Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Marion en Eric Wijnen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Vlakbij het middeleeuwse, op de rotsen balancerende dorpje Crestet en temidden van wijnhellingen, bossen en boomgaarden ligt onze "ferme fortifiee", een van oorsprong 17e eeuwse versterkte boerderij met haar besloten binnenplaats, waterbassin, fonteinen en ooit door versterkte muren omgeven tuin. Die tuin van 10.000m2 bestaat vandaag de dag niet meer alleen uit wijngaard en boomgaard, maar biedt ook plaats aan een groot verwarmd zwembad , jeu de boulesbaan, schommel en glijbaan, ruime parkeerplaatsen, uitgestrekte grasvelden, lavendel en rozenstruiken en lommerrijke platanen en cipressen.

Aan het begin van deze eeuw kreeg dit wijndomein een nieuwe bestemming: er zijn drie ruime, sfeervolle en volledig geoutilleerde luxe vakantiewoningen in gemaakt genaamd le Hibou, le Martinet en le Rossignol. Elk gïte heeft zijn eigen ingang, eigen terras en tuin met voldoende privacy. De hier beschreven accomodatie betreft het rolstoeltoegankelijke appartement le Rossignol,

Oppervlakte ca. 85 m2. Woon/eetkamer met grote open haard en openslaande deuren naar terras en tuin. Toegangsdeur naar binnenplaats. Eethoek, zithoek met bank en twee fauteuils. HiFi audio-set en flat-screen TV met NETFLIX mogelijkheid en vele Nederlandse en Vlaamse TV en radiozenders, Draadloos internet. Half open keuken in gewelfde ruimte met o.a. afwasmachine, wasmachine, koelkast, oven/magnetron en Nespresso-apparaat. Twee slaapkamers, één met een tweepersoons bed (160 x 200) en één met twee éénpersoonsbedden (80 x 200). Rolstoeltoegankelijke badkamer met vlakke douchevloer, wastafel en toilet, tweede kleine badkamer met douche, toilet en wastafel.. Centrale verwarming, uitstekend geschikt voor lange termijn verhuur / winterverhuur (informeer naar onze aantrekkelijke tarieven). Zeer groot, deels door pergola overdekt terras. Tuinmeubels. Uitgestrekte privé tuin met olijfboom en platanen .

TERREIN, VERWARMD ZWEMBAD EN BINNENPLAATS VOOR ALGEMEEN GEBRUIK:
Eén hectare niet afgesloten terrein met grasvelden, fruitbomen (kersen, perziken, pruimen), druiven en lavendel. Ruime parkeerplaatsen. Het grote zwembad (13x7m, verwarmd van april - oktober) ligt binnen een groot omheind stuk terrein (40m x 25m) op 50 m. afstand van het huis, temidden van de kersenbomen. Er zijn grote parasols, ligbedden en stoelen. Er is een jeu de boulesbaan, trampoline, ping-pong tafel en een schommel met glijbaan voor de kleintjes. Er is een laadpaal op het terrein, gebruik in overleg en tegen betaling.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Historisch pand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Tennisbaan bij huis
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Oplaadpunt

Beschikbaarheid van 'la Fontaine de Charambaud'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Midden tussen glooiende wijnvelden en pijnboom-bossen, met prachtig uitzicht op Mt Ventoux en de Dentelles de Montmirail (een dolomieten-achtig berggebied), vlakbij het middeleeuwse burchtstadje Crestet, en Vaison-la-Romaine met zijn Romeinse opgravingen

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • Op wijngaard

Recensies

la Fontaine de Charambaud heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 10 sterren

    Zeker voor herhaling vatbaar! Dat is dan ook de reden dat we direct voor volgend jaar hebben geboekt. Gite Rossignol benadert voor ons de hoogste graad van perfectie: smaakvol ingericht, voorzien van alle gemakken; een uitzicht waar je nooit op uitgekeken raakt; een prachtige, zorgvuldig onderhouden tuin; een zwembad waarop ook niets aan te merken valt; plezierige en attente gastvrijheid en - last but not least - ideaal voor mensen met een mobiliteitsprobleem.

  • 10 sterren

    We hebben in de meivakantie genoten van het Franse leven met ons gezin! Het appartement was groot, schoon en van alle gemakken voorzien. Het was er rustig en we hebben dan ook lekker geslapen en we werden wakker met prachtig uitzicht op de bergen. We hebben (bijna) alle dagen gezwommen in het verwarmde zwembad en de kinderen hebben lekker gespeeld in het speeltuintje. 's Avonds BBQ-en onder de fruitbomen met uitzicht op de Mont Ventoux; echt genieten! Onze dagen hebben we verder gevuld met het bezoeken van gezellige marktjes en middeleeuwse stadjes, mountainbiken in de prachtige omgeving en picknicken/spelen bij de rivier. Eric en Marion zijn ook ontzettend hartelijk en relaxed. Wij hebben genoten!

  • 9 sterren

    La Fontaine de Charambaud blijft altijd de moeite waard. Wij waren er al diverse malen te gast. Dit keer verbleven wij in Le Rossignol, een ruime gite met een mooi terras. Een gezellig, comfortabel en niet te vergeten schoon appartement dat van alle gemakken is voorzien. En rondom is er een prachtige grote tuin met fruitbomen, speeltoestellen voor kinderen en een zwembad.
    Heb je vragen dan staan eigenaars Erik en Marion direct voor je klaar.
    We waren er in het voorjaar maar we konden vanwege het heerlijke weer genieten van het (verwarmde) zwembad en heerlijk kunnen genieten van goede franse wijn op het terras voor de gite.

Culinair en wijn

Overal om u heen de heerlijkste wijnen, Chateauneuf du Pape, Gigondas, Beaumes de Venise, etc. Wij geven gericht en deskundig advies. Overal markten met plaatselijke heerlijkheden (olijven van Nyons, saffraan van Barroux, Nougat uit Crestet, etc) een keur aan feestelijke restaurants, met en zonder sterren. Ook hier geven we gericht en deskundig advies.

Wat is er te doen

SPORT EN RECREATIE
Zwemmen in het verwarmde zwembad, maar ook in riviertjes als de Ouvèze of de Toulourenc, of aan de Côte d' Azur, bijvoorbeeld in Cassis (twee uur met de auto). Jeu de boules, badminton, tafeltennis, schommel en glijbaan, alles is ter plaatse aanwezig. Tennissen in Crestet, vlakbij. Wandelen of klimmen/kletteren in de Dentelles de Montmirail. "Canyoning" in de Gorges du Toulourenc of de Gorges de Régalon. Nachtelijke beklimming van de Mt Ventoux voor spectaculaire zonsopgang. Fietsen door glooiende wijnvelden en dromerige dorpjes, of omhoog naar de top van de Mt Ventoux. Mountainbiken. Kanoën op de Sorgue. Parapenten in de Baronnies. Gezondheidsbaden in Montbrun-les-Bains. Golfen in Avignon. Terrassen en markten: overal. En het mooiste: uitrusten onder een parasol op uw eigen terras?.

CULTUUR
Romeinse opgravingen in Vaison-la-Romaine. Opera tijdens lauwe zomeravonden in het Romeinse theater van Orange.
Nog meer indrukwekkende Romeinse bouwkunst bij de Pont du Gard., in Nîmes, Aix en Arles. Bezoek het Palais des Papes en het Juli- theaterfestival in Avignon. Ga flaneren en een ijsje eten langs de Cours Mirabeau in Aix. Muziekfestivals: gedurende de zomermaanden in bijna iedere plaats, groot of klein, in de Provence. Middeleeuwse burchten, kerken en kathedralen in Vaison, Carpentras, Avignon, Le Barroux, Malaucène, Entrechaux etc. Mooiste dorpje: Crestet!!

WINKELS, RESTAURANTS, MARKTEN
In Vaison la Romaine, Malaucène en Entrechaux, alle drie op enkele km afstand gelegen, zijn vele soorten winkels te vinden: van kleine kruidenier tot super-marché, van ouderwetse boulangerie tot biologische bakker. Tevens vele restaurants, in alle kwaliteiten en sferen. De echte aficionado kan iedere dag een ander markt bezoeken. De grote markt van Vaison-la Romaine is op dinsdag een publiekstrekker, maar de kleinere markten van Malaucène en Buis les Baronnies op woensdag zijn zeker zo charmant.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

La Fontaine de Charambaud was oorspronkelijk een 17e eeuws wijndomein, met eigen binnenplaats, bron en broodoven, thans schitterend verbouwd met behoud van de authentieke charme. Naast het hier beschreven appartement le Rossignol hebben wij de appartementen le Martinet en le Hibou beschikbaar, beide ook zeer ruim opgezet. Kijk op onze site www.charambaud.com
De eigenaren wonen ter plaatse en ontvangen u persoonlijk.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijzen gelden voor gites le Martinet en le Rossignol, prijzen voor le Hibou liggen 50,- lager m.u.v. het hoogseizoen. Prijs inclusief gas, elektra, water, haardhout, internet, keukenlinnen, exclusief verplichte schoonmaakkosten (75,-) en beddengoed (12,50 pp), handdoeken (optie, 12,50 pp), toeristenbelasting 2,50 pp per nacht (personen 18 jaar en ouder).
Borgsom 300,-. Kortere verhuurperiodes dan 1 week en lange termijn verhuur mogelijk in de maanden november t/m maart.

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 12,50
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 12,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 645

Prijs per week vanaf

€ 645