Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Onze ruime en sfeervolle boerderij gîte ligt op het erf van onze eeuwen oude biologische boerderij, prachtig heuvelachtig gelegen en met fraaie vergezichten.
Tevens is er een kleine (12 plaatsen) boerencamping,en een sfeervolle leuke boerenhut ter beschikking naast gave 'wildkampeer' plekken in onze weilanden.
Voor jong en ouder is er veel te beleven, te ontdekken en te doen zodat het niet alleen een heerlijke vakantie zal worden maar een onvergetelijke beleving in ons 'boerenparadijsje':
Er is in een gastvrije, kindvriendelijke sfeer, veel vrij ontdek -en speelplezier en iedereen mag meehelpen de dieren te voeren, oogsten, helpen in de moestuin, kampvuur maken, dieren verweiden, mee op de trekker met 'boer Rik', inmiddels een begrip.
Er zijn twee grote opzet zwembaden aanwezig en verder zijn er speeltoestellen, fietsjes en een winkeltje met onze eigen producten.
Onze gasten kunnen bij ons heerlijk ontspannen genieten; naar kastelen en boeren-en rommelmarkten, muziekfestivals, zwemmeren of met een boek en een goed glas wijn genieten of een goed gesprek bij het kampvuur. Volop rust en natuur in een schitterend mooi landschap.

Namens onze gasten hebben wij de Zoover 'highly recommended / hautement recommander' onderscheiding ontvangen, een aanmoediging om zo door te gaan

Een groot voordeel van de ligging van de gite is dat het tussen de kleine boeren camping met een leuke en sfeervolle houten boerenhut (zie voor informatie onze site) en het levendige erf in ligt en daardoor de mogelijkheid biedt deel te nemen aan de gezellige boerenactiviteiten of u juist lekker terug te trekken op het zon of schaduwrijke privé terras dat rondom de gîte ligt en vanwaar u uitkijkt over een heel mooi wijds parkachtig landschap.
Onze gasten houden van de ontspannende gastvrije rust, in combinatie met , wie wil, een educatieve beleving voor alle leeftijden.

Indeling gîte
U komt binnen in de ruimte waar zich een toilet, de bergruimte, een trap naar het slaapgedeelte en de ingang naar de woonkeuken en huiskamer bevinden.

De open keuken is voorzien van een koelkast met vriesgedeelte, vaatwasser en oven met elektrische kookplaat.
Een robuust houten eettafel siert de woonkeuken en gezellig voor de houtkachel kunt u samen comfortabel genieten van een glas goede franse wijn.
Tevens is er een apart speelhoekje in de woonkamer.
Naast een basis verwarming middels radiatoren, zorgt de houtkachel voor een sfeervolle en aangename warmte.

Als u de houten trap in de hal oploopt, is er halverwege een knusse speelruimte voor kinderen waar zij zich lekker terug kunnen trekken. Bovenaan de trap komt u in het slaap gedeelte. Deze bestaat uit drie ruime slaapkamers. Eén ervan heeft een gezellige hoogslaper met een bed eronder. De twee andere kamers zijn voorzien van twee één persoons bedden (te schakelen). De matrassen zijn van goede kwaliteit met afmetingen van 90 x 2m.10.
Alle kamers hebben een fontein met spiegel, sfeervolle kastruimte en ouderwetse dakkapel
Deze verdieping heeft een apart tweede toilet.
De badkamer is voorzien van een goede douche, wastafel met spiegel, speciale verwarming voor de handdoeken, voldoende aflegruimte /opbergplek, desgewenst een aankleedkussen voor de baby en natuurlijk wederom een fraaie ouderwetse dakkapel.

Domaine de Royères is een aanrader voor een ieder die houdt van het mooie franse buitenleven, in de zomer, de herfst, de winter en het voorjaar.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Open haard
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Domaine de Royères'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het gehucht Royères dat dateert uit de middeleeuwen ligt in de streek de Limousin in het departement Haute Vienne, midden Frankrijk en tegen de grens van de Dordogne.
De groene omgeving getuigd van een lieflijk en schilderachtig landschap dat het midden houdt tussen het licht heuvelachtige van Limburg en het kleinschalige van Drente. Kenmerkend daarin zijn de mooie bruine Limousine koeien, de authentieke natuurstenen fermettes en vele meertjes.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • Op de boerderij

Culinair en wijn

In onze gemeente La Roche l'Abeille is recentelijk een goede en chique bistro geopend maar er kan ook echt frans worden gegeten tussen de locale fransen in restaurant 'le Vieux chateau'.of buiten op het dorpsplein op een mooie zomeravond.
Het dichtst bijzijnde stadje St Yrieix la Perche (12 km) biedt diverse restaurantjes, zowel voor een verse pizza als om er typische frans te eten.
Verder zijn er wekelijks verschillende jaar -en boerenmarkten waar streek producten kunnen worden geproefd en kennis kan worden gemaakt met de franse culinaire keuken.

Wat is er te doen

Activiteiten op onze gastvrije en sfeervolle middeleeuwse boerderij
Onze gasten, zowel volwassenen als kinderen kunnen meehelpen; dierenvoeren, hooien, oogsten, koeien verplaatsen meehelpen in de moestuin, mee op de trekker met 'boer Rik', inmiddels een begrip. Vers bronwater drinken, fietsen, spelen op de hooibalen, kikkervisjes vangen in de gracht van het landhuis tegenover ...
Er is veel vrij speel -en ontdek plezier voor de kinderen om het leven op onze sfeervolle boerderij beter te leren kennen. Ouders hebben zodoende tijd voor een boek en een goed glas wijn, als ze al niet mee willen doen ...
Ter plaatse zijn er twee grote opzet zwembaden, een trampoline, speelweide, kabelbaantje, schommel, fietsjes en een echte speeltrekker,
In onze bossen kan hout worden gezocht om 's avonds gezellig samen rondom het kampvuur bij te praten over alle avonturen.

Activiteiten in de nabije omgeving

Zwemmen
In de nabije omgeving zijn er diverse mooie (bewaakte) zwem meren met stranden en speel/wandelgelegenheid. In het dichtbijzijnde stadje St. Yrieix is een mooi overdekt zwembad met grote glijbaan en tevens buitenbad.

Kastelen
De limousin is het gebied van de kastelen waar Haute Fort met zijn indrukwekkende tuinen een prachtig voorbeeld van is maar ook in Lastours kunnen mensen zich goed vermaken tijdens leerzame middeleeuwse feesten. De bekende kastelen route 'Route de Lion Coeur' volgen is een aanrader. Daar wordt u langs mooie weggetjes gevoerd en waant u zich terug in de tijd

Rommel en boerenmarkten
Voor de liefhebber van rommel en boerenmarkten valt er veel plezier te beleven aan de vele leuke oude spulletjes en verse eigen gemaakte producten in een franse sfeer.

Eten tussen de lokalen
Fransen en eten .... wie wil daar nou niet van meegenieten tijdens een heerlijke zwoele avond met muziek in de open lucht ...?

Muziek en circus voorstellingen
Onze regio is tevens zeer actief in cultureel opzicht en kwalitatief goed van opzet

Sportievelingen
Paardrijden, fietsen, tennissen, zwemmen, karten, wandelen, golfen, raften, kanoën, parcours klimmen en meer

Stadten
Ook leuk, zo'n franse stad waar je in een half uur met het boemel treintje rechtstreeks naar toe kunt. Regionale ‘hoofdstad’ Limoges (bekend om zijn porselein) bezit onder andere een prachtige kathedraal met tuinen en museum van de schone kunsten en heeft een leuke binnenstad.

  • Aan fietsroute
  • Activiteitenprogramma
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Kinderen kunnen meehelpen met de verzorging van onze boerderij dieren zoals kippen, geiten, schapen, konijnen, twee varkens, poezen, koeien of paarden. Ook voor de iets oudere kinderen is er veel te beleven dat past bij hun verantwoordelijkheid zoals helpen hooien, koeien verplaatsen, kampvuur maken en nog veel meer.
Ouders kunnen ervoor kiezen om zich heerlijk rustig terug te trekken met een goed boek en een glas wijn of deel te nemen aan boerenactiviteiten zoals bijvoorbeeld oogsten of houthakken.
Wij streven naar een biologische bedrijfsvoering waarbij wij ook andere mensen de mogelijkheid willen bieden te kunnen leren, begrijpen, ondersteunen en mee genieten van het franse boeren buitenleven.
De gite zelf ligt centraal tussen de kleine boerencamping en het gezellige erf waardoor de mogelijkheid geboden wordt deel te nemen aan het 'boerenleven' of u lekker rustig terug te trekken op het zon -en schaduwrijke terras met prachtig wijds uitzicht.
Naast de gite is er tevens een kleine boerencamping (ongeveer 10 plaatsen) en een leuke en sfeervolle nieuwe 4 tot 5 persoons boerenhut met twee bedsteden.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Hoogseizoen: 1 juli tot 30 augustus
laagseizoen : overige periodes
In het laagseizoen wordt er standaard € 6.50 p/p gerekend voor het gebruik van kussens, dekbedden en eventuele dekens.
Dit is exclusief de weekhuur.

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 65,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 15,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 12,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Domaine de Royères heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Jet uit Arnhem

    9 sterren

    Zomer 2018
    Wij zijn hier met ons gezin (kinderen 5 en 7 jaar oud) in de zomer van 2018 een week geweest.
    Het was een heerlijke week. De kinderen hebben genoten van het meehelpen met de dieren voeren.
    Het was fijn dat er 2 opzet zwembaden waren want het was erg heet.
    Heerlijk vers vlees gegeten en lekker water uit de bron.
    Fijn huis en een mooie omgeving. Rick en Odilia zijn erg aardig en behulpzaam.
    Oftewel wat ons betreft een aanrader om naar toe te gaan.

Prijs per week vanaf

€ 640

Prijs per week vanaf

€ 640