Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Paul en Miriam Kluijtmans

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Domaine du Crestet is een oud wijnlandgoed, gelegen op 35 kilometer ten oosten van de rivier de Rhône en op drie kilometer zuidelijk van het Romeinse stadje Vaison la Romaine, bekend om zijn amfitheater en opgravingen.

Het bestaat uit vier in Provençaalse stijl gebouwde, negentiende eeuwse panden rondom een centrale binnenplaats, recent gerenoveerd. De ligging is uniek: midden in een groene vallei tussen wijngaarden met vrij zicht naar alle kanten, inclusief de Mont Ventoux en het middeleeuwse dorp Crestet. Het dorp ligt op loopafstand, evenals de rotsstrandjes aan de rivier de Ouvèze. Op zeventig meter afstand ligt het restaurant La Loupiote, dat prima locale menu’s tegen redelijke prijzen aanbiedt. 200m van het Domaine vindt u de warme bakker (boulangerie artisanale) met verse croissants elke morgen. Op 900 m lopen ligt het iets luxere restaurant l'Epicurien.

In drie van de gebouwen zijn zes stijlvolle vakantiewoningen (voor 4-5 personen: Grenache, Syrah, Cinsault en Olivier en voor 8 personen: Murier en Viognier) gecreëerd die de gasten een hoog luxe niveau in een authentieke Provençaalse omgeving bieden.
Het Murier huis heeft alle vertrekken op begane grond niveau, dwz. maximaal 4 treden tussen de diverse ruimten. Er is een ruime woonkamer met grote open haard, een aparte eetkeuken, 3 slaapkamers (één met tweepersoonsbed, één met twee eenpersoonsbedden en één grote met twee eenpersoonsbedden en een stapelbed), toilet, badkamer met ligbad/douche, badkamer met douche en tweede toilet en suite in de grote slaapkamer. In één slaapkamer bevindt zich een mezzanine, waar eventueel nog 1 extra slaapplaats mogelijk is. Alle kamers hebben hoge balkenplafonds. De eenpersoonsbedden kunnen samengevoegd worden. Buiten is er een ruim terras met tuin met uitzicht op Crestet, de wijngaard en de Mont Ventoux.

Murier heeft een eigen ingang, parking (2 autos), ruim privé-terras met bbq op het zuiden, 2e terras op het westen, zonwering, schaduwboom, eettafel en ligstoelen, tuin op het zuiden en westen met uitzicht op Crestet, de wijngaard en de Mont Ventoux. De woning is uitgerust met o.a.: satelliet TV, DVD, Radio/CD-speler, wasmachine, droger, afwasmachine, oven/magnetron/gril, zeer complete keukenuitrusting, uitstekende bedden, WIFI, parasol, bbq etc. Er is centrale verwarming in huizen en de open haard (gratis brandhout aanwezig).

Wijnexcursie, zwembad, tennis, wandelen, fietsen:

Een ruim zwembad (12x7m plus 3x3m) met ligstoelen op het terrein omgeven door lavendel en wijnstokken, een boule baan en speelweide, en een tennisbaan op loopafstand bieden de nodige ontspanning. In de directe omgeving zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden: Dentelles de Montmirail, Mont Ventoux, vallei van de Toulourenc. U kunt ook direct vanuit het Domaine de wijngaard inlopen of de omliggende heuvels bewandelen of befietsen zowel op de weg als op de vele paden met uw mountainbike.
Tevens kunt u op aanvraag deelnemen aan een wijninkoopexcursie (voor- en najaar).
Onze druiven gaan naar Cave La Romaine in Vaison die daar onder andere een lekkere rosé AOC Côte du Ventoux van maken. In september kunt u voor uw eigen tafel de druiven zelf plukken.
Op het terrein is een ruime parking en vindt u er de typische provencaalse begroeiing: lavendel, olijf en vijgenbomen, rozemarijn, tijm, palm, bamboe, yucca etc.

Het domaine is minder geschikt voor grote groepen. Er geen centrale gezamelijke ruimte. Een gezelschap kan niet meer dan 3 huizen huren en uit niet meer dan 12 personen bestaan.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Tennisbaan bij huis
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Domaine du Crestet - Murier'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het dorpje Le Crestet
Le Crestet (440 inwoners) is een klein beschermd historisch dorpje op de top van een heuvelkam. Het is omgeven door wijngaarden, olijf- en amandelbomen en heeft vele smalle wandelstraatjes met prachtige architectuur. De Financial Times beschreef het als een van de best geconserveerde middeleeuwse dorpjes in de Provence: “Crestet is one of the enchanting and best preserved medieval hill-villages in all Provence”.
Boven in het dorp staat een klein kasteel met een plein dat een prachtig uitzicht geeft over de vallei, de Mont Ventoux en Domaine du Crestet.

Niet alleen de ligging in de groene vallei, ook de verdere omgeving maken Domaine du Crestet uniek.
Drie kilometer noordelijk ligt de oude stad Vaison la Romaine (+6000 inwoners), met een rijke historie uit de tijd van de Kelten en de Romeinen. Men kan de Romeinse opgravingen en het openluchttheater uit de eerste eeuw bezoeken, waarin in de zomer veel optredens worden gegeven. Het twaalfde eeuwse kasteel van de graven van Toulouse kijkt uit over het oudste gedeelte van de stad.
.
In zuidelijke richting liggen de bekende grote steden Avignon (45 min.) en Orange (30 min.). De laatste is bekend om zijn schitterende Romeinse openluchttheater, Avignon om zijn “pont” en het Palais des Papes. Beide steden bieden meerdere golfbanen. Carpentras (30 min.) is onder meer bekend om de handel in truffels en een grote brocante markt op zondag.
Direct in het oosten liggen de uitlopers van de Alpen met als meest dominante berg de Mont Ventoux (1912 meter hoog), zichtbaar vanaf het landgoed. Deze berg, bekend van de Tour de France, biedt in de zomer vele wandel- en fietsmogelijkheden en in de winter skiën, langlaufen en sneeuwwandelingen met adembenemende uitzichten in het plaatsje Mont Serein. Met zijn groen begroeide voet en kale top, biedt de berg op ieder moment van de dag een ander kleurrijk beeld. Aan de basis van de Mont Ventoux ligt de canyon van de Toulourenc rivier, een prachtig stukje natuur voor rivierwandelingen en picknicks op kleine strandjes met uitzicht op indrukwekkende rotsformaties.
Superdevoluy biedt een groter wintersportgebied op een kleine twee uur rijden naar het oosten, in anderhalf uur ligt u op het strand aan de Middellandse zee of maakt u een kanotocht door de canyon van de rivier de Ardêche.

Klimaat
De vallei heeft een zeer mild klimaat met meer dan driehonderd dagen zon per jaar en temperaturen van 25 tot 32 C in juli en augustus. In voor- en najaar liggen de temperaturen rond de 20 C. De winters kenmerken zich door koude nachten, overdag overheersen zon en helderblauwe luchten bij temperaturen van 10-15 C.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Domaine du Crestet - Murier heeft de afgelopen 4 jaar 13 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.692307692307692 sterren
  • 10 sterren

    Afgelopen herfstvakantie genoten van een verblijf op Domain du Crestet. Ons appartement was echt van alle gemakken voorzien. Wij vonden met name ook de privacy van het bijhorende terras erg prettig. Het fijne verblijf, het mooie uitzicht op de Mont Ventoux, de prachtige omgeving met hele leuke plaatsjes en een bakker op loopafstand, het heeft allemaal bijgedragen aan een heerlijke vakantie. Wij komen hier graag nog eens terug!

  • 9 sterren

    Heerlijke gites, een weekje in Murier en een weekje in Syrah. Alles was aanwezig in de huisjes. En heel goed verzorgd door Paul en Miriam.

  • 9 sterren

    Ons verblijf in huisje Olivier,
    We hebben 2 heerlijke weken doorgebracht in huisje Olivier. In dit appartement was alles geschikt gemaakt voor een persoon in een rolstoel. Maar op zo´n manier geschikt gemaakt dat alles er heel natuurlijk uit ziet, b.v. het hoog/laagbed is helemaal ingebouwd in een normaal 2-persoonsbed. De badkamer is ruim, net zoals de rest van het huisje. Er is een wasmachine en droger, het interieur is modern/klassiek en uitermate goed onderhouden. Het terras is magnifiek met uitzicht op de Mont Ventoux. Verder heb je een eigen parkeerplaats, een mooi zwembad en voldoende privacy. We hebben hier volop genoten, ook door het prachtige stadje Vaison la Romaine op 3 km afstand. Kortom, dit is een aanrader.
    Groeten van Saskia Cleij en Henk Walta

Culinair en wijn

Le Crestet valt onder het wijngebied van de Côtes du Ventoux en ligt aan de grens met de Côtes du Rhône. De Côtes du Ventoux levert zachte wijnen die jong goed smaken. De productie bestaat voor 90 procent uit rode wijn en 7 procent rosé. Domaine du Crestet levert de druiven voor de appellation d’origine controlée (AOC) Côtes du Ventoux aan de cave coopérative van Vaison la Romaine. De belangrijke crus Gigondas, Rasteau , Beaumes de Venise en Vacqueyras van de Côtes du Rhône zijn binnen 25 min. rijden te bezoeken Chateauneuf du Pape ligt op 35 min. rijden.
Op aanvraag organiseren wij excursies om wijnen te proeven en te kopen bij de omliggende caves.
Onze druiven gaan naar Cave La Romaine in Vaison die daar onder andere een lekkere rosé AOC Côte du Ventoux van maken, die klaar staat bij aankomt voor u. In september kunt u voor uw eigen tafel de druiven zelf plukken. Zolang het weer het toelaat, en van mei tot oktober is dat bijna elke week, organiseren we op zaterdag voor alle gasten een welkomstborrel aan de rand van de wijngaard.

Op loopafstand van het Domaine vindt u 2 restaurants en nog eens een twintigtal binnen 15 min.rijden.
In Vaison bevinden zich een aantal culinaire winkels en een zeer grote bio levensmiddelenwinkel.

Wat is er te doen

Vanuit het Domaine starten vele wandelpaden naar de Dentelles de Montmirail . De Baronnies en de Mont Ventoux (1912 m) bieden nog veel meer wandelmogelijkheden. Het gebied is zeer geliefd bij sportfietsliefhebbers inclusief de bekimming van de legendarische Mont Ventoux (Tour de France). Fietsen kunnen gehuurd worden in Vaison-la-Romaine bij Chave.

De villa ligt op 8 km van het begin (Malaucène) van de beklimming van de Mont Ventoux. Deze aanrijdroute is bijna vlak en levert een goede warming-up!

Vlakbij zijn er kabbelende riviertjes met kleine strandjes: de Toulourenc canyon, en Les Trois Rivières vormen het hoogtepunt.

Vaison-la-Romaine biedt op dinsdag de mooiste en grootste provençaalse weekmarkt van de weide omgeving. Twee kleine theaters, een romeins amphi-theater, twee musea, vele romeinse en middeleeuwse monumenten, vele festivals, een gezellig marktplein met vele terrasjes beiden heel veel voor de bezoeker. Iets verder ligt Avignon met het beroemde Palais des Papes, vele musea, theatersen een opera en Orange met het grootste Romeinse amphi-theater buiten Italië.
Regelmatig zeggen onze gasten: één week hier is veel te weinig!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

Op onze eigen home site www.domaineducrestet.com vindt u een 360° virtual tour van het domaine en zijn huizen.

U kunt ons bellen of sms'n onder de vermelding DDC (Domaine du Crestet).

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

ATTENTIE:
Corona: in een aantal gevallen kunnen wij u een terugbetaalgarantie geven. Na uw aanvraag ontvangt u een gedetailleerde uitleg van de mogelijkheden.

Prijzen zijn inclusief elektra, water, verwarming, internetaansluiting, haardhout, btw en 3 uur tennis (eigen rackets meebrengen) . Verplichte kosten voor schoonmaak bedragen 90 € , verplichte kosten voor beddengoed bedragen 15€ per persoon per week, handdoekenpakket (optie) 10€ per persoon per week, alles verschuldigd bij aankomst. Borgsom 300,- €. Van november tot maart zijn ook kortere verhuurperiodes dan een week mogelijk. Honden worden toegelaten in overleg, zonder kosten maar dienen vooraf te worden aangemeld.
De kalender kan enige dagen achterlopen. Indien een week vrij is in de kalender krijgt binnen 24 uur antwoord op uw aanvraag, eventueel bieden wij u een vergelijkbaar huis aan op het Domaine. Is Murier vol, overweeg dan ons Viognier huis.

Naast de huur is ook de lokale toeristen belasting van de Communauté de Communes Vaison-Ventoux te voldoen en deze bedraagt 5% van de huur per volwassene per nacht. Afhankelijk van de bezetting en huurprijs van het huis komt dit neer op 0.75-3.00€ per volwassene per nacht. Zodra wij de leeftijden en definitieve samenstelling van uw gezelschap weten kunnen we de toeristenbelasting berekenen.

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 90,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 15,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 10,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 695

Prijs per week vanaf

€ 695