Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Angelique Otten en Wim Oudejans

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

De Torenwoning maakt onderdeel uit van de Rempart,(vestingsmuur) van het Dorp. Het is een huis met een bijzondere historie. Er zijn op diverse plekken.schietgaten in de muur en er zijn smalle hoge ramen die over de Rhone vallei uitkijken.
Indeling de Torenwoning:
U komt binnen aan de zijkant van het huis in de keuken met een zitje om te ontbijten. Met een wentel-trap bereikt u de woonkamer met een prachtig uitzicht naar alle kanten . Er staat een doorleefde tafel en er hangt kunst aan de muur. U heeft een fenomenaal uitzicht over de wijnvelden vanuit uw stoel. Je kijkt uit over de Rhône vallei helemaal tot aan de bergen van de Ardeche.
De wentel-trap gaat door naar de tweede verdieping met een tweepersoons slaapkamer met een kleine open badkamer met douche, wastafel, toilet én uitzicht. . Het huis is 50m2 verdeeld over 3 etages. Kopje koffie in de zon of 's avonds buiten eten kan op de kopse kant van het huis, daar is een terrasje met een bankje met tafel. Dit huis is met zorg en smaak verbouwd en ingericht.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Internet

Beschikbaarheid van 'Torenwoning Gigondas'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Fietsers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in de omgeving. De mont Ventoux is de uitdaging van iedere fietsliefhebber. In het dorp kunnen fietsen gehuurd worden. Het is mogelijk onder begeleiding van gidsen klimtochten in de Dentelles te maken. Dit wordt door de office de tourisme van Gigondas georganiseerd. Een muziekfestival in het Chateau van Gigondas. Culturele uitstapjes, markten en schitterende tochten langs de lavendelvelden. Een streek om met volle teugen te genieten.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Torenwoning Gigondas heeft de afgelopen 4 jaar 6 recensies gekregen met gemiddeld een:

7.833333333333333 sterren
  • 10 sterren

    Voor een leuke vakantie raden wij de Torenwoning in Gigondas aan.
    Het is een leuk rustig dorp en je kunt er goed uit eten.
    Het huis voldoet aan de verwachtingen en is met smaak verzorgd.
    Het kleurgebruik is typisch van de Provence. Het was een genot om in de keuken de maaltijd te bereiden en daarna buiten te nuttigen onder het genot van een goed glas wijn. Overdag zijn er mooie tochten te maken en prachtige steden te bezoeken.
    Vaison-la-Romaine met de grote Romeinse opgraving vonden wij bijzonder interessant.
    En zo waren er teveel mooie plekken voor 1 week vakantie.
    Het huis is een goede uitvalsbasis voor een volgende vakantie.

  • 10 sterren

    Een Top vakantie in de Torenwoning.
    Gigondas is geweldig, jullie huis ook. Slim en sfeervol ingericht en wat een uitzicht.
    Leuke mensen van de epicerie en heerlijke restaurantjes.
    We hebben ook zelf gekookt en lekker buiten een wijntje erbij gedronken. De Gigondas wijn natuurlijk.
    Avignon, Arles, Orange, we hebben alles bezocht en genoten van het Provencaalse leven en gezellige markten. ‘s Ochtends vroeg hebben we ook heerlijk gewandeld.
    Echt super en voor herhaling vatbaar, een aanrader!

  • 9 sterren

    We hebben een heerlijke vakantie gehad in uw Provençaals huis, het uitzicht is geweldig. Een goede plek om tot rust te komen. Fijn dat er een winkeltje in het dorp is en enkele goede restaurantjes.
    Een mooi wandelgebied en een fijne uitvalsbasis om de Provence beter te leren kennen.
    Leuke middeleeuwse dorpjes en gezellige markten in de omgeving. We komen zeker nog een keer terug want een week is te kort.

Culinair en wijn

Gigondas is een Rhone wijn met een premier Cru. In het dorp zijn drie cave’s waar u deze zeer begeerde wijn kunt proeven en uiteraard kopen. Culinair kunt u in Gigondas bij zeven restaurants uw hart ophalen. Uit eten en daarna wandelend naar de Torenwoning terug. Een geweldige plek voor een heerlijke avond.

Wat is er te doen

Het schilderachtige wijndorp Gigondas ligt aan de voet van de bergketen ’les Dentelles de Montmirail’. Een bijzonder berggebied met een relief dat aan “kant” (dentelles) doet denken. Hier zijn bewegwijzerde wandelingen uitgezet. Vanuit Plein Sud kun je direct dit beschermde natuurgebied in lopen. Het is mogelijk onder begeleiding van gidsen klimtochten in de Dentelles te maken. Dit wordt door de office de tourisme van Gigondas georganiseerd. In Gigondas is een permanente expositie van beelden in en rond het gerestaureerde chateau en de kerk. In het chateau is ieder jaar in augustus een muziekfestival in samenwerking met de Opera van Nice. Voor meer informatie: www.hautvaucluse.com Vlak bij Gigondas liggen de eveneens middeleeuwse dorpjes Sablet en Seguret. U kunt hier naar toe wandelen en er een provincaalse lunch gebruiken. In Seguret wordt elk jaar in augustus een grote keramiekmarkt georganiseerd. Cezanne, van Gogh, Picasso en vele andere beroemde kunstenaars zaten niet voor niets in de Provence. De kleuren zijn onweerstaanbaar mooi evenals de landschappen. Laat je inspireren door de heldere kleuren van de Provence met zijn lavendel- en zonnebloem-velden, de okergroeven van ‘Colorado’ Rustrel en het okerdorp Roussillon. Niet ver weg is het unieke ‘Village des Bories’ (dorp van gestapelde stenen huisjes), bij het beroemde Gordes en de cisterciëncer abdij van Sénanque. Dichtbij kun je de plaatsen Orange, Avignon en Vaison-la-Romaine bezoeken. De verblijfplaats van van Gogh, Arles met zijn espace van Gogh, is op een half uur rijden.
Ook de kleurrijke markten in de regio zijn een bezoek meer dan waard. Er zijn diverse zwembaden en meren in de buurt om lekker af te koelen. Wij kunnen u ter plekke adviseren waar je allemaal naar toe kunt gaan. In het huis ligt ook een uitgebreide map met informatie over de omgeving.
Wilt u geheel autoloos op vakantie: Gigondas is ook met het openbaar vervoer te bereiken. Per TGV via Parijs naar Avignon. Daarna de bus via Carpentras. Of met de TGV Brussel-zuid Marseille (zonder overstap in Parijs). Of met Ryanair voor een spotprijs (euro 80.00) naar Marseille vliegen en dan een taxi. Een weekje Provence is snel geboekt. Ook lange weekends zijn buiten het hoogseizoen bespreekbaar.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

Wij hanteren een borg van 100 euro.

Schoonmaakkosten 50 euro per boeking.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 295

Prijs per week vanaf

€ 295