Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Willy en Wim Olieman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

LET OP: Als het vanwege de COVID-19 maatregelen niet mogelijk is gebruik te maken van de geboekte periode, garanderen wij 100% terugbetaling.

ONZE PRIJZEN ZIJN ALL-INCLUSIVE, DUS INCLUSIEF ENERGIE, WI-FI EN EINDSCHOONMAAK.

De vakantiewoning heeft als voormalige boerderijwoning nog veel authentieke kenmerken, zoals balkenplafonds, houten vloeren en houten tussenwanden. De woning is gezellig en sfeervol ingericht, met behoud van de authentieke details. Op de begane grond is de woonkamer met daarachter de keuken. Vanuit de keuken is de toilet- en de doucheruimte bereikbaar. Boven zijn er 3 slaapkamers, waar 5 personen kunnen slapen. Uiteraard is de woning volledig en compleet ingericht. Wij denken dat alles aanwezig is wat u nodig heeft. En mocht u toch wat missen, dan kunt u ons snel bereiken, aangezien ons woonhuis naast het vakantiehuis staat.

De woonkamer is ingericht met een ruime eettafel met 6 stoelen en met een gezellige zithoek bij de houtkachel. In de keuken een 4-pits gasstel, warm water uit eigen boiler, 2-deurs koelkast met groot vriesvak, magnetron, koffiezetapparaat (met filters), Senseo, waterkoker, kook- en keukengerei, bestek, borden, kopjes, bekers, glazen, etc., etc. Kortom, alles is er!
Ook is er een kinderstoel en een kinderledikantje voorhanden.

De 3 slaapkamers:
-Grote slaapkamer, voorzien van een 2-persoons bed (160 x 200), een 1 persoonsbed (90 x 190) en een kinderledikantje. Verder een grote 3-deurs inbouw hang-/legkast.
-Kleinere slaapkamer met twee 1-persoonsbedden (80 x 190), die ook samen een 2-persoonsbed van 160 x 190 kunnen vormen. Verder een kast in deze kamer.
-Kleinere slaapkamer met 1-persoonsbed (90 x 200) met de mogelijkheid voor een extra bed op verzoek.
Alle bedden zijn gericht op het Nederlandse slaapcomfort, met goede matrassen en nieuwe dekbedden en kussens. Ook voor al het bedlinnen zorgen wij, u hoeft wat dat betreft niets mee te nemen.

Zonnekamer en terras
Aan de woning is een zogenoemde zonnekamer (soort serre) gebouwd. Een kamer met veel ramen die eenvoudig los te haken zijn, waardoor er een overdekte ruimte met open wanden ontstaat. Mocht het overdags te warm zijn in de zon, of als er eens een bui regen valt, dan is het hier heerlijk toeven. Maar ook ’s avonds om te genieten van de stilte, van het uitzicht of van de heldere sterrenhemel.
De woonkamer is voorzien van een grote tafel met stoelen, zodat daar bijvoorbeeld ook gegeten kan worden.
Verder is er aan de zuidzijde van de woning een terras met prachtig vrij uitzicht over het dal van de Doux en de hogere bergen van de Ardèche. Een heerlijke plek om bijvoorbeeld te ontbijten in de ochtendzon! Op dit terras een tuinbank en een picknickbank. Ook zijn er 6 inklapbare zit-/ligstoelen.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'La Grand'Font'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Ligging
Rust, ruimte en natuur! Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de ligging van La Grand’Font in het noordelijk deel van de Ardèche. Een gebied zonder industrie, zonder autosnelwegen en zelfs zonder treinen. Dit deel is dan ook veel rustiger en veel minder toeristisch dan het zuiden van de Ardèche. Er is nog volop ongerepte natuur, de bergen zijn hoger en de dalen zijn dieper. Overdags de spechten horen kloppen, ’s avonds de uilen horen roepen. Gezonde lucht en het geluid van de stilte! Kortom, een ideaal gebied voor rustzoekers, natuurgenieters, wandelvrienden en fietsfanaten.
La Grand’Font ligt op 2,5 km afstand van het dorpje Lafarre. Het ligt aan een doodlopend weggetje aan de rand van een bos, met uitzicht op het dal van de rivier de Doux, met daarachter het uitzicht op de hogere bergen van de Ardèche. De woning ligt op een hoogte van ongeveer 690 m boven de zeespiegel. Een prettige hoogte, waardoor het ’s avonds meestal voldoende afkoelt voor een koele nacht. En vanwege de lage luchtvochtigheid voelt het sowieso niet snel te warm aan, zowel overdags als ’s nachts.
Ons eigen woonhuis staat naast het vakantiehuis, los van elkaar. Dit waarborgt de privacy voor de vakantiehuurders. Maar mocht er wat zijn, dan zijn we snel te bereiken. Misschien wel een prettige gedachte, aangezien er verder weinig mensen wonen in de directe omgeving.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Bosrijk

Recensies

La Grand'Font heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wat hebben we genoten van onze vakantie in La Grand’Font! “Frankrijkgangers” zullen deze unieke plek, vanwege natuur, rust en stilte ongetwijfeld weten te waarderen.
    Wij hebben in juni 2023 drie topweken gekend in een schitterende omgeving. De Ardèche is hier ongerept. Het landschap is er ruig met zijn mooie doorkijkjes, de kabbelende riviertjes met kronkelende zijstroompjes en zicht op hogere bergen van Ardèche en Alpen.
    Willy en Wim hebben het vakantiehuis met veel smaak en behoud van authentieke elementen ingericht. Het is een heel fijn, sfeervol en comfortabel vakantiehuis met een prima uitgeruste keuken.
    Wij hebben fijn gebruik kunnen maken van de aan het vakantiehuis gebouwde zonnekamer. Bij wat minder weer en ook ’s avonds een prima plek om te lezen!
    De tuin is sfeervol. Het uitzicht van hieruit over het dal is ronduit fenomenaal.

    Rondom het huis zijn verschillende zitjes gecreëerd. Zo hebben wij vaak, genietend van de ochtendzon, ontbeten op de bank voor het huis. Dagelijks hebben we met veel plezier gebruik gemaakt van de picknicktafel. ’s Avonds was het goed toeven op de tuinbank met zicht op het dal van de Doux

    Zoals elk jaar hebben we ook weer veel (elektrisch) kunnen fietsen. De omgeving leent er zich prima voor: kleine bochtige rustige weggetjes met mooie vergezichten. Vanzelfsprekend moet hier wel geklommen en gedaald worden. Veelal fietsten we vanuit La Grand’Font, soms wat verder weg. (“La Dolce Via” is een prachtige route, die langs de rivier de Eyrieux leidt.)
    Wie van wandelen houdt, kan z’n hart ophalen. Zo heb ik erg genoten van de wandelingen met Wim in de nabijheid van het vakantiehuis.

    Erg bedankt Willy en Wim voor de hartelijke ontvangst, fijne gesprekken, hulp en assistentie, die jullie graag verleenden als we daar behoefte aan hadden. Fijn ook dat jullie ons daarnaast alle vrijheid boden om ongestoord te kunnen genieten van huis en tuin. Mede dankzij jullie gastvrijheid en hartelijkheid hebben wij van een onvergetelijke zomervakantie kunnen genieten!!

    Christianne en Jos,
    Roosendaal

  • 10 sterren

    Het huis was sfeervol en authentiek maar ingericht met moderne attributen. Heerlijk ruim voor z'n tweeën. De zgn zonnekamer met veel ramen was van toegevoegde waarde voor warmte op koelere avonden. We werden met zelfgemaakte appeltaart ontvangen! Perfect dat Wim en Willy ernaast wonen voor contact en vragen of adviezen maar wij voelden ons helemaal vrij. De door Wim uitgestippelde wandelingen in de buurt waren goed te volgen en erg mooi, nog afwisselender dan de wandelingen van de VVV. Prachtig uitzicht tot in de verte en een weldadige rust maakten onze weken perfect. Een aanrader, vooral voor natuurliefhebbers. Op een half uurtje rijden een gezellige en goed gesorteerde markt in Lamastre (dinsdag).

  • 10 sterren

    Wat n prachtige plek in de noord ardeche: rust, natuur, fenomenaal uitzicht, authentiek huis, en zeer hartelijke eigenaren. Echt n plek om terug te komen, er zijn nog zoveel mooie wandelingen te maken!

Culinair en wijn

La Grand’Font ligt midden in de natuur, waar u heerlijk tot rust kunt komen. De winkelvoorzieningen zijn hierdoor wat verder weg dan u thuis wellicht gewend bent. Dichtstbijzijnde winkels zijn te vinden in Lalouvesc, ongeveer een kwartiertje rijden. Lalouvesc ademt de sfeer van een bergdorp. Je kijkt hier het grote Rhonedal in en bij helder weer zie je daarachter heel duidelijk de Alpen met bekende toppen als Mont Blanc, Matterhorn en Parc des Ecrin. In Lalouvesc is o.a. een kleine supermarkt, een bakker (met terras), postkantoor, apotheek en een prima slager. Uiteraard zijn hier ook meerdere restaurantjes te vinden.
Een andere optie is Saint Agrève, een klein stadje de andere kant op. U rijdt eerst door Saint Jeure, een dorpje met een prima restaurant, vervolgens bereikt u Saint Agrève op totaal 20 minuten rijden vanuit La Grand’Font. In Saint Agrève is eigenlijk alles aanwezig. Het is een gezellig en actief stadje met meerdere restaurants, twee supermarkten, twee bakkers, twee slagers, twee bouwmaterialenzaken, postkantoor, een tankstation, een kringloopwinkel en meerdere kerken, zowel protestant als katholiek. Uiteraard is er ook een flinke wekelijkse markt; elke maandagochtend.
Nog iets groter, maar ook ietsje verder, is de stad Lamastre, met een duidelijke regionale functie. Alle voorzieningen zoals genoemd bij Saint Agrève zijn ook hier aanwezig, inclusief een hospitaal. Lamastre ligt aan de rivier de Doux en heeft een gezellig centrum met winkeltjes en restaurants. En elke dinsdagochtend is hier de grootste markt van de omgeving, een echte aanrader. Daarnaast is er op zaterdagochtend een kleine (biologische) markt met streekproducten.

Wat is er te doen

La Grand'Font ligt midden in de natuur, te midden van het bergachtige landschap van de Noord-Ardèche en met prachtig uitzicht op het dal van de rivier de Doux. Het is hier meestal heel stil, je hoort dan alleen de natuur. Misschien zijn we dat als Nederlanders niet meer gewend, maar hier bestaat dat nog!
Vanwege deze ligging kun je vanaf het huis meteen beginnen met wandelen of mountainbiken. Er liggen voldoende onverharde wegen en paden, die weer aansluiten op gemarkeerde routes. Bovenlangs het huis loopt een klein doorlopend weggetje, van waaruit je drie kanten op kunt voor mooie fietstochten door het bergachtige gebied. Uiteraard betekent dat in principe stevig klimmen en dalen. Maar je kunt ook kiezen voor een gemakkelijke fietstocht langs de rivier de Doux, die op korte afstand van ons huis ligt. Of over de fietsroute van het jaar 2020, La Dolce Via, een voormalig spoortraject, vanuit Lamastre of Saint Agrève, met aansluiting op de bekende Via Rhône.

Voor de wielrenners is er de route van de Ardechoise. Een jaarlijks wielerspektakel, internationaal bekend. En omdat de route helemaal gemarkeerd is, kun je deze het hele jaar volgen en kiezen uit verschillende lussen.

Ook voor motorrijders is La Grand' Font een ideaal vertrekpunt voor mooie motortoertochten. Vanuit La Grand'Font kun je drie kanten uit om door de Ardèche te toeren. Je moet wel van bochten houden, want er zijn weinig rechte wegen te vinden! De gemarkeerde wielerroute van de Ardechoise is ook prachtig te rijden met de motor.

Vanuit de vakantiewoning loopt een pad naar de rivier de Doux met mogelijkheden om lekker 'pootje te baden' in het stromende water. Voor kinderen heerlijk om daar in het ondiepe water te spelen. Op korte afstand zijn er in de Doux meerdere zwemmogelijkheden met een mooie ligweide en een toiletgebouwtje.

Veel meer water is er te vinden in het Lac de Devesset, even ten noorden van het stadje Saint Agrève op ongeveer 20 minuten rijden vanuit La Grand'Font. Een groot watersportmeer met heerlijk zwemwater, zandstrand, picknickplekken en met speel- en klimmogelijkheden. Ook zijn er trapbootjes (met glijbaan), surfplanken/subs en zeilbootjes te huur.

Op zo'n 10 minuten afstand is langs de Doux een grote forellenvijver waar je zelf kunt vissen op forel. Voor hengels en aas wordt gezorgd, en je betaalt alleen wat je hebt gevangen.

Historisch stadje Desaignes met smalle straatjes en een kasteel, een beroemde basiliek in Lalouvesc en gezellige weekmarkten in Lamastre en Saint Agrève. Met de stoomtrein of ‘railfietsen’ vanuit Lamastre. De hoogste bergen van de Ardèche beklimmen, de Mézenc (1753 m) en de Gerbier de Jonc (1551 m).

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

Aandachtspunten
Het vakantiehuis is sfeervol en gezellig ingericht. Het is een woning van 150 jaar oud, die zoveel mogelijk authentiek is gehouden. Uiteraard zijn er ‘moderne’ aanpassingen om het gezellig en comfortabel te hebben. Ook zij er prima bedden geplaatst met nieuwe dekbedden, gericht op het Nederlandse slaapcomfort.
Voor Franse begrippen ligt het huis zeker niet geïsoleerd, maar voor mensen die van stedelijke of drukke toeristische gebieden houden is dit niet de geschikte plek om vakantie te vieren. Het is hier meestal heel stil, je hoort alleen de natuurgeluiden. La Grand'Font is dan ook vooral gericht op natuurvrienden en rustzoekers. Vanuit de vakantiewoning loop je zó de natuur in! Maar voor dat lekkere Franse croissantje (en andere boodschappen) zult u echt even moeten rijden.
Ons huis is niet aangesloten op de gemeentelijke waterleiding, we hebben een eigen bron met heerlijk water, zonder chloor of andere chemische toevoegingen. Het water is van prima kwaliteit en wordt voor alle zekerheid periodiek gekeurd, zodat we zeker weten dat het veilig gedronken kan worden.

De tijdstippen van aankomst en vertrekt zijn in principe 11.00 uur en 16.00 uur. Andere tijdstippen in overleg. Dat geldt ook voor de aankomst- en vertrekdagen; in principe van zaterdag tot zaterdag, maar om de drukke autoroute in het hoogseizoen te mijden, kan in overleg uiteraard ook voor een andere aankomst- en vertrekdag worden gekozen. Laat het weten, alles is bespreekbaar.

GEEN HUISDIEREN!

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

10% korting op de prijs van de 2e en 3e week bij aaneengesloten weken.
IPA-leden 10% korting op de gehele huurprijs op vertoon van een geldige IPA-legitimatie.

De verhuurprijzen zijn all-in, inclusief eindschoonmaak- en elektriciteitskosten. Wel vragen wij (helaas) €5,- per wasmachinegebruik. Daarnaast zijn we verplicht toeristenbelasting te innen à € 0,80 per persoon per dag, oftewel € 5,60 per persoon per week (vanaf 18 jaar).
Verder verwachten we van iedere gebruiker dat de woning netjes wordt achtergelaten, zoals vloeren geveegd of gestofzuigd en de afwas weer schoon in de kast.
In koudere perioden, zoals in het vroege voorjaar of in de late herfst, zorgen we voor voldoende hout om het lekker warm te houden.

LET OP: Als het vanwege de COVID-19 maatregelen niet mogelijk is om van de geboekte periode gebruik te maken, garanderen wij 100% terugbetaling.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Linnengoed

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 375

Prijs per week vanaf

€ 375