Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Onze ‘gîte’ is opgebouwd uit ‘mas’ Les Hauts Près uit begin 19de eeuw, volledig heropgebouwd in 2007 en gerenoveerd in 2012..
‘La Ressource’ is ‘n vakantiewoning voor 6 pers. (+ 1 baby-bed beschikbaar) op 2 nivo’s (120m2) met zuid gerichte, private & omsloten tuin (1700m2) met onafhankelijke toegang via ‘n private toegangspoort.
Sinds mei 2013 : volledig PRIVAAT ZWEMBAD (8mx4m)
Vanaf 2015 : private 'boulodrôme' (pétanquebaan)

Uitrusting & Interieur:
Gelijkvloers: grote eetkamer met open keuken (keramisch fornuis, ijskast/diepvries, microgolfoven, vaatwasmachine), badkamer met douche & toilet en een aparte berging met wasmachine. Ruime woonkamer met flatscreen-TV,, HIFI-keten en open haard met houtkachel. Babybed & kinderstoel beschikbaar.
Wifi beschikbaar.

1ste verd.met mezzanine (2 enkel-bedden), 2 kamers met dubbel-bed en 2 badkamers met douche en toilet.
Tuinmeubilair, parasols, pic-nic-tafel en BBQ zijn ter beschikking.
Ruime private parkeerruimte (+/-100m2).

Hoofdkussens en donsdekens zijn ter beschikking, overige beddengoed en badlinnen dienen zelf voorzien te worden.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'La Ressource (à Buisson/Villedieu)'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

'La Ressource' is rustig gelegen te midden van de olijf- & wijngaarden van Villedieu/Buisson. Deze idyllische dorpjes in het departement Vaucluse met zicht op de Mont Ventoux zijn nauw met elkaar verbonden in hun geschiedenis en huidige biodynamische wijnbouw, op 7 km van het stadje Vaison-la-Romaine. Naast pittoreske winkelstraatjes en alle moderne stadsvoorzieningen, is Vaison gekend voor zijn grote Provençaalse markt (dinsdag), indrukwekkende archeologische Romeinse site, Middeleeuws stadsdeel en culturele & artistieke manifestaties het hele jaar door.

Van de 13 Middeleeuwse dorpjes rond Vaison, wordt Villedieu (op 1,5Km) geappreciëerd voor zijn charmant dorpsplein met eeuwenoude platanen en fontein. Een dorpscafé, 2 restaurantje en, kruidenier brengen U onmiddellijk in het Provençaalse ritme. Met z’n meer dan 2250 uren zonneschijn en vruchtbare leemgrond erkennen de Vauclusiens hun regio als ‘n paradijslijke plek met ‘n rijke oogst aan olijven, druiven, aardbeien, mirabellen, amandels …
Buisson/Villedieu is vlot bereikbaar per auto (op 920 km van Brussel) of per TGV tot in Avignon (rechtstreeks uit Brussel in 4h20min.)

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

La Ressource (à Buisson/Villedieu) heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 10 sterren

    Wat een prachtige plek midden tussen de wijn- en olijfgaarden. Het huis is van alle gemakken voorzien, goede bedden en mooie badkamers, de keukenuitrusting is zeer uitgebreid. We hebben heerlijk ontbeten in de zon met stokbrood en croissants uit Villedieu. Hier loop je in ongeveer een kwartier naar toe over een pad tussen de wijnranken en olijfbomen. Het zwembad zorgt voor verkoeling maar ook de Gorge du Toulourenc is daarvoor perfect. Rudy en Nadine hebben een informatiemap met allerlei goede tips voor uitstapjes, restaurants en wijnen.
    Kortom: een aanrader!

  • 9 sterren

    Heerlijke week in een fijn huis dat binnen én buiten van alle comfort voorzien is! Gelegen te midden van de wijngaarden en olijfbomen.
    Ook voor uitstappen en boodschappen heb je voldoende opties nabij.

    De wielerliefhebber kan zich ook uitleven in een prachtig landschap met de mont ventoux als uitschieter!

  • Luc en Katrien uit Antwerpen

    10 sterren

    Bij Macon schuiven de eerste karakteristieken van de Mediteranée aan ons voorbij. Even voorbij Montelimar slingeren we bij Bollène langs de grens met La Drôme Provençale de mooie Vaucluse binnen. Over de L'Eygues wacht ons enkele minuten later het authentieke Villedieu (Buiisson). Het is moeilijk kiezen, de stille platanen en het café Le Centre op het warme dorpsplein of, op 20 minuutjes kuieren door wijn- en olijfgaarden, de rust in en om La Ressource, de bijna-heerlijckheid van Rudy en Nadine. Hier vind je alle gemakken en comfort in een ruim, smetteloos huis, met lichte en luchtige kamers en een makkelijk te onderhouden, goed voorziene keuken. De uitstekend georiënteerde zuiderse tuin en het weldadige zwembad ontnemen je haast de zin om de oneindig interessante omgeving te gaan exploreren. La Ressource is niet het zoveelste vakantiehuis op een rij. Je wordt er omarmd door goede zorgen en liefde voor het land. Wij waren er tweemaal, en wellicht niet voor 't laatst!

Culinair en wijn

Voor een hartelijke, zomerse lunch, salade of pizza op houtoven, kan U terecht in 3 eetgelegenheden op het schilderachtige dorpsplein van Villedieu. Vaison la Romaine (op 6Km) biedt een brede waaier aan democratische restaurants tot de betere keuken, maar ook in het aangrenzende Gigondas, Sablet of Vacqueyras vindt U exquise restaurants.

Het (langgerekte) Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier reeds aan wijnbouw deden. De regio telt tegenwoordig reeds een 80000 hectare aanplantingen. De Vaucluse situeert zich in het zuidelijke Rhônegebied, met een warm, mediterraan klimaat met droge zomers en mistralwind. In de klei-zandgrond worden voornamelijk de druivenrassen Grenache, Mourvèdre, Cinsault en Carignan verbouwd die volle en kruidige wijnen voortbrengen. Naast elke plaatselijke "Cave Coöperative" vindt U talrijke kleinere wijnproducenten die U ongedwongen laten kennismaken met hun producten.

Wat is er te doen

” Quand le Bon Dieu en vient à douter du monde, il se rappelle qu’il a créé la Provence” (Frédéric Mistral)

Weg van druk massatoerisme biedt de Vaucluse de ideale omgeving voor levensgenieters, sportievelingen & ‘eco-toeristen’. Met z’n meer dan 2000 jaar geschiedenis vormt Vaison la Romaine de kern van een cultureel en archeologisch erfgoed, waarrond een kroon van 13 Middeleeuwse dorpjes, temidden van olijf- & dennenbomen en wijngaarden natuurlijk. Golvend door de ‘vignes’ langs de ‘Route de Vin’ passeert U de minder en meer befaamde wijndorpen met hun AOC ‘Côte du Rhône Village’: Vacqueyras, Gigondas, Rasteau, Roaix, Sablet, Séguret, Visan, Vinsobres, ... De grote & kleine wijnproducenten ontvangen U graag voor een vrijblijvende degustatie. Nyons bezoekt U dan weer voor zijn olijf- & lavendelproducten in al hun vormen. Voor een goed gevulde daguitstap bereikt U op minder dan ‘n uur de culturele steden Orange, Avignon of de Enclave des Papes. Op amper 100 km zuidelijker geniet U van de Middellandse Zee (bvb.Marseille).
Sportievelingen beschikken over talrijke wandel- & fietsroutes: vanaf onze gîte voor het lichtere werk, het trotseren van de Mont Ventoux of de prachtige Dentelles de Montmirail. Ook 2 manèges in de directe buurt voorzien paarden & begeleiders voor avontuurlijke tochten. In Villedieu (op 1,5 Km) vindt U 2 moderne tennisbanen, skatepark en speeltuin.
Op warme dagen is de koelende wandeling doorheen de rivierbedding van de ‘Toulourenc’ een absolute topper voor kleine en grote waterliefhebbers.
En natuurlijk beschikt U in onze gîte over een privaat zwembad (8m x 4m) voor een frisse duik of relaxing aan het water.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute

Wat je ook moet weten...

Wij verhuren onze vakantiewoning graag aan genieters van het Provençaalse leven, met respect voor natuur & bewoners en kan het hele jaar door geboekt worden. Het is verrassend hoe de Vaucluse in élk seizoen zijn schoonheid toont met z'n zacht klimaat.
Het zwembad is ter beschikking vanaf half mei tem oktober.
Ook op www.la-ressource.wix.com/la-ressource vindt U info en sfeerbeelden.
Huisdieren kunnen we helaas niet toelaten.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Korting bij boeking vanaf 2 weken: € 1.460 / week in hoogseizoen

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 650,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 110,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 625

Prijs per week vanaf

€ 625