Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Liedewy Heetvelt

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

NIEUW!
In het rustige oude centrum van Rustrel ligt tussen een aantal oude panden in, op een steenworp afstand van het grote kasteel uit de 16e eeuw (en het openbare zwembad daarachter) dit lieve, prachtig gerenoveerde 2-persoonshuisje 'Sous le Château', dat naast het prachtige moderne design ook verrassend veel comfort biedt en van alle gemakken voorzien is: wasmachine, afwasmachine, Nespresso koffie apparaat, inductie fornuis, magnetron, regendouche, extra grote wastafel, heerlijk grote nieuwe bedden (1.80 x 2.00 meter), een lekkere bank op iedere verdieping, goede wifi, smarttelevisie met 4K en oa ingebouwde Netflix, uitgebreid servies, lekkere tuinset, horren tegen de muggen, nevelsysteem om het terras koel te houden, vloerverwarming voor de koude wintermaanden enzovoort enzovoort.

Het design is opvallend en uniek, over echt alles is nagedacht. Liedewy Heetvelt (Artiste du Bois) tekende voor het ontwerp en fabrikaat van de meeste meubels en Elske (Fotograaf) maakte de meeste kunst aan de muur en koos de kleurstellingen van het huisje uit. Wat wij niet zelf konden maken, lieten we anderen doen, bijvoorbeeld handgemaakt serviesgoed in een speciale kleur, of een mooie trapleuning volgens ons eigen ontwerp.

Het tuintje geeft genoeg privacy, terwijl je vanaf het terras uitkijkt over de gezellige oude buurt.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Sous le Château'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huisje ligt vlakbij de bakker en het supermarktje. Binnen een minuut heb je een vers croissantje op je bord en 's avonds kun je lekker onder de sterrenhemel zitten op een van de gezellige terrassen bij de restaurantjes of op je eigen beschutte terras. De woning heeft twee terrasjes waar je lekker kunt luieren met uitzicht op eeuwenoude woningen en tuintjes, met in de verte de bergen. Het kleine straatje is heel rustig en zonder verkeer, jij bent er vrijwel de enige bewoner.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Sous le Château heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    GENIETEN!! In één woord geweldig.
    Een supermooi en fijn huisje waar het aan niets ontbreekt.
    Een prachtige omgeving, fantastisch weer, hartelijke ontvangst door Liedewy en Elske, de wijn stond klaar....wat wil je nog meer.
    We hebben genoten. We komen zeker nog eens terug.
    Bedankt dat we hier mochten verblijven.
    Lieve groet Eric en Marja

  • 10 sterren

    Uitmuntend gastvrouwschap in een schitterend ingerichte, comfortabele woning midden in het dorp in een, deze herfst, adembenemende omgeving door alle kleuren die een mens gelukkig maken.
    Enerzijds wil je het iedereen aanraden, anderzijds wil je het graag voor jezelf houden.

  • 10 sterren

    Enorm genoten van een heerlijk, luxe huis met alles er op en er aan. Fijne sfeer met oog voor detail. Gezellig dorpje. Super aardige gastvrouwen met tijd voor een gezellig praatje en leuke tips.

Culinair en wijn

Typische wijnen uit de streek zijn de Côte du Ventoux en de Côte du Luberon. Een heel fijn wijndomein hier vlakbij is Puy Marquis, dat door Nederlandse koks geroemd wordt, maar een andere goede wijn is ook la Canorgue, waar de film 'A Year in Provence', van Peter Mayle opgenomen werd. Doorgaans drinkt men hier rosé, zeker in de zomer.
In Rustrel is een herberg met een restaurant waar je eenvoudig en goed kunt eten. Bij de bakker kun je heerlijk lunchen op het grote terras buiten en net buiten het dorp ligt een goede pizzeria met een groot schaduwrijk terras, waar de salades uitstekend zijn (en de pizza's ook). Binnen een kwartier rijden vind je een keur aan goede restaurants, wij bevelen ze graag bij je aan.

Wat is er te doen

Rustrel is zo'n typisch Frans dorpje uit de verhalen, waar je meteen van gaat houden: het ligt in de prachtige Provence, met zijn uitgestrekte lavendelvelden, olijfbomen en wijngaarden en de tijd soms stil lijkt te staan. Mensen hebben nog tijd voor praatjes met elkaar en eten of drinken graag iets op een van de gezellige terrassen.
Je kunt dus rustig bijkomen op je eigen stekje of een balletje gooien op de jeu-de-boules baan vlakbij.
Op 50 meter zit een heerlijke bakker, die iedere ochtend verse croissantjes bakt, en iets verderop een supermarktje met de meest fantastische geitenkaasjes. Dan is er nog een bar-tabac, een postkantoor, een paar galerieën en een wekelijkse kleine markt, dus je hoeft niet meteen weg om boodschappen te doen.
Op 5 minuten lopen is ook een lekker groot gemeente zwembad dat in juli, augustus en september open is. Je kunt ook elektrische fietsen huren en heerlijk gaan toeren in de schitterende omgeving..
Rustrel staat bekend om zijn prachtige okergroeves, waar je fijn kunt wandelen door een uitgestrekt natuurgebied met schitterende oranje, gele en rode kleuren.
Verder kun je natuurlijk naar typisch Provençaalse markten gaan, er is er iedere dag wel eentje in de buurt, maar die op de zaterdag in Apt is wel een van de mooiste.
Er rijdt een bus naar Apt (11 km) en van daaruit kun je de bus pakken naar Avignon (50 km) of een dagje Aix-en-Provence (50 km) doen voor maar 3 € per rit.
Of je gaat in de buurt wijndomeinen bezoeken en wijnen proeven. Of een lavendeldestilleerderij bezoeken, of een geitenkaas fabriekje.
Ook zijn er veel galerieën in de verschillende dorpjes in de omgeving en in de zomer zijn er veel leuke muziekfestivals van hoge kwaliteit in de omgeving.
Kortom: er is genoeg te doen om je 2 weken lang te vermaken en toch lekker uitgerust naar huis te gaan.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

De muren van de woning zijn wel 1 meter dik, waardoor het ook in de hoogzomer binnen koel is en je het in het naseizoen niet koud hebt omdat de muren nog behaaglijk nastralen.
Het woonoppervlak is 50 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. De douche en het toilet grenzen aan de slaapkamer op de eerste verdieping.

Wij maken de bedden op als een tweepersoonsbed of twee éénpersoonsbedden. Geef ajb even je voorkeur aan en dan maken we het in orde als je aankomt.

Het straatje is autovrij. De auto uitladen kan vlakbij het huisje.
Elske werkt aan de overkant in haar galerie, dus als je ons nodig hebt, zijn we er overdag zo en ook met whatsapp, telefoon of mail kun je ons vrijwel altijd bereiken om tips te vragen of om dingen af te stemmen.

Lees even ons gastenboek om je te laten overtuigen en als je nog vragen hebt, stuur gerust een berichtje of bel ons even.
Hartelijke groeten en wieweet tot gauw!
Elske en Liedewy

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Toeristenbelasting (1.10 € p.p.p.n) is inbegrepen.
Aanbetaling 150 €

Als je belangstelling hebt voor losse dagen of als je wat langer wilt blijven dan het systeem aangeeft, stuur dan gerust een mailtje of bel ons om even te overleggen.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 500

Prijs per week vanaf

€ 500

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.