Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Elvire Van Dijkman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

De Mazet is een gîte voor 2 personen.
De Mazet bevindt zich op 300 meter afstand van de bedrijfsgebouwen in een wijngaard met een fantastisch uitzicht op de Mont Ventoux. Dit is een heel romantisch 2-persoons vakantiehuis. Dat het huis het huisnummer duizend en één heeft gekregen vinden wij geen toeval!
De Mazet heeft de beschikking over een eigen privé-ingang vanaf de weg en heeft veel privacy.
De tuin loopt over in één van onze mooiste percelen druiven met het ras Viognier.
Er is een overdekt terras waar beschut gezeten kan worden. Ook is er een ruim dakterras waarvanaf je over de wijngaarden naar de Mont Ventoux kijkt;
Bij de Mazet is geen zwembad maar wel een buitendouche met warm en koud water. Indien gewenst kan er gebruik gemaakt worden van het gezamelijke zwembad bij het Domaine.
Daarnaast mogen de gasten van de gîte de Mazet ook gebruik maken van de verschillende tafels die op het wijnbedrijf zijn neergezet met ieder weer een bijzonder uitzicht, bijvoorbeeld op de Mont Ventoux.
De gasten van de Mazet worden natuurlijk uitgenodigd voor een rondleiding en een uitgebreide proeverij van onze wijnen.
Er is eventueel ook een picknick-formule mogelijk in de wijngaarden.
Le Boulanger : op 300 meter zit één van de betere bakkers in de regio!
Wij verhuren onze gîtes inclusief linnengoed en toeristenbelasting.
Verhuur van zaterdag vanaf 16 uur tot zaterdag voor 10 uur.

Even binnenkijken?

Mazet:
http://www.youtube.com/watch?v=_tgfqp96DuY&list=UUCjuZIrPbVPUuEaW6-r-dlw&index=1

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Le Mazet de Marotte'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Domaine de Marotte ligt midden in de Provence - net buiten Carpentras - op de zuidhellingen van de Mont Ventoux. Op dit domaine maken wij - Daan en Elvire van Dijkman - sinds 1998 onderscheidende wijnen die uitblinken in kwaliteit. Onze wijngaarden - waarvan de oudste uit 1902 stamt - bestaan uit 18 ha rode en 10 ha witte wijndruiven. Wij voelen ons zeer bevoorrecht dat wij de kans hebben gekregen om te mogen leven op een van de mooiste plekjes van Frankrijk. En daarom hebben wij in 2004 besloten om andere mensen de mogelijkheid te bieden vakantie te komen vieren in een gîte op ons wijn-domaine. Zodat u - net als wij - kunt genieten van al het vele fraais dat de Provence te bieden heeft.
Op 1,5 km van Domaine de Marotte ligt Carpentras. Een authentiek Provençaals stadje dat beroemd is om z'n vele markten, eeuwenoude gebouwen en gezellige terrassen. En zoekt u het liever wat hogerop dan is de top van de Mont Ventoux - een voor wielrenkenners beroemde berg - slechts 40 minuten rijden. Maar ook Avignon ligt met 25 autominuten prettig dichtbij.

Daar kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde Palais des Papes, 'le Pont d'Avignon' of een van de vele bijzondere winkels. Uiteraard kunt u er ook genieten van typische provencaalse gerechten in restaurants die de streekkeuken in ere houden. Gaat u graag op antiekjacht dan kunt u uw hart ophalen in het antiekdorp Isle sur la Sorgue. En wilt u kijken waar Vincent van Gogh zijn beroemdste schilderijen heeft gemaakt dan zet u koers naar Arles en Saint-Rémy-de-Provence. Maar waar u ook voor kiest, één ding is zeker: in de Provence is voor iedereen zoveel moois te zien dat u aan één vakantie waarschijnlijk niet genoeg heeft.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Culinair en wijn

De Nederlandse eigenaren wonen op hetzelfde domaine op 300 meter afstand van de gîte. Zij zijn in 1998 naar Frankrijk verhuisd om hun droom werkelijkheid te maken, nl. wijnboeren te worden. Momenteel bewerkt Domaine de Marotte 28 Ha. wijngaarden en worden alle wijnen zelf op het Domaine geproduceerd. Natuurlijk nodigen wij onze gasten graag uit voor een uitgebreide rondleiding over ons domaine en door onze wijnkelders, en natuurlijk een uitgebreide wijnproeverij! Indien gewenst geven wij u graag tips over de lekkerste restaurantjes, de leukste marktjes, de gezelligste festivals, en de mooiste wandelingen of fiets tochten, en natuurlijk over alles wat u nog maar meer wilt weten over onze mooie omgeving.Op het domaine worden ook lunches georganiseerd ivv picknick. Lokale kwalitatieve agrarische produkten hiervoor gekocht en in een mand gedaan. Samen met een lekker brood van de bakker en een fles wijn van eigen domaine kan alles rustig geproefd worden op hiervoor ingerichte tafels en stoelen op plekken met een mooi uitzicht op het domaine. Voor meer info hierover kijk ook op onze site www.marottevins.com onder het kopje Pique Nique Vigneron. Om een eerste indruk te krijgen hiervan kunt u ook kijken naar:
http://vimeo.com/25447956
Naast rondleidingen, proeverijen en picknicks worden er ook workshops georganiseerd. Dit varieert van wijn- en spijsproeverijen tot meelopen met de wijnboer.

Wat is er te doen

Naast dat er op elke dag wel ergens in de buurt een markt bezocht kan worden is ons gebied uitermate geschikt om te wandelen en te fietsen. Je logeert op een wijnbedrijf met het fantastische uitzicht op de Mont Ventoux en de Dentelles de Montiralles. Midden in de Provence, binnen een half uur (met de auto) op de Mont Ventoux of in het centrum van Avignon waar in de maand juli een hele maand het theaterfestival plaatsvindt. Een dag op pad om de lavendelvelden te bekijken of op zoek naar de resten uit de romeinse tijd maar waarom niet ook een dag uitrusten op het heerlijke terras met het fantastische uitzicht onder het genot van een lekker glaasje wijn van eigen domaine!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

Even binnen kijken?
kijk dan naar het filmpje wat we van deze gîte op youtube hebben gezet of op onze site www.marottevins.com

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Laagseizoen is van october tot meivakantie
Middenseizoen is in mei, juni en september
Hoogseizoen is in juli en augustus

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Le Mazet de Marotte heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 600

Prijs per week vanaf

€ 600