Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Paul Janssen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Dit is een prachtig gelegen vakantiehuis gelegen aan de rand van Nyons, maar toch op korte loopafstand van de markt, winkels, terrasjes en restaurants. Nyons is een klein stadje in de Provence omgeven door een prachtig heuvellandschap en met een eigen gunstig microklimaat. Het huis met twee slaapkamers, gelegen aan een smalle weg die naar het uitzichtpunt ,“het belvédère”, leidt, is gelijkvloers gerealiseerd onder traditioneel Provençaalse architectuur, met een van alle gemakken voorzien modern interieur. Woonkamer en terras lopen in elkaar over. Het uitzicht vanaf het terras richting de oude stad en Romaanse brug is en blijft indrukwekkend. De in licht hellend terrein gelegen woning beschikt over zowel vloer-verwarming als vloerkoeling, die zelfs bij een hete zomer een heerlijk koel huis geeft.
Hoger in het terrein is de woning van de eigenaar gelegen, maar u hebt uw eigen entrée, oprit, parkeerplaatsen en heeft de beschikking over het op het terrein gelegen zwembad. Het zou kunnen dat u de eigenaar op het terrein ziet, als deze zijn bijen verzorgt of onderhoud uitvoert.
Dit is een heerlijke plek aan de rand van een Provençaals dorp, in een oase van rust, maar ook op loopafstand van de gemakken en levendigheid van het stadscentrum. Je kunt hier genieten van tochten door de heuvels, de middeleeuwse dorpen, de klassieke Franse markten, de lavendelvelden, de wijngaarden van de Rhône-vallei en de gastronomie van de Provence. Nyons is wereldberoemd vanwege zijn uitmuntende kwaliteit olijven en olijfolie.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Belvédère'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Nyons, is beroemd om zijn zonnige microklimaat en olijfbomen. Gelegen in de Drôme Provençale is het de toegangspoort tot Les Baronnies, een ruig gebied van de Pre-Alpes. Het heeft veel charme door de 14e-eeuwse Place des Arcades en de romaanse brug uit de 15e eeuw over de rivier de Eygues. Verken de kleine steegjes die door de oude stad slingeren, veel met tunnels die leiden naar kleine binnenplaatsen. De valleien rond Nyons zijn beschut tegen de Mistral-wind en ideaal voor de olijventeelt. Nyons ligt in een regio in het noorden van de Provence, waar lavendel groeit en de stad vaak baadt in de heerlijke geur. Marktdag is op donderdag en in het hoogseizoen is er ook een Provençaalse markt op zondag.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een stad

Recensies

Belvédère heeft de afgelopen 4 jaar 14 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.642857142857142 sterren
  • 9 sterren

    In een heerlijke rustige omgeving en op loopafstand (5 min.) van het centrum van Nyons, hebben wij verbleven in een mooie accommodatie met een zwembad. Het verblijf is van alle gemakken voorzien. De eigenaren die iets hogerop wonen zijn zeer aardig en behulpzaam.
    De tuin heeft veel kruiden en de nodige vruchten.
    Ook voor fietsers is deze locatie een mooie uitvalplaats (Mont Ventoux of andere mooie tochten).
    Een echte aanrader!! Wij hebben ontzettend genoten met een extra dank aan de verhuurders voor de tips!

  • 10 sterren

    Erg mooi vakantiehuis met zwembad, van alle gemakken voorzien. Wij hebben genoten van onze vakantie. Het stadje Nyons is op korte loopafstand. Vanaf het huisje kom je via de oude Romaanse brug in een rustig autoluw gedeelte van Nyons. Dat bleef iedere keer bijzonder voor ons. Onder de Romaanse brug kun je vanaf de rotsen een verfrissende sprong maken in de rivier l'Eygues. Hartelijk dank Paul en uw vrouw voor jullie gastvrijheid.

  • 9 sterren

    Allereerst een leuk, persoonlijk contact met de verhuurders. Bereid om overal mee te helpen. We hebben zeer genoten van jullie prachtige gite met het lekkere zwembad. En zeker ook van de mooie omgeving en het sfeervolle Nyons. Een mooie week die we niet graag afsloten……Dat zegt genoeg.
    Dank voor de gastvrijheid en gemoedelijkheid!

Culinair en wijn

ETEN
De regio staat bekend om de zoete, fruitige en geurige smaak van ambachtelijke olijfolie; de fijne zwarte ‘Tanche’ Nyons AOP olijven, de rijke rode Côtes du Rhônewijnen en Provençaalse roséwijnen. Er zijn uitgebreide mogelijkheden om het eten en de wijnen van de regio te verkennen, van het winkelen op de wekelijkse markten die zijn beladen met regionale delicatessen, tot het dineren in lokale restaurants. Nyons heeft een fantastisch aanbod aan restaurants voor alle budgetten,maar ook een aantal geheime plekjes in het achterland om te ontdekken. In huis vindt u een lijst met locale en regionale eetgelegenheden.
WIJNEN
Je kunt dit gebied niet passeren zonder je te realiseren dat je in een serieus wijnbouwgebied bent. De velden en hellingen zijn begroeid met wijnstokken, waardoor het in de zomer prachtig groen is en in de herfst prachtige tinten krijgt. Dit is een perfect gebied voor liefhebbers van goede wijn tegen betaalbare prijzen. De zuidelijke Rhône is een belangrijk wijnproducerend gebied en Nyons ligt in het hart, met de wereldberoemde Chateauneuf du Pape op slechts 45 minuten afstand, en met veel dorpen zoals Gigondas, Vacqueras, Rasteau, Cairanne en Beaumes de Venise nog dichterbij, allemaal met hun eigen appelations. Het AOC-dorp Vinsobres ligt op slechts 5 km afstand. Hoewel het gebied beter bekend staat om zijn rode wijnen, grenache-druiven, syrah, mourvedre, carignan en cinsault, en warme en pittige wijnen, zijn er ook goede witte en rosé wijnen voor een meer verfrissend zomerdrankje, evenals Beaumes de Venise met zijn beroemde vin doux naturel gemaakt van de muscat-druif. Er zijn veel kleine telers en wijnmakers, naast de meer bekende. De kwaliteit is hoog vanwege de concurrentie en er is een toenemende nadruk op biologisch. Men is altijd welkom om binnen te stappen en te proeven alvorens te kopen, vooral van de coöperatieve kelders waar een scala aan lokale wijnen wordt getoond, maar pas op voor de hoge alcoholgehaltes van sommige wijnen en de strenge limieten voor drinken / rijden in Frankrijk. Tijdens de zomer zijn er wijnfeesten in veel van de dorpen terwijl ze wachten op de oogst. Begin september is een leuke tijd om te bezoeken, omdat je op elk klein weggetje wel voertuigen vol met druiven tegenkomt, die op weg zijn naar de lokale coöperatie.

Wat is er te doen

Belvédère is de perfecte locatie om alles te ontdekken wat de Provence te bieden heeft - een rustig toevluchtsoord om te genieten van de zon en te ontspannen, met uitstekende fiets- en wandelelactiviteiten, met uitstekende wijnhuizen en uitstekende restaurants. Er zijn twee prachtige openluchtzwembaden in de buurt, evenals een aantal zwemmeren en de rivier de Toulerenc voor idyllisch wild zwemmen.
Nyons is een klein historisch stadje, compleet met meerdere bakkers, slagers, krantenwinkel, supermarkten, VVV-kantoor, kunstgalerie, apotheek en café’s / bars allemaal binnen vijf minuten lopen van het huis. Twee keer in de week heeft het dorp een grote levendige markt, waar vanuit de wijde omtrek mensen op af komen. De populaire en zeer aantrekkelijke stad Vaison-la-Romaine met zijn beroemde middeleeuwse oude stad en Romeinse ruïnes, restaurants, bars, winkels en cafés en zijn grote Provençaalse markt (dindsdagmorgen) ligt op slechts 15 km afstand van Nyons.
ZWEMMEN
Er zijn tal van buitenzwembaden in de omgeving:
Nyons heeft een openluchtzwembad en waterpark Nyonsoleiado (op nauwelijks 600 m.van het huis), dat is geopend van mei tot september met een groot zwembad voor volwassenen en ondiep kinderbad voor kinderen en peuters. Er zijn glijbanen en plekken voor een picknick en om te zonnen. Daarbij is er ook nog een een restaurant en bar.
Het waterparkcomplex Le Sagittaire, nabij Vinsobres, is geopend van april tot september met zwembaden, glijbanen, piratenschip en lagune op slechts 4 km van het huis.
Het zwemmeer Le Pas des Ondes en een picknickplaats met een strand aan het meer liggen verscholen in de spectaculaire heuvels van Nyons, met een café en een bar. De rit naar het meer is prachtig en de locatie is perfect voor zowel gezinnen als stelletjes.
Gorges du Toulourenc is een idyllische locatie voor wild rivierzwemmen in de spectaculaire vallei van Toulourenc in de schaduw van de Mont Ventoux. Loop langs en door de rivier en picknick en zwem in deze sublieme omgeving.
FIETSEN
Het gebied rondom Nyons is vaak opgenomen in de route van de Tour de France en is een zeer populair fietsgebied voor professionals en amateurs. Voor de serieuze fietser is een reis niet compleet zonder de wereldberoemde Mont Ventoux aan te doen op slechts 20 km van het huis. Er zijn twee hoofdfietsroutes de berg op vanuit Bedoin of Malaucene. In het gebied rond Nyons zijn er veel fietsroutes, voor zowel race-fiets als mountainbike voor alle niveaus en tal van gemarkeerde fietsroutes door de wijngaarden en dorpen. Er zijn een aantal fietsverhuurwinkels in Vaison la Romaine en Nyons.
WANDELEN
Er zijn tal van wandelingen van alle niveaus, zowel direct vanuit het huis als daarbuiten, door de wijngaarden, lokale dorpen, tussen wilde bloemen, over heuvels, bergpassen en met spectaculaire uitzichten. Het huis ligt in de heuvels van Nyons en de heuvels van het Parc naturel régional des Baronnies provençales. Vanaf de hellingen rond de Mont Ventoux zijn er zowel ambitieuze GR(Grande Randonnée) wandelroutes en kortere rondwandelingen door de bossen met een spectaculair uitzicht. De prachtige Dentelles de Montmirail zijn een reeks steile bergen die zich uitstrekken over ruim 7 km met rijen wijngaarden op het terrasvormige land beneden. Het huis heeft een grote collectie wandelkaarten en routes met informatie over enkele van de favoriete wandelingen van de eigenaar.
MARKTEN
Vaison la Romaine: dinsdagmorgen
Nyons: donderdagochtend en op zondag tijdens de zomer, wordt er ook een Provençaalse markt gehouden.
Mirabel aux Baronnies: vrijdagmorgen

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Wat je ook moet weten...

Kinderen en baby's:
zeer welkom - een vouwbedje is beschikbaar
Kinderstoelen: een kinderstoel en een stoelverhoger zijn beschikbaar.
Het terrein is volledig omheind, en geaccidenteerd. Ouders blijven natuurlijk te allen tijde verantwoordelijk voor hun kinderen.
Het zwembad is afgedekt. Op het moment dat er gezwommen wordt, is de huurder verantwoordelijk voor toezicht op het zwembad. Als er geen toezicht is bij het zwembad, dient dit door de huurder weer afgedekt te worden.

Er is een losse BBQ aanwezig.
Radio / CD-speler
Gratis Wi-Fi

Huishouden:
De accommodatie wordt voor aankomst schoongemaakt en na het vertrek van de gasten. Houd er rekening mee dat de schoonmaakkosten 75 € per verblijf bedragen
Wisseldag is zaterdag. Aankomsttijd: na 16.00 uur. Vertrektijd: om 10.30 uur

In het huis, op het terras en rond het zwembad mag niet worden gerookt.
Huisdieren zijn niet toegestaan

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 5,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 595

Prijs per week vanaf

€ 595

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie