privacy door de goed geplaatste olijfbomen in je eigen tuin.
    Als je de heuvel af gaat kom je in Apt. Het is wel een must om alles met de auto te doen. Het contact met Geert en Sofie was erg prettig. Geen vraag was te gek. Wij hebben genoten van het huis en de omgeving!

  • 9 sterren

    Net terug van een heerlijke vakantie. Sofie en Geert, bedankt voor jullie hartelijke ontvangst en de vele leuke tips. De gite is ruim, schoon en van alle gemakken voorzien. De wifi werkt perfect (en dat geldt zeker niet overal in Frankrijk). Wij verbleven in gite Saignon, sfeervol ingericht, badkamer met een groot ligbad en een fijn extra terras aan de zijkant van het complex waar je tot laat buiten kunt genieten. Apt vonden wij wat minder gezellig maar er zijn voldoende leuke stadjes en restaurants in de omgeving. Mooie omgeving voor wandel- en fietstochten, met getrainde kuiten want het is flink heuvelachtig. Een absolute aanrader!

  • Fam. Roos uit Monnickendam

    10 sterren

    Wij hebben het hier geweldig gehad. Super mooi weer, geweldig verblijf. Alles is schoon en het verblijf is ook van alle gemakken voorzien... Behalve vaatwasser😀. Dat was even wennen maar op zich ging dat prima. We waren hier met 2 volwassene en kinderen van 9 en 5 jaar oud. We hebben het hier allemaal naar ons zin gehad en is zeker voor herhaling vatbaar. Ook in de omgeving is er genoeg te doen en genoeg ge zien.

Culinair en wijn

Apt is gelocaliseerd op de grens tussen de côte du Luberon en de côte du Ventoux. Hierdoor kan je in de onmiddellijke omgeving tal van wijnhuizen bezoeken en er degusteren.
Deze wijnhuizen zijn zeker een bezoek waard zijn: Domaine de Marie in Ménerbes, Domaine Chasson in Rousillon en Domaine du Coulet Rouge in Rousillon.
Op culinair vlak kunnen we zeker restaurant Le Platane in Apt aanraden. Le Sanglier Paresseux is een topper, net als Le Bistrot de Lagarde (1 Michelinster). Een echte aanrader is Carrières des Taillades in Les Taillades. Bij Intramuros, in het centrum van Apt, gaat u terug naar grootmoeders tijd en kunt u genieten van de typisch Provençaalse keuken.

Wat is er te doen

Nieuw: De Luberon verkennen per E-Bike
Er kunnen elektrische fietsen gehuurd worden op amper 1 km van de gîtes bij Stations BEE'S.
Verhuur kan voor een halve dag, een volledige dag of een langere periode.
U kunt ook voorbeelden van diverse uitstappen verkrijgen.
Reserveren is niet verplicht maar zeker aan te raden tijdens het seizoen.

Apt, hoofdstad van de Luberon, biedt alle mogelijkheden tot winkelen en tal van gastronomische faciliteiten. De wekelijkse markt op zaterdag is de grootste en gezelligste van de Provence.
Apt is eveneens de Europese hoofdstad van het geconfijt fruit.
Het heuvelend landschap wordt gekenmerkt door zeer uitgestrekte wijngaarden en olijfboomhaarden en de vele wondermooie lavendelvelden.
Natuurliefhebbers kunnen langs menig uitgestippelde wandelpaden genieten van een uiterst rijke flora en fauna. Voor de sportievelingen is er op 40 km de mythische Mont Ventoux.
De recreatieve fietsers komen aan hun trekken op een 80 km lange, bijna volledig verkeersvrije en quasi vlakke fietsroute.
In de onmiddellijke buurt, op de kam van de Luberon, staat één van de enige natuurlijke cederwouden ter wereld.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute

Wat je ook moet weten...

Er zijn 4 gîtes in hetzelfde gebouw, namelijk le Luberon, le Lavandin, les Oliviers en Saignon. De constructie van het gebouw is dusdanig dat elke gîte geniet van een maximale eigen privacy. Le Luberon, le Lavandin en les Oliviers zijn quasi identiek. Indien nodig kunnen de laatste twee gîtes omgevormd worden tot 1 grote gîte door middel van een dubbele binnendeur.
Saignon biedt extra comfort en privacy. Zo is er een extra ruimte met een eigen vaatwasser, wasmachine en droogtrommel, een Amerikaanse koelkast en een diepvriezer. Bovendien is er een extra TV toestel boven. Naast de douche is er ook een bad, een parkeerplaats aan de deur en een 2° afgescheiden terras met zicht op Saignon.

De huurperiodes zijn steeds van zaterdag 16 uur tot zaterdag 10 uur.
Huurtarieven zijn steeds per week. Bij langere periodes of het huren van meerdere gîtes wordt een korting gegeven.

De tarieven zijn all-in, dus inclusief taksen, eindschoonmaak, energieverbruik, bed- en badlinnen.
Bij verhuur van meer dan 1 gîte aan dezelfde huurders tijdens dezelfde periode wordt eveneens een korting gegeven.

Er dient een waarborg van 500 € per gîte te worden betaald via de rekening. Deze wordt terugbetaald bij het verlaten van de vakantiewoning wanneer aan alle voorwaarden voldaan werd.
Zowel aan het TGV-station als in Apt kan een auto worden gehuurd.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wij geven u de raad ook onze last minute tarieven te raadplegen.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs op aanvraag

Prijs op aanvraag