bouche-du-rhone

Vakantiehuizen in de Bouches-du-Rhone

Gites heeft 9 vakantiehuizen in de Bouches-du-Rhone.

Bekijk deze 9 vakantiehuizen

Vakantiehuizen in de Bouches-du-Rhône huurt u bij Gites

De Bouches-du-Rhône is het zuidwestelijke departement in de Provence waar de Rhône uitmondt in de Middellandse Zee. Een gebied van zonnebloemen, olijfbomen, lavendel en Provençaalse plaatsen met Provençaalse vakantiehuizen. Bijvoorbeeld Saint-Rémy-de-Provence, met een weekmarkt vol lokale producten zoals olijven, olijfolie, Provençaalse kruiden en Calisson d’Aix. Vlakbij vindt u de overblijfselen van de Romeinse stad Glanum. Bezoek vanuit uw vakantiehuis het Middeleeuwse Les Baux-de-Provence, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Er staat een mooi kasteel, net als in Salon-de-Provence. Bekijk hier ook de bronnen en het museum over de arts en astroloog Nostradamus die er woonde. Geniet tijdens uw vakantie aan de oude haven van Marseille van bouillabaisse, bourride, verse vis en een glaasje pastis.

Aix-en-Provence

Bezoek vanuit uw vakantiehuis ook Aix-en-Provence, een studentenstad en tegelijk mondain met platanen, oude herenhuizen en fonteinen in de Cours Mirabeau, de wijk Mazarin en het Pavillon de Vendôme. Ook kunt u er het atelier van Paul Cézanne bezoeken. Vincent van Gogh woonde in Arles, waar het door hem geschilderde café nog steeds bestaat. Het amfitheater en het antieke theater stammen uit de tijd dat het na Rome de belangrijkste stad van het Romeinse Rijk was. In de omgeving liggen de vogelrijke natuurgebieden Alpilles en Crau.

Camargue

Kenmerkend voor de Camargue zijn de moerassen, lagunes en rijstvelden waar stieren en paarden leven. Bij Saintes-Maries-de-la-Mer kunt u tijdens het wandelen veel flamingo’s zien. Een heerlijke tocht vanuit uw vakantiehuis maakt u langs de baaien en kliffen van het nationaal park Calanques naar het vissersdorp Cassis, dat Matisse inspireerde. Een ideale plek om in uw vakantie te wandelen, klimmen, windsurfen en vissen. Gaat u duiken, dan kunt u er dolfijnen en zeeschildpadden zien. Andere oude bad- en havenplaatsen zijn La Ciotat en Martigues. Bezienswaardig zijn daarnaast het museum over de geschiedenis van het Franse vreemdelingenlegioen bij Aubagne, het kasteel van Tarascon en het internationaal pianofestival in La Roque-d’Anthéron.

 

Op zoek naar een vakantiehuis in de Bouches-du-Rhône? Bij Gites heeft u de keuze uit vele authentieke en comfortabele vakantiewoningen. Huur vakantiehuizen in de Bouches-du-Rhône direct bij de eigenaar.