Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

La Bourgeonnière

Bekijk album (13)
/
 

Beschikbaarheid van 'La Bourgeonnière'

A.M. Chardon heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 31 jul 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

La Bourgeonnière heeft 25 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

8,9
Bezocht in augustus 2019

Over de Gite La Bourgeonnière en de gastvrouw Madame Anne-Marie Chardon, is door de jaren heen door de gasten steeds prijzend verslag gedaan. Het is dus onnodig, dit nog eens over te doen. Het leek ons een goed idee, iets over onze ervaringen vanuit de Gite weer te geven. De stilte en het uitzicht zijn overdag en s ’nachts overweldigend. Het dorp St Antoine-l’Abbaye, heeft door de aanwezigheid van de l’Abbaye met de Kathedraal boven in het dorp, het kunnen overleven. Door de poort vanuit het plein, waan je je in een ver verleden. Met de immense Kathedraal met 2 statige Lindebomenrijen, omsloten door even zo oude gebouwen. In een van de gebouwen is het restaurant Les TenTaTionals, met het zalige streekgerecht menu, ovenschaaltjes met gevulde Ravioles in blauwekaas en walnoten. (hele kleine Ravioli kussentjes). De streek staat bekend om zijn vele “vergers de noix”. De 2e keer was wel een hele aparte belevenis, met niet alleen weer het streekgerecht menu. Nadat alle gasten weg waren en de sterren aanwezig, nam de kok/eigenaar zijn gitaar ter hand. Met zijn even zo jonge vrouw met een prachtige heldere stem met hun kindje van 4 maanden in haar armen, zongen zij Franse liederen, met hun compaan de klarinettist. “Kippenvel”!!. Of even een glaasje aan het einde van de dag bij het oude café, tegenover de Pharmacie. Ga ook naar de markthal op vrijdagmiddag in St Antoine, met grove oerbroden en groenten net van het land. Ze staan er voor in de rij. Tegenover is de kleine Supermarkt. Ga langs voor kleine boodschappen. Voor nog meer groenten, ga boven Roybon, naar de kassen van Madame Dupré. Roybon is helaas vergane glorie met een winkeltje voor brood en “de Tabak”. Het stuwmeer is zalig. Wij hebben aan de hand van de kaart “Promenades et Randonnées”, meer dan 140.000 stappen gemaakt, van korte en lange tochten. Het landschap blijft je verbazen van stilte en vergezichten. Een van de ‘must ‘is een tocht langs Chapelle St Jean Le Fromnental. Gesticht in het jaar .964. Met verhalen over o.a. de Pelgrims en de fresco’s. Anna-Marie is een van de vrijwilligers. Chateau de l’ Artaudière , ja imposante vergane glorie, maar toch bijzonder, met een prachtig tuinencomplex met salvia’s. Een randonnèe vanuit het dorp Marmans met als eindpunt weer de l’Auberge. Heerlijke café crème en lunch /diner kaart . Ja Ja een home made Hamburger, is niet alleen een plaatje voor het oog maar ook voor de mond. Doen!! De kerk een festival concert/ expositie ruimte. Johan Bartold Jongkind tekende in 1886 deze kerk met de herberg al.
De Markt in St-Marcellin op zaterdag tot 12 uur is een belevenis. Zeker de kant van de markt met zijn groenten, brood, kaasjes en nog veel meer, is haast te verleidelijk. Ben je er toch, dan net buiten St Marcellin weer richting de Gite, het shoppingcenter met Leclerc, en om te tanken. De hele dag open. Wij hadden het geluk met het Festival Berlioz van 17 aug. tot 1 sept. Op aanraden van Anne-Marie een middagconcert in de kerk in La Cote-Saint-André bijgewoond, ook weer een bijzondere belevenis. Dit alles vanuit de heerlijke ligstoelen van Gite La Bourgeonnière van Anne-Marie Chardon.
MERCI !!! Els en Daniel.

9
Bezocht in augustus 2019

We hebben een heerlijke week gehad in deze gite, Veel rust, privacy maar ook een fijn en goed contact met Anne-Marie. Mooi gelegen dicht bij de Vercors waar het prachtig wandelen is. Ook in de directe omgeving kan mooi gelopen worden met uitzicht op de Vercors. Een klein maar praktisch ingerichte gite waarin alles aanwezig is wat je nodig hebt. Een heerlijke veranda en een grote tuin met ligstoelen, ook weer met uitzicht op de Vercors. Prachtige dorpjes in de omgeving waar veel te zien is.

9
Bezocht in augustus 2019

Een leuk, verzorgd chalet met een prachtig uitzicht op de Vercors. Er is veel ruimte om lekker buiten te zitten. De omgeving is erg mooi! Een aanrader om heen te gaan.

8
Bezocht in augustus 2018
Tennie en Bert

Voor de 2e keer naar de heerlijke chalet van Anne-Marie geweest. Wat een leuke kleine chalet is dit toch. Zeer praktisch ingericht zodat alles aanwezig is wat je nodig hebt. Prima voor 2 personen. De warme uitstraling van de houten chalet zorgt er voor dat je je snel (weer) thuis voelt. Gezellige gesprekken met Anne-Marie gehad onder het genot van een glaasje (noten)wijn. Anne-Marie is een zeer goede gastvrouw, die klaar voor je staat wanneer er vragen zijn. Er is heel veel informatie aanwezig over alles wat er in de omgeving te zien en te doen is. En kom je er niet uit: informeer dan bij Anne-marie. De tuin heeft een mooi uitzicht op de Vercors en is heerlijk rustig en privé met veel zit-mogelijkheden. Zeker een aanrader om hier eens naar toe te gaan!

9
Bezocht in juli 2018
Edwin en Jiske

We hadden zeer warm welkom met een aantal streekproducten en een heerlijke maaltijd. Het was een heerlijke rustige plek om even goed bij te komen. Wij vonden het zeker een aanrader, zeker als je van de natuur houdt en tot rust wilt komen. Met een prachtig uitzicht was het iedere dag weer genieten.

8

Hier geweest? Schrijf een recensie