seine-maritime

De Seine Maritime

Met een vakantiehuis in het departement Seine Maritime is zowel de zee als het groene binnenland dichtbij. Grenzend aan Het Kanaal vindt u badplaatsen met stranden en krijtrotsen aan de Côte d’Albâtre, de Albasten Kust, in het Pays de Caux. In het binnenland biedt het Pays-de-Bray een afwisseling van heuvels, weilanden, hagen en rivieren.

Vakantiewoning aan zee

Vanuit uw gite bij de kustlijn tussen Le Tréport en Le Havre aan de monding van de Seine kunt u uitstapjes maken naar de vissersplaatsen Fécamp en Dieppe. Spectaculair zijn de kliffen bij Étretat. Of geniet van een dagje zee in de badplaatsen Saint-Aubin-sur-Mer, Saint-Valery-en-Caux, Varengeville-sur-Mer en Veulettes-sur-Mer. Ga op ontdekkingstocht door het historisch en cultureel erfgoed van Vittefleur en steek in Tancarville via een indrukwekkende hangbrug van 1400 meter de monding van de Seine over.

Van de kust het land in

Cultuur en historie biedt de Seine-Maritime ook volop. Slenter in de mooie hoofdstad van het departement, Rouen, door de geplaveide straatjes langs de houten gevels, de kathedraal Notre-Dame en het Historial Jeanne d’Arc. Vlakbij ligt het boerendorp Montigny, omgeven door bossen met een 15e-eeuwse kerk en 16e-eeuws kasteel. Tijdens een wandeling vanuit het beschermde stadsgezicht Lammerville ziet u de ruïnes van een kasteel dat Richard Leeuwenhart waarschijnlijk heeft aangevallen toen het plaatsje deel uitmaakte van Engeland. Bekijk ook het groene, traditionele Normandische dorp Forges-les-Eaux. Kenmerkend voor het binnenland is de karakteristieke clos-masure, een hoeve omringd door eeuwenoude bomen.

Vakantiehuis in de natuur

Prachtige wandelingen start u bij Auffay en Neufchâtel met zicht op de vallei van de Béthune. Een variatie van zee en binnenland biedt de tocht over het strand van de kleine badplaats Quiberville door de vallei van de Saâne naar Longueil. In april geniet u van geurige hyacinten langs het pad vanuit bloemenstadje La Hallotière door de bossen en de vallei van de Andelle. Andere valleien om te wandelen zijn die van de Bresle en de Yères over een oude spoorweg van Dieppe naar het kasteel bij Eu. Ook zijn er mooie gebieden om te mountainbiken en paardrijden, zoals de ‘Avenue verte, Paris-Londres’.

Gastronomie in de Seine-Maritime

Lekker eten en drinken kunt u gegarandeerd in de Seine-Maritime met marmite, sauce rouennaise, salade cauchoise, de kaas graval, tarte normande, peerdessert douillon en gerechten met eend zoals caneton.