Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Karin van de Weerd

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Karakteristieke dorpswoning (116 m2, 3 verdiepingen) met drie zonnige en schaduwrijke terrassen en een balkon. Vanuit de woning, die aan de rand van het dorp ligt, heeft u een prachtig, vrij uitzicht op het omliggende berglandschap.

Indeling woning:
Entree op straatniveau, sfeervolle woonkamer (24m2) met ( extra) een tweepersoonsbed hoekbank en een eethoek. Keuken (14m2) met eettafel , moderne apparatuur: oven, keramische kookplaat/etc. Het huis heeft 2 douches, 3 wc`s en een buitendouche.

Tussenverdieping (5/6 treden lager): slaapkamer (25 m²) met tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden. Douche en wastafel en wc

Begane grond: kamer (20m2) met twee eenpersoonsbedden, waarvan 1 halfhoogslaper. Open verbinding met ruimte met wastafel en wc. Deur naar terras.
De slaapkamers hebben een aparte ingang, buitenom via een overdekte trap die aan de woning vastzit.

Aanwezig: wasmachine,tv (schotel, niet alle Ned. zenders)/dvd-speler, radio/cd-spelers en barbecue. etc..
Balkon (7m2), afgesloten terras (10m2) verbonden met een trap naar twee andere (voor kleine kinderen beveiligde) terrassen (60 en 30 m2) met buitendouche en barbecue.

Opgelet: vanwege de diverse trappen is de woning minder geschikt voor mensen slecht ter been.

Faciliteiten

  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • TV

Beschikbaarheid van 'Valdrôme'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Dit dorpshuis ligt in het dorp Valdrôme, op ca. een half uur rijden van Die. U heeft een prachtig vrij uitzicht op het omliggende berglandschap. De woning van een Nederlandse eigenaar ligt aan de rand van het dorp. Valdrôme is een sfeervol, authentiek dorp, met smalle straatjes en met name in trek bij wandelaars en rustzoekers. De rivier de Drôme stroomt op 200 meter van het huis en heeft hier zijn oorsprong, geschikt voor kinderen en hond.
Valdrôme ligt in de heuvelachtige Drôme aan de voet van de Haute-Alpes. In het dorp is een restaurant met terras op slechts 5 minuten lopen. In voor- en hoogseizoen zijn er mogelijkheden tot bergkarting, midgetgolf, escalade, parapente, vissen, mountainbiken, wandelen en genieten van het schitterende uitzicht over de vallei van de Drôme.
Valdrôme vormt het middelpunt van talrijke (van makkelijk tot gemiddeld) uitgezette wandelwegen (randonnées). Wandelkaarten zijn aanwezig in het huis. Er zijn meerdere routes uitgezet voor mountainbikers. Tennissen en boogschieten is mogelijk in het dorp, waar een restaurant/terras is op 5 min. loopafstand van het huis. Club Associative organiseren theater, live-muziekavonden en festival. Biomarkt op. vrijdag 16.30 in Valdrôme
Zwemmen/vissen kan op verschillende plaatsen in de rivier de Drôme (op 5 km). Er is een zwembad op 15 km en een bergmeer, le Claps ( op 10 km.zie foto) met tevens een restaurant en picknicktafels. . Een vismeer ligt op 25 km afstand. Grotere winkels en Tourist Information ( VVV ) in Luc-en Diois op 18 km.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Valdrôme heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

8 sterren
  • 7 sterren

    Wij waren hier een week met onze 2 dochters van 13 en 15. Een prachtige streek en een prachtig dorp. Heel leuk om het Franse leven van dichtbij mee te krijgen. Het huisje is van alle gemakken voorzien. We hebben enorm genoten van het uitzicht en de sterren s avonds . We vinden dit huisje echter minder geschikt voor een gezin met kinderen. In de beschrijving staat dat de toegang naar de kamers buitenom is, maar wat er niet bij staat is dat dit niet op eigen terrein is, maar via de straat en openbaar toegankelijke trap. De kamers moeten allemaal afzonderlijk op slot. Onze kinderen durfden niet alleen in de kamers beneden te slapen (de onderste doet aan als een kelder..) en alleen in de woonkamer vonden ze ook spannend. Gelukkig konden we allemaal samen in de slaapkamer liggen, maar dat was niet echt ideaal. Binnen in het huis is er geen mobiel bereik, buiten is het bereik beperkt. Dat is handig om te weten vooraf. Parkeren in het dorp was ook best lastig. Al met al is de verhouding prijs-kwaliteit prima.

  • 9 sterren

    Met een groep van vijf personen hebben we een geweldige week beleefd in het huis, en natuurlijk in de geweldige omgeving! Het goed onderhouden en schone huis voldoet aan alles wat je nodig hebt. Met een fles lokale Clairette de Die, een mousserende witte wijn uit de streek, op het terras is een ervaring om niet snel te vergeten! Het is even rijden, maar het is het dubbel en dwars waard! Boek dat huisje!

    (Foto: uitzicht vanaf het balkon)

  • Laura uit Amsterdam

    10 sterren

    Prachtig gelegen huis in de bergen in het schilderachtige dorpje Valdrome. De drie (!) terrassen zijn fantastisch, de slaapkamers heerlijk koel en de keuken van alle gemakken voorzien. In de omgeving kun je heerlijk wandelen, ons absolute hoogtepunt was het beklimmen van de Tete de lion. Ook de dorpjes en stadjes in de omgeving zijn prachtig, en de marktjes vol met heerlijke streekproducten. Echt een aanrader voor een heerlijke vakantie waar je helemaal zen wordt!

Wat is er te doen

In Luc en Diois (15 min. rijden) restaurants/terrassen,supermarkt, bank, zwembad, Tabac met Ned. kranten, Tourist Information, historische stadswandeling en markt op vrijdagmorgen..
Wifi mogelijk in Valdrôme en in Luc-en-Diois. (bij Touriste Information en de daar tegenover gelegen Bar/restaurant, place de la Fontaine).
Les Près op 3 km. waar men bij Pierrot en Martine kan genieten van een Table de Paysanne.
Maandag t/m zondag zijn er markten in de regio.(ook bio/ antiek/brocante).
Woensdagmorgen en zaterdagmorgen is er in Die een markt die zeer de moeite waard is. Die is een oude interessante stad met veel winkels, restaurants, gezellige terrassen. Ligging bij plateau van de Vercors, beschermd natuurgebied en bij uitstek een trekpleister voor vogelaars en wandelaars.
Zwemmen / vissen is mogelijk in de Drôme, in Luc en Diois is een zwembad.
"Le Claps" bergmeer (10 min. rijden) en kleine watervalletjes tussen Valdrôme en Luc en Diois. Kanovaren is mogelijk vanaf Luc-en Diois.
Chatillon en Diois / St Roman : Le Lac Blue. (zwem- en vismeer)
Cornillon sur l'Oule: Le Pas des Ondes
Steden in de omgeving: Die, Crest, Valence,Sisteron, Gap etc.
Verder zijn er allerlei evenementen en muziek- en theaterfestivals.
Even buiten Luc-en-Diois is een opstapmogelijkheid om met de kano richting Die te varen.
Ook na Die nog vele kanomogelijkheden.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

26/8 tot 30/9 € 45 per week. Bij boeking 2 weken totale korting € 125
Boekingskosten € 25
Eindschoonmaak zelf doen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 470

Prijs per week vanaf

€ 470