Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Céleste & Theo Schoenmakers

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Verscholen in een mooie vallei vindt u dit kleine vakantieparadijs: het domein le Moulin de Lande, een erkend toeristisch bedrijf. Het huisje de Bergerie was vroeger een geitenstal, nu een comfortabel vakantiehuis bij een olijfoliemolen uit de 15e eeuw. De Bergerie is in 2014 gerenoveerd. Toegankelijk vanuit de huiskamer via openslaande tuindeuren, ligt een groot ommuurd dakterras met uitzicht op de rivier. Dit is een heerlijke, zonnige en veilige plek met veel privacy. Ook ideaal als u kleine kinderen heeft. In de warme maanden zorgt een parasol voor genoeg schaduw. Met wat geluk ziet u vanaf uw dakterras de reeën lopen. Op het tweede, ruime terras van de het vakantiehuis de Bergerie heeft u uitzicht over de vallei met wijngaarden en vindt u onder de fruitbomen een barbecue en een eettafel met stoelen. Pluk in het seizoen pruimen of mirabellen! Het terras grenst aan uw eigen grasveldje, afgegrensd met een mooi natuurstenen muurtje. Het grote zwembad van 5x12 meter met zonneterras ligt om de hoek. De gezellige, vrolijk gekleurde keuken beschikt o.a. over een oven, magnetron en een koelkast. Er zijn twee slaapkamers. De in 2015 gerenoveerde badkamer heeft een douche, wastafel en wasmachine. Er is een apart toilet. Verder is het vakantiehuisje voorzien van wifi, televisie en voor de koele maanden van het jaar centrale verwarming. Bij aankomst hebben we de bedden al voor u opgemaakt. Verblijft u twee weken of langer bij ons, dan krijgt u, indien gewenst, iedere week nieuw beddengoed van ons. De Bergerie is gelegen nabij een riviertje met privé zandstrandje.

Het vakantiehuis de Bergerie ligt op een groot domein van 1,24 hectare met een prachtig aangelegde tuin en een eigen wijngaard. In ieder jaargetijde vindt u er bloeiende planten en de verschillende fruitbomen geven fruit in overvloed. Er is een groot zwembad met zonneterras, parasols en ligstoelen. Een riviertje stoomt langs het hele domein. Er is een privézandstrandje voor de gasten met fijne ligstoelen. Op meerdere plaatsen kunt u aan het riviertje la Lande zitten. In de rivier is het heerlijk zwemmen, pootje baden, vissen zoeken, bootje varen en dammen bouwen. Het zandstrandje loopt geleidelijk af in het water, dus het is ook zeer geschikt voor kleine kinderen. In de houtgestookte pizza-oven aan de rivier kunt u zelf uw pizza's bakken. Op het domein vindt u verder een pingpongtafel en een speeltuintje voor de kleintjes met zandbak, schommelstelling en klimtoestel.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Kinderoppas
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'La Bergerie'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huisje de Bergerie is gelegen in een vallei temidden van uitgestrekte bossen en wijngaarden in een beschermd natuurgebied: het regionale park Monts d'Ardèche. In de vallei verbouwen we onze eigen wijn (Merlot). Uniek is het privéstrandje op het domein aan het riviertje de Lande. Een prachtige locatie voor hen die houden van een rustige omgeving midden in de natuur. Toch zijn de verschillende bezienswaardigheden van de Ardèche binnen 15-30 minuten bereikbaar. Bezoek een van de vele middeleeuwse stadjes zoals Largentière, Vinezac of Balazuc. Ga shoppen in Aubenas. Ga lekker uit eten in een van de vele restaurantjes of strijk neer op een van de gezellige terrasjes. De Ardèche is bekend om zijn vele dag- en avondmarkten. Bezoek de Gorges van de Ardèche met de bekende Pont d'Arc of de uitgedoofde vulkanen, de vele watervallen. Luister naar de stilte op het centraal plateau. Er zijn meerdere musea, grotten en kastelen zoals de Aven d'Orgnac, de Cocalière en het kasteel van Voguë. En natuurlijk raden we u aan een bezoek te brengen aan de Grotte Chauvet 2.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Op wijngaard
  • Aan strand
  • Aan zwemwater

Recensies

La Bergerie heeft de afgelopen 4 jaar 16 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.4375 sterren
  • 10 sterren

    Wat een prachtige plek midden in de natuur. We werden ontvangen door Celeste & Theo die ons van alle informatie heeft voorzien. We verbleven in huisje Orangerie, 1 van de 4 heerlijke huisjes. Er is genoeg te doen, wandelen, zwemmen ( heelrijk zwembad met ligstoelen) tafeltennis, vissen en diverse soorten fruit plukken op het domein. Veel leuke stadjes in de buurt en elke dag wel ergens markt. Wij komen zeker terug op dit plekje!

  • 8 sterren

    2 weken verbleven in de Bergerie, Knus huisje. Dakterras toegankelijk vanuit slaapkamer en woonkamer. Voor het huis een 2-de terras met uitzicht op de wijngaard.
    Kleine keuken waarin wel alles wat je nodig hebt aanwezig is.
    Verder biedt het huisje alle comfort voor een ontspannen verblijf.
    Prachtig domein, Klein riviertje lang het domein waaraan je ontspannen kunt zitten
    Heerlijk toegankelijk zwembad.
    Dit alles in een omgeving welke stilte en rust uitstraalt.
    Vriendelijk en zeer toegankelijke eigenaren.

  • 9 sterren

    Wat een heerlijke plek! We hebben een week in La Clède gezeten en genoten van het uitzicht op de wijngaard, het rustig gelegen huisje waar we alles hadden wat nodig was, het zwembad en de rivier. We hebben heerlijk gewandeld waarbij we gebruik konden maken van de gpx-files van de website van Moulin de Lande. Eigenaren Theo en Céleste waren altijd benaderbaar en hadden nuttige informatie over de uitstapjes die we wilden maken. Kortom, een week in een hele relaxte omgeving met zeer vriendelijke eigenaren! Aan te bevelen!!

Culinair en wijn

Natuurlijk de eigen wijn van Le Moulin de Lande moet u proeven. Bij aankomst staat er al een flesje voor u klaar. Er zijn meerdere "caves" waar u wijn kunt proeven. Bak zelf pizza’s in de houtgestookte oven bij de rivier. Ga eten in een van de vele restaurantjes zoals onder de platanen op het dorpsplein van Ailhon of in het gezellige Largentière. Geniet van de lekkere streekgerechten, de kastanjes en de nougat. Wij adviseren u graag.

Wat is er te doen

Vanuit het vakantiehuis de Bergerie kunt u al meteen prachtige wandelingen en fietstochten maken. Wij geven u graag tips en beschrijvingen. Zowel met de racefiets als met de mountainbike kunt u alle kanten op. Mountainbikes zijn aanwezig. Gezien de ligging van le Moulin de Lande zijn hele diverse wandelingen in allerlei verschillende omgevingen mogelijk. Bos? Rivier? Oude dorpjes? Uitzichten? Tussen vulkanische landschappen of liever kalksteen? Wij raden u graag mooie wandelingen aan. Natuurlijk is het kanovaren op de Ardèche een must: een gezellige en sportieve dag op het water! U kunt ook gaan paardrijden. Bezoek een van de vele beroemde grotten zoals de Cocalière of de Aven d'Orgnac. Ga forellen of rivierkreeftjes vangen in de rivier. Voor degenen zonder hoogtevrees is een bezoek aan het boomklimparcours bij Jaujac zeker de moeite waard. Ook kunt u in de buurt gaan canyoningen, rotsklimmen, vliegen met een parapente of klauteren in een via ferrata.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Bekroond met Zoover awards gedurende meerdere jaren. Zie: http://www.zoover.nl/frankrijk/rhone-alps/chassiers/le-moulin-de-lande/vakantiehuis

U hebt te maken met een officieel bedrijf. We zijn professionele verhuurders die sinds 2010 met veel plezier en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid verhuren en u met zorg en enthousiasme zullen ontvangen. De vele positieve reviews spreken voor zichzelf.
U komt in een volgens de sanitaire regels schoongemaakt huisje. Daarbij zijn alle vaak aangeraakte oppervlakken gedesinfecteerd met de juiste ontsmettingsmiddelen. Elk vakantiehuis heeft een keuken en op het terras een eigen barbecue, dus u kunt van ontbijt tot avondeten alles zelf verzorgen.
U verblijft op een domein waarvan een van de beide eigenaren huisarts is.
U verblijft op een prachtige locatie met heel veel ruimte, middenin de natuur. Er zijn maar vier vakantiehuisjes op een grondstuk van meer dan een hectare! U hoeft geen enkel direct contact met andere gasten te hebben, want iedereen heeft veel privacy en een zee aan ruimte. U zult hier een heerlijke vakantie hebben, zonder zorgen dat u dicht bij anderen komt.
De Ardèche is een dunbevolkte streek waar social distancing van nature al aanwezig is, gezien het landelijke karakter van de streek. Er zijn veel uitstapjes, wandelingen, fietstochten en autoritten mogelijk waar u weinig of geen andere mensen tegen zult komen.

Zonder extra kosten plaatsen wij, indien gewenst, een babybed, kinderstoel, babybadje, aankleedkussen, WCbrilverkleiner en/ of potje in uw huisje. Het is handig dit bij boeking te vermelden. Nederlands sprekende kinderopvang of babysit kan indien gewenst worden geregeld.

Mountainbikes aanwezig tegen betaling.

Op ons domein hebben we 4 gîtes, zodat u de keuze heeft als uw gewenste gîte bezet is of als u met een groter aantal mensen wilt komen.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijzen op Gites.nl zijn een indicatie.

Toeristenbelasting: per nacht, alleen voor volwassenen, in 2024 €1,00
Boekingskosten € 10,-
Schoonmaakkosten € 60,-
Extra persoon € 60,- per week of €20 per nacht

Linnengoed inbegrepen: de bedden zijn opgemaakt bij aankomst. Bij een verblijf van 2 weken of meer kunt u op zaterdag gratis nieuw beddengoed van ons krijgen.

Een huurweek is van zaterdag 16:00 uur tot zaterdag 10:00 uur. Wilt u buiten het hoogseizoen een afwijkende periode komen, neem dan met ons contact op.

Prijs is inclusief

Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 6,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 450

Prijs per week vanaf

€ 450