Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Deze advertentie is automatisch vertaald door DeepL.com. De brontaal was Engels.
Mark & Carina Allsup

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

Le Four à Chaux is een groot maar intiem Provençaals landhuis, gebouwd in steen en zorgvuldig gerestaureerd. Het heeft veel karakter met oude trappen, terracotta tegelvloeren, houten balkenplafonds en familiemeubels die een gastvrije en vriendelijke sfeer geven.

Het huis ligt op het rustige platteland, omringd door wijngaarden, een aangrenzend landgoed en een handvol naburige huizen. Het is daarom geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige locatie om te ontspannen.

De mooi aangelegde tuinen bieden verreikende uitzichten aan de voor- en achterkant van het huis. Open en overdekte terrassen bieden verschillende mogelijkheden om buiten te eten en te ontspannen. Er is altijd wel een rustig plekje te vinden in de schaduw of de zon.

De grote achtertuin kijkt uit over de Côtes-du-Rhône vallei en de oude dorpjes Sablet, Séguret en Rasteau. De tuin geeft direct uit op onze privé wijngaard en is de perfecte plek om te genieten van de spectaculaire zonsondergangen. Een eetterras met traditioneel Provençaals meubilair leidt naar een grasveld en een apart betegeld terras. In de zomer staat de lange stenen eettafel in de schaduw van een met wijnranken overdekte luifel.

De ommuurde voortuin op het zuiden heeft een groot gazon omringd door aangelegde borders. Rondom het omheinde zwembad (11 x 5,5 m) liggen een zomerkeuken met eettafel en barbecue, een terras met ligstoelen en een apart zitgedeelte met houten banken. Het zwembad is niet verwarmd, maar geniet van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat van de zomerzon. Er is ook een lange stenen eettafel in de schaduw van een volwassen laurierboom, een apart ontbijtterras en talloze plekken om te ontspannen. Een speciaal kenmerk van de voortuin is dat hij beschut ligt tegen de Mistral-wind.

Op de begane grond van het huis leidt de hal naar een grote woonkamer met veel comfortabele zitplaatsen, een verhoogde eethoek met een ronde tafel geschikt voor acht personen en een traditionele open haard. Er is een kleine aparte televisiekamer met aangrenzend een garderobe (douche, wc, wastafel).

Hoewel het huis geen airconditioning heeft, zorgen de dikke stenen muren en houten luiken voor natuurlijke verkoeling en bescherming tegen zomerse hitte en direct zonlicht. Een volledig centraal verwarmingssysteem houdt het huis warm in de koelere seizoenen.

Een hal leidt naar de gezellige keuken met een klassiek fornuis, marmeren werkbladen, twee koelkasten, een houten tafel om informeel aan te dineren en een verhoogde open haard. Naast de keuken is een bijkeuken met vriezer, wasmachine en droger. Er is ook een gootsteen en een roestvrijstalen werkblad. Een deur vanuit de keuken leidt vijf stenen treden op, langs een kleine kruidenborder, naar het eetterras en de tuinen op het zuiden.

Drie aparte trappen leiden naar de bovenverdiepingen, waar zich vier grote slaapkamers bevinden, elk met een eigen badkamer of doucheruimte. Door deze trappen zijn de slaapkamers goed verdeeld en bieden ze veel privacy. Het huis is ideaal voor drie of vier stellen of voor een gezin met kinderen.

De ouderslaapkamer op de eerste verdieping geeft via dubbele openslaande deuren toegang tot het achterterras; de badkamer ensuite heeft een antiek, vrijstaand bad en een aparte inloopdouche. Alle drie de slaapkamers op de eerste verdieping hebben directe toegang tot het terras, de tuinen en de wijngaarden.

Een trap vanaf de overloop leidt naar de master suite op de tweede verdieping, die bestaat uit een grote slaapkamer, een ensuite badkamer met vrijstaand bad en inloopdouche. Er is een extra kleedkamer/kinderslaapkamer, die de ensuite badkamer deelt.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Le Four à Chaux'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De ligging van het huis, in de uitlopers van de Dentelles de Montmirail (beroemd bij bergbeklimmers), is idyllisch. Op een paar honderd meter afstand beginnen verschillende prachtige gemarkeerde wandel- en fietsroutes. Sablet ligt op tien minuten wandelen, terwijl Séguret (officieel erkend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk) te voet via een prachtig pad binnen dertig minuten te bereiken is.
In het dorp Sablet vindt u winkels voor de dagelijkse behoeften, waaronder een bakker, slager, kleine supermarkt en tabac. Er is ook een postkantoor, een apotheek en een medisch centrum. Elke vrijdag is er een kleine markt op het levendige dorpsplein.
Er is een café in het centrum van het dorp met een traditioneel lunchmenu. Ernaast is een populaire afhaalpizzeria. Er zijn tal van andere restaurants op korte rijafstand.
Le Four à Chaux ligt in de Vaucluse in het noorden van de Provence, een wijngebied met een rijke geschiedenis en veel zon. Op korte afstand vindt u de pittoreske dorpjes Gigondas, Vacqueras, Rasteau, Cairanne, Villedieu en nog veel meer.
De Mont Ventoux, het beroemde herkenningspunt van de Tour de France, ligt vlakbij en biedt een prachtig uitzicht over de regio en daarbuiten.
De pauselijke stad Avignon ligt op korte rijafstand, en de Romeinse steden Nîmes, Arles en Aix-en-Provence - bekend om hun festivals en musea - liggen allemaal op comfortabele rijafstand.
Binnen een straal van twintig kilometer liggen de Romeinse steden Vaison-la-Romaine, Carpentras en Orange met hun historische sites, Romeinse ruïnes en oude theaters waar gedurende de zomermaanden evenementen worden georganiseerd.
Verder weg liggen de steden Marseille en Montpellier, de stranden van de Middellandse Zee, de nationale parken van de Camargue en de Vercors, en de ravijnen van de Ardèche en de Verdon.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • OV toegankelijk
  • Op wijngaard

Recensies

Le Four à Chaux heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.666666666666666 sterren
  • 10 sterren

    What a gem of a proportie at the perfect location in the Vaucluse, a short walk from the lovely village of Sablet.
    We enjoyed each and every aspect of it: its comfort, the beautiful and well kept gardens, the views, the pool area, the lovely bed-and bathrooms, the traditional looking kitchen which is secretly the dream of any good cook. No reason not to go and spend some time here. A wonderful experience.

  • 10 sterren

    We visited Le Four à Chaux with our extended family of five adults and three kids - and everyone loved it.
    The kids loved the pool and the lawn for their many different playing activities. The adults loved the atmosphere, the well equipped and charming kitchen and the many differenten places around the house - where we always found the perfect spot regarding daytime, sun exposure and intensity of wind.
    The location was exactly what we were looking for. Close to several nice villages, where we could get fresh croissants in the morning or go out for dinner without the need to take a car - we took our bikes along. Other sights or bigger towns are within good reach by car.
    Rebecca gave us a warm welcome and was always available for our questions and needs during our stay.
    We can highly recommend a stay at Le Four à Chaux and would definitely love to come back another time.
    Thanks to Mark and Carina to share such a beautiful place.

  • 9 sterren

    We had a lovely stay at the beautiful house of Marc & carina. We stayed there with two families and our children. The location of the house is very calm and ideal for a summer getaway. We loved how much space and privacy there was and how many 'secret' corners we found to enjoy ourselves (breakfast near the house, apero next to the vineyard and a fine barbecue dinner at the pool). We would most definitely recommend this place to all of you 'joie de vivres'. Perfect village to enjoy some wine tastings (we recommend chateau Coholla), cosy village and friendly people. Price vs. Quality was PERFECT!

Culinair en wijn

Wijnliefhebbers vinden domeinen en caveaux in overvloed, waar men uitstekende wijnen rechtstreeks van de wijnmakers kan proeven en kopen. De bekende crus Gigondas, Vacqueras, Beaumes-de-Venise, Rasteau en Cairanne worden allemaal in de buurt geproduceerd.
Er is een ruime keuze aan restaurants, bars en cafés in Gigondas, Séguret, Vaison-la-Romaine en omgeving. We stellen u graag enkele persoonlijke favorieten voor.
In het voorjaar en de zomer zijn er uitstekende cabanes langs de weg, waar seizoensproducten zoals asperges, meloen, perziken en aardbeien worden verkocht.

Wat is er te doen

De hele week door zijn er markten te bezoeken, waaronder Vaison-la-Romaine op dinsdagochtend, Nyons op donderdagochtend en Carpentras op vrijdagochtend. In de zomer is er een donderdagavondmarkt met eetkraampjes in Séguret, waar men aan tafels in de open lucht kan eten.
Vaak zijn er brocantes en vide-greniers te ontdekken in de plaatselijke dorpen, terwijl de beroemde marché aux puces elke zondagochtend in Carpentras wordt gehouden. Voor antiekliefhebbers is het sfeervolle stadje L'Isle-sur-la-Sorgue, met zijn grachten en waterraderen, een bezoek waard.
Voor wandelaars en hardlopers zijn er uitgebreide wandelroutes in de omgeving. Sommige daarvan zijn direct vanaf het huis te voet bereikbaar, waaronder zeer rustige, gemarkeerde paden in de dennen- en eikenbossen richting Séguret en Crestet.
Voor fietsliefhebbers zijn de Mont Ventoux en de basisdorpen Malaucène en Bédoin gemakkelijk te bereiken.
Er zijn tennisbanen open voor het publiek aan de rand van Sablet en golfbanen in Orange en Avignon.
Er is ook een waterpark in Monteux.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Bergsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Er is een verwarmingstoeslag in de wintermaanden.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 1.000,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 2.850

Prijs per week vanaf

€ 2.850

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.