Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Gert & Bianca

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 11 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Dit, met drie sterren gekwalificeerde, vrijstaande, huis "Les sept Oliviers" ligt in een zeer rustige woonwijk met een mooi uitzicht, grenzend aan en op loopafstand van het levendige en gezellige centrum van Vaison la Romaine. 
Het huis is gelijkvloers (95 m2) en biedt alle comfort voor 6 personen (bijvoorbeeld 4 volwassenen en 2 kinderen) met een grote living/keuken, 3 slaapkamers (waarvan 2 kamers met boxspring bedden van 160 x 200 cm, los te koppelen tot twee 1-persoons boxspring en op 1 kamer een stapelbed), een badkamer en een separaat toilet.
De keuken is van alle gemakken voorzien en uitgerust met een inductiekookplaat, afzuigkap, een heteluchtoven, magnetron, vaatwasser, koel-vrieskast, Nespresso koffiezetmachine, waterkoker, keukengerei, bestek, etc..

In en rondom de woning is een zeer goede WIFI-verbinding via glasvezel. In de woonkamer bevindt zich een Smart TV. 


In de grote besloten tuin (ca. 780 m2) zijn verschillende terrassen waar men heerlijk van de zon kan genieten of in de schaduw kan uitblazen. Er staan ligbedden en divers tuinmeubilair. Ook staat hier een BBQ om een maaltijd te bereiden. Een bassin (4 x 3,5m en 1,5 m diep) zorgt voor de nodige verkoeling en maakt het geheel compleet. De tuin biedt veel privacy.

 De auto kan binnen het hek op eigen erf worden geparkeerd. Huisdieren NIET toegestaan.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Les sept oliviers'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het vrijstaande huis "Les sept Oliviers" ligt in een zeer rustige woonwijk met een mooi uitzicht, grenzend aan en op loopafstand van het levendige en gezellige centrum van Vaison la Romaine.
In de grote besloten tuin (ca. 780 m2) zijn verschillende terrassen waar men heerlijk van de zon kan genieten of in de schaduw kan uitblazen. Er staan ligbedden en divers tuinmeubilair. Ook staat hier een BBQ om een maaltijd te bereiden. Een bassin (4 x 3,5m en 1,5 m diep) zorgt voor de nodige verkoeling en maakt het geheel compleet. De tuin biedt veel privacy.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

In de prachtige en o zo geliefde regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, in het departement de Vaucluse, ligt het oude Romeinse vestingstadje Vaison la Romaine. Vanuit Vaison la Romaine is er zicht op de berg Mont Ventoux, een schitterend groene en heuvelachtige omgeving met vooral wijngaarden. Rondom Vaison la Romaine zijn verschillende caves en domaines waar u wijnen kunt proeven en kopen. Zelfs aan het eind van de straat van onze woning is een grote Wijnproeverij.
In de nabije omgeving liggen vele typisch Provençaalse dorpjes met hun specialiteiten: olijfbomen, zonnebloemen en lavendel. 

Ontstaan
Vaison la Romaine is een authentieke Provençaalse stad, beroemd en bekend door het eigen Pompeï: vindplaatsen Puymin en La Villasse, met opgravingen van Gallo-Romeinse nederzettingen uit ca. 69 -59 jr. v. Chr. En natuurlijk niet te vergeten het Romeinse theater. Kort na Chr., zijn de kathedraal Notre Dame-de-Nazareth met klooster en de kapel Saint Quenin gebouwd aan de noordzijde van Vaison. Op de steile rotsen is in de middeleeuwen, in de 12e eeuw een kasteel gebouwd en door de Honderdjarige Oorlog ontstaat hier de kasteelstad. Pas in de 18e eeuw worden het dan nog Romeinse Vaison en Comtat Venaissin Frans. Geleidelijk aan wordt de stad zoals deze er nu is gebouwd. Over de Gallo-Romeinse stad heen. 
Door deze unieke samensmelting is het huidige Vaison la Romaine op en top sfeervol, uniek en divers, heerlijk zuid-Frans, Provençaals.

Vaison la Romaine is een zeer levendige en gezellige plaats met veel restaurants, winkeltjes en 5 supermarkten. Het centrum heeft een ruim plein met waterpartijen en rondom horeca met uitnodigende terrassen en winkels. Aan het plein liggen verschillende gezellige winkelstraatjes.
In het centrum van de huidige stad is op dinsdag een van de grootste Provençaalse weekmarkten uit de omgeving. Een spektakel van kleuren en geuren waar Zuid-Frankrijk bekend om is.


Amfi theater
Aan de noordzijde van het vroegere Puymin ligt het theater. In de 20e eeuw is hier meerdere malen gerestaureerd, voor het laatst van 2004 tot 2009. Het theater is een attractie op zich, de moeite waard te bezoeken. Het hele jaar door wordt het gebruikt voor evenementen en optredens van vele, vaak beroemde artiesten. Er is plaats voor 6000 mensen!



De omgeving
De Vaucluse is een gebied met een romantisch heuvellandschap en ontelbare olijf-, kersen-,abrikozen- en pijnbomen en uitgestrekte wijngaarden en lavendelvelden. Er zijn hier talrijke pittoreske dorpjes waar elke dag wel ergens een Provençaalse markt is met z'n kleurrijke, verse groenten, vruchten en geurende kruiden. Als u een wandeling in de prachtige omgeving maakt ruikt u de bekende ingrediënten uit de Provençaalse keuken; tijm en rozemarijn. 
Verder zijn er bekende historische steden te bezichtigen als b.v. Avignon of Arles (bekend door Vincent van Gogh), Isle sur la Sorgue met mooie Brocantes en antiquairs. Maar ook de rode en okergele rotsen in de omgeving van Roussillon zijn een bezoekje waard. De Provence wordt niet voor niets beschouwd als het paradijs voor schilders, dichters en schrijvers.


Wat is er te doen

De omgeving is een paradijs voor fietsliefhebbers, met de Mont Ventoux als ultieme uitdaging. Maar ook de wandel/klimliefhebbers kunnen hier uitstekend aan hun trekken komen. 
In de winter zijn er mogelijkheden voor skiën, langlaufen en sneeuwwandelingen met adembenemende uitzichten in het plaatsje Mont Serein. 


Een wandeling door de Toulourenc (aan de voet van de Mont Ventoux) met zijn kabbelende stroomversnellinkjes en uitnodigende strandjes is het einde voor kinderen èn voor ouders, ook om heerlijk verkoelend in te zwemmen tijdens de warme zomerdagen.

 In anderhalf uur ligt u op het strand aan de Middellandse zee of maakt u een kanotocht door de canyon van de rivier de Ardêche. Golfbanen zijn te vinden bij Orange en Avignon. Paardrijden kan men hier volop. 



Daarnaast zijn er nog veel andere inspannende en ontspannende activiteiten mogelijk binnen deze veelzijdige regio:
- Route van het romeinse en middeleeuwse leven in Vaison la Romaine
- Moderne tot hedendaagse kunst en musea
- Avignon: de stad van pausen en cultuur
- Kastelen en tuinen
- Lavendelroutes met distilleerderij en musea
- Ocres van de Luberon
- Antieke kunst, brocante en rommelmarkten
- Tochtjes op en rond het water
- Wandelingen door het heuvellandschap en de wijngaarden
- Fietstochten, Mountainbiketochten, wielrennen
- Dorpenroutes, zoals bezoek aan Bonnieux, Gordes, Roussillon, Venasque, Bonnieux of Buis de Barronies
- Natuurschatten, zoals grotten, de Mont Ventoux, de Gorges de la Nesque, de Dentelles de Montmirail, het plateau van Sault en de Fontaine de Vaucluse
- Weekmarkten, de vele Provençaalse markten 
- Paardrijden
- Bergsport
- Zwemmen in de rivier of natuurgebieden
- Wijnproeverijen
- Natuurgebied Gorges de la Nesque
- Lavendelvelden, distilleerderij, musea bezoeken.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs linnengoed is inclusief handdoeken, keukendoeken, etc.

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 90,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 17,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Les sept oliviers heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 850

Prijs per week vanaf

€ 850

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie