pyrenees-atlantiques

Vakantiehuizen in de Pyrénées Atlantiques

Gites heeft 3 vakantiehuizen in de Pyrénées Atlantiques.

Bekijk deze 3 vakantiehuizen

Huur uw vakantiehuis in de Pyrénées Atlantiques via Gites

Het zuidelijkste departement in de regio Aquitaine is Pyrénées Atlantiques, aan de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën.  Meer dan 4000 vakantiehuizen en B&B direct te huur bij de eigenaar.

Vakantiehuis aan zee

Een prachtig zicht op Frans Baskenland (Pays basque, bekend van de baret), krijgt u met een vluchtje in een ULM (motorvliegtuigje) vanuit Saint-Jean-de-Luz. Ooit voeren vissers er uit naar Newfoundland, Canada, Groenland en Spitsbergen. Nog steeds is de visvangst belangrijk. Vier in juli het feest mee waar tonijn centraal staat. Bezoek op de Place Louis XIV het huis waar de Zonnekoning woonde toen hij Marie-Thérèse huwde. In de geboorteplaats van Ravel, Ciboure, staan een gevangenis en rechtbank uit de tijd van de Franse Revolutie. Biarritz heeft veel mooie oude gebouwen zoals het paleis dat de vrouw van Napoleon III liet bouwen. Geniet in Bayonne van de ham en chocolade. Andere typisch Baskische specialiteiten zijn piperade en marmitako. Ook kunt u op diverse plekken genieten van een pintxo met een glaasje Madiran.

Natuur in de Pyrénées Atlantiques

In de groene heuvels liggen plaatsjes met de Baskische rood-witte huisjes en een kaatsmuur voor het Baskische pelota. Bijvoorbeeld Sare, Ainhoa en kuuroord Cambo-les-Bains boven de rivier de Nive, waar de schrijver van het toneelstuk Cyrano de Bergerac woonde. In de omgeving worden veel kersen verbouwd. Espelette is vooral bekend vanwege de rode peper ‘piment d’Espelette’. Dit plaatselijke product hangt aan aan de huizen in de zon. Op de route naar Santiago de Compostela ligt Saint-Jean-Pied-de-Port, dat ooit behoorde tot een provincie van Spanje, Navarra.

Activiteiten in de Pyrénées Atlantiques

Het gebied Béarn, waar de musketiers Athos en Aramits vandaan kwamen, nodigt uit tot wandelen, fietsen en paardrijden. Maar vanuit uw vakantiewoning bijvoorbeeld een uitstapje naar het dal van de Aspe, de Vallée d’Ossau en de Col d’Aubisque. Ook de mooie stad Pau is heerlijk groen met bijzonder veel parken. De Gave d’Oloron is dé plek om te vissen op zalm en forel.

Boek uw vakantiehuis of chambres d’hôtes in de Pyrénées Atlantiques via Gites. Meer dan 4000 gites en B&B’s direct te huur bij de eigenaar.